12. října 2012 • 12:32

Naložit Maltě ranec gólů? Zapomeňte. Češi berou i těsné výhry

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci české reprezentace čekají kanonádu. S ničím jiným nepočítají. Malta je v jejich očích soupeřem, kterého by měla dnes v zápase kvalifikace o postup na MS 2014 Bílkova družina rozdrtit a ukončit sérii čtyř duelů, kdy byl nároďák v koncovce sterilní. Jenže bacha! Poslední duely s Maltou, to bylo trápeníčko. Výsledky 1:0, 3:2, 0:0 a 1:0 dávají tušit, že Čechy nečeká pohádka. Aktéři posledních duelů pak nevzpomínají na duely s „trpaslíkem“ úplně v nejlepším.



„Dostal jsem cenu pro nejlepšího hráče zápasu, ale myslím, že jí měl dostat spíš brankář Pavel Srníček, který to měl ve větru pořádně těžké,“ vzpomínal na výhru 1:0 z Malty v září 1997 Vladimír Šmicer.  „Soupeř bojoval, o vítězství jsme se bát ovšem nemuseli. Kdyby hráli Malťané do druhého dne, gól by nám stejně nedali,“ dodal.

Ještě hůř zápas dopadl v říjnu roku 2000, to Češi uhráli na půdě Malty bezbrankovou remízu. „Skoro celou druhou půli jsme hráli o deseti, terén byl nekvalitní a já si tam přetrhal vazy v kotníku. Zranění mě odepsalo na tři měsíce. Na tenhle zápas příliš rád nevzpomínám,“ pátral v paměti obránce Milan Fukal.

Pak už ale přišla „slavná“ česká vítězství na domácí půdě. V roce 2001 Česko vyhrálo v Teplicích 3:2. Do této bitvy šli Češi po prohře s Islandem, tedy v podobné situaci jako nyní, kdy Bílkův výběr podlehl doma Finsku.

„Tehdy to bylo z naší strany docela narvozní, nakonec jsme to ale zvládli a získali důležité tři body,“ konstatoval obránce Petr Johana.

Zatím poslední vzájemný duel vyhrála česká reprezentace 1:0. Brankostroj se nekonal, i když šlo o přípravu a nároďák mohl hrát uvolněně.

„Bylo to po konci sezony, spousta stabilních reprezentantů nepřijela,“ omlouval výkon Daniel Kolář, pro nějž šlo o první start za národní tým. „Proto si ten zápas budu pamatovat do konce života. Vyhráli jsme sice jen o gól, ale ve druhé půli jsme měli hodně šancí,“ dodal Kolář.

Českým reprezentantům nevyšel poslední přípravný zápas s Finskem, proti Maltě se prý nic podobného opakovat nebude.
Českým reprezentantům nevyšel poslední přípravný zápas s Finskem, proti Maltě se prý nic podobného opakovat nebude.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud