23. října 2013 • 18:05

Poslední soupeř pro Česko v roce 2013: Do Olomouce míří Kanada

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté využijí volný termín v době baráže o mistrovství světa k přípravnému utkání s Kanadou. Zápas se bude hrát v pátek 15. listopadu od 17:00 v Olomouci a půjde o poslední vystoupení národního celku v tomto kalendářním roce.



Jako první to uvedl server aktualne.cz, informaci potvrdil ČTK mluvčí fotbalové asociace Jaroslav Kolář. "Tenhle čas je pro fotbalové příznivce v Olomouci a okolí přijatelnější než večerní výkop zápasu," uvedl Kolář pro internetové stránky asociace.

Vedení reprezentace poté, co národní tým nepostoupil do baráže, zvažovalo několik variant soupeřů. Ve hře byl zápas na půdě Severního Irska nebo domácí souboj s Jižní Koreou. Asijský celek ale chtěl hrát až v úterý 19. listopadu, zatímco Češi se přikláněli vzhledem ke snadnějšímu uvolňování hráčů kluby k pátku.

Úterní termín tak český tým nevyužije. Mužstvo povede dočasný kouč Josef Pešice, který přebral reprezentaci po zářijovém odstoupení Michala Bílka a dosáhl s ní na dvě výhry v závěru kvalifikace na Maltě a v Bulharsku.

Kanaďané také neprošli na světový šampionát, v kvalifikaci zemí Severní a Střední Ameriky skončili v předposledním kole a do závěrečné fáze nepostoupili. S výběrem ze země javorového listu si Češi zatím zahráli jednou v přípravě před deseti lety a v Teplicích vysoko zvítězili 5:1.

Na výskok Libora Kozáka byl bulharský Ivan Ivanov doslova příliš krátký
Na výskok Libora Kozáka byl bulharský Ivan Ivanov doslova příliš krátký

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud