28. června 2012 • 23:15

Proč Němci padli? Skvělá taktika Italů, chyby v obraně, Mario Balotelli

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

5 DŮVODŮ NĚMECKÉ PORÁŽKY | Ve druhém poločase se pustili do Italů a snažili se vyrovnat. Jenže přes obranný val se prosadit nedokázali a kontaktní branku vstřelili němečtí fotbalisté až v nastaveném čase. Bylo pozdě. Porážku 1:2 již odvrátit nestihli, do finále postupuje Itálie. Proč?



1. Taktika Italů
Taktika zvolená italským koučem Cesarem Prandellim byla do detailu vynikající. A dokonale ji přizpůsobil i vývoji zápasu. Němci to ve druhém poločase zkoušeli zleva i zprava, ale nic nevycházelo. Byť vrhli všechny síly do útoku, pozorná italská obrana se chyb nedopouštěla. V tomto ohledu Joachim Löw nestíhal...

2. Chybující defenziva Německa
Němci v obraně dvakrát zaspali a dvakrát inkasovali. Nejprve Hummels neustrážil Cassana, kterého nechal odcentrovat. A následně Lahm absolutně netušil, že jeho spoluhráči se pokoušejí o ofsajdovou past. Přišly dva smrtící zásahy Maria Balotelliho a šokující vedení Italů 2:0.

3. Mario Balotelli
Blázen. Pošuk. Geniální fotbalista. Balotelliho nazývali různě, ale pro Italy je teď hlavně hrdina. Dvěma přesnými zásahy zničil Německo. Dokonale přeskočil Badstubera. A ještě lépe a nekompromisně poslal míč do branky ve druhém případě. Jak by asi zápas dopadl bez Balotelliho?

4. Drtivý tlak bez nápadu
V závěrečných minutách byl tlak Němců opravdu drtivý. Prakticky hráli na dva obránce s tím, že ten třetí byl brankář Neuer. Chodil na standardky, hrál na polovině hřiště. Dvakrát dokonce zastavil brejk soupeře. Ale něco vymyslet před šestnáctkou Italů? To Němci přes zataženou obranu soupeře nedokázali. Jejich branka z penalty na 1:2 přišla hodně pozdě.

5. Mario Gómez
S velkou slávou se vrátil do základní sestavy, kde ve čtvrtfinále proti Řecku chyběl. Čekaly se od něj góly, na hřišti ale vydržel pouze první poločas. Nic nepředvedl. Neukázal se v dobrém světle a o přestávce jej trenér Löw raději stáhnul ze hřiště. Gómez není v německých médiích populární a svým výkonem si neřekl o to, aby se to změnilo.

Italové slaví druhý gól Maria Balotelliho do německé sítě
Italové slaví druhý gól Maria Balotelliho do německé sítě

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud