29. června 2008 • 23:41

Jásající Španělé ovládli centrum Vídně

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože byli v menšině, ovládli španělští příznivci bezprostředně po skončení dnešního finálového utkání fotbalového Eura centrum Vídně.



Nekonečné skandování "Viva Espaňa", divoké tance a ohlušující bubnování zaplavilo hlavní fanouškovskou zónu i přilehlou okružní třídu Ring.

Občas se podařilo odpálit i nějakou tu petardu, ale to až mimo zónu, dovnitř se kvůli přísným prohlídkám nepodařilo pronést za celou dobu mistrovství nic nebezpečného. Velká zóna pro 70.000 lidí byla tentokrát téměř plná, ale ke třetímu uzavření nakonec chybělo 5000 osob.

Po utkání se až překvapivě rychle vyprázdnila, přestože pořadatelé byli výjimečně připraveni prodloužit její otevírací dobu přes půlnoc. Hlavně fanoušci poraženého Německa zklamaně, se sklopenými hlavami a většinou potichu opouštěli prostor před vídeňskou radnicí. Ale i Španělé dávali přednost oslavám v ulicích.

Houfně se k nim přidávali i domácí rakouští příznivci, kteří se už dlouho předem netajili tím, že si přejí porážku odvěkých německých rivalů. Německým fanouškům pak odváděli jejich skandování před zápasem, jenom se změněným obsahem: zatímco Němci odpoledne chodili po Vídni a pokřikem "Španělsko, všechno je pryč", v noci to byli Rakušané, kdo skandoval "Německo, všechno je pryč".

Žádné větší incidenty ale během první hodiny po skončení zápasu nebyly hlášeny.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud