17. října 2010 • 17:27

Neporazitelnost Boleslavi pokračuje, remizovala s Hradcem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi uhráli ve 12. kole první ligy bezbrankovou remízu na půdě Hradce Králové. Posedmé za sebou tak nepoznali hořkost porážky.



V Hradci se konala místní klasika. Domácí vtrhli do zápasu s vervou a záměrem brzy skórovat. Jenže podobně jako v minulých duelech na svém hřišti byli nepřesní v koncovce. Přitom již v páté minutě mohli zašlapat soupeře dvěma brankami.

Ve dvou velkých šancích však zaváhal útočník Dvořák, hrdina minulého vítězného utkání v Brně. Nejprve nezužitkoval závar po standardní situaci, poté v 5. minutě z malého vápna netrefil bránu. Stoprocentní příležitost mu připravil výborným průnikem aktivní spoluhráč Pilař.

V prvním poločasu se pak už Hradec dostal jen ke střelám z větší vzdálenosti. Gólman Miller byl ale proti. Dvakrát se vytáhl proti velmi dobrým pokusům: na roh vyrazil Hochmeisterovu střelu přes zeď z přímého kopu i Wozniakovu přízemní ránu z pětadvaceti metrů.

Hosté prakticky nebyli nebezpeční. Do jediné vážnější situace za prvních pětačtyřicet minut se dostal kapitán Kulič, mimochodem rodák z Hradce Králové, který ve východočeské metropoli stále žije. Jeho střelu z jedenácti metrů ale zablokoval domácí obránce Kasálek.

Zatímco prvních dvacet minut bylo v Hradci velmi rušných, další průběh zápasu byl šedivý, nepříliš zajímavý. Domácí se sice tlačili dopředu, z jejich snahy však nepramenily gólové šance.

Během druhé půle měla obě mužstva pouze jednu velkou příležitost. První z nich zazdil domácí Dvořák. Po centru z pravé strany byl sám sedm metrů před bránou, stačilo hlavou míč umístit k tyči. Vysoký forvard ale zamířil vedle Millerovy brány.

Hosté mohli rozhodnout ze standardní situace. Po Hochmeisterově faulu však Chramosta netrefil z osmnácti metrů mezi tyče. Situaci mu velmi zkomplikoval rozhodčí Jech, jenž hradeckou zeď nepostavil rozhodně ve vzdálenosti předepsaných devíti metrů. Chramosta i proto bránu přestřelil.

Hradec Králové - 12. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Jech - Kordula, Kovařík. ŽK: Pilař - Opiela, Procházka, Rolko, Šírl, Dimitrovski. Diváci: 4526.
Hradec: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Fischer, Hochmeister (84. Kocourek), Janoušek, Poděbradský - Rezek (63. Černý), Dvořák (87. Hájovský), Pilař. Trenér: Kotal.
Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Procházka, Opiela, Fabián (80. Táborský) - Kulič (68. Řezníček), Chramosta (84. Toleski). Trenér: Stanner.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud