21. června 2010 • 04:00

Adamec: Tohle nebyl fotbal, ale katastrofa!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko zažívá na mistrovství světa v Jihoafrické republice kruté vystřízlivění. Porážka 0:2 s Paraguají sice kvůli dalšímu výpadku Italů úplně nepohřbila postupové naděje, ale hodně rozladila fanoušky i fotbalové experty. "Tohle měl být fotbal? Nebo co to bylo? Jsem příšerně zklamaný z toho, co Slovensko předvedlo," nebere si servítky bývalý československý reprezentant Jozef Adamec.



"Tohle nebyl výkon hodný mistrovství světa. Jedním slovem katastrofa," má jasno Adamec, který pro deník Sport komentuje skupinu F.

Postupová matematika

Paraguay postoupí v případě jakéhokoli bodového zisku s Novým Zélandem. Může i prohrát, pokud Italové remizují se Slováky. A pokud Slovensko vyhraje, bude záležet na skóre.

Itálie postoupí, pokud porazí Slovensko. Bod ji stačí v případě výhry Paraguaye nad Novým Zélandem. Pokud oba poslední zápasy skončí nerozhodně, bude mezi Itálií a Novým Zélandem rozhodovat, kdo z nich vstřelí víc branek. Pokud i tento parametr bude shodný, dojde na los.

Nový Zéland postoupí, pokud vyhraje nad Paraguayí. V případě remízy platí stejné podmínky jako pro Itálii.

Slovensko postoupí, když porazí Italy a zároveň Nový Zéland nevyhraje nad Paraguayí. Nebo naopak pokud Nový Zéland vyhraje vysokým rozdílem.

"Snad jen brankář Mucha a v poli Pekarík s Weissem projdou přísným hodnocením, ostatní nic," rozčiluje se stříbrný medailista z MS 1962.

Slováci v klíčovém duelu s Paraguají zklamali na plné čáře. "Těžko se mi to hodnotí, hledají slova. Nevytvořili jsme si jedinou šanci. Chabý projev celého mužstva. Vůbec nic jsme v tomto utkání nepředvedli. Bylo to až nedůstojné…"

Podle Adamce o sobě vůbec nevěděly jednotlivé řady. "Neprolínaly se, vázl přechod do útoku i návrat do defenzivního postavení. Hráči si nepřebírali úkoly a ani soupeře," popisuje slovenské fiasko.

"A vůbec to nesouvisí s tím, že jsme snad dopláceli na nezkušenost, na to, že jsme na šampionátu nováčkem," dodává střelec sedmnácti reprezentačních branek.

Vše je o to smutnější, protože ani Paraguayci prý nehráli bůhvíjak zázračně. "Nebylo to mužstvo, před nímž bylo nutné se sklonit, přenechat mu iniciativu, přizpůsobit se mu. Nebyl jsem z jejich výkonu nijak nadšen, fotbal to zkrátka nebyl dobrý ani z jedné strany," konstatuje Adamec.

"O to je to horší, že i tento sotva průměrný výkon Jihoameričanů na naše reprezentanty v pohodě stačil," uzavírá příkré hodnocení druhého slovenského vystoupení na turnaji.

Postupové naděje Slováků se teď budou odvíjet od toho, jestli se dokáže Weissův výběr sebrat a v posledním zápase skupiny dorazit potápějící se Itálii (viz rámeček Postupová matematika).

Zklamaný brankář Mucha po prohře s Paraguayí
Zklamaný brankář Mucha po prohře s Paraguayí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud