5. ledna 2013 • 18:47

Tottenham mě zklamal, nejednal čestně, vzteká se Sir Alex

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sir Alex Ferguson běsní a požaduje, aby si Fotbalová asociace posvítila na Tottenham. Za všechno může obránce Zeki Fryers, jenž se upsal Spurs. Podle manažera Manchesteru United ale Tottenham nejednal při získání hráče z belgického Standardu Lutych čestně, kauza by se podle manažera United měla vyšetřit.



„Jsem opravdu zklamaný z toho, co Tottenham udělal. Myslím, že je to do očí bijící manipulace,“ komentuje přesun obránce do londýnského klubu.

Fryers byl totiž před půl rokem hráčem jeho United a Tottenham o něj měl zájem. „Chtěli ho od nás na konci minulé sezony koupit, ale nedohodli jsme se na podmínkách,“ vykládal Sir Alex.

Hráče tehdy Manchester United pustil s Tottenhamem do Portugalska na přípravu, jenže nakonec o hráče ztratil zájem.

„Vrátili se a řekli, že si ho nemůžou dovolit. A najednou ho hned v lednu kupují ze Standardu Lutych,“ kroutí hlavou zkušený manažer. „Myslím, že by Premier League měla celý případ prozkoumat a do té doby zastavit registraci hráče.“

Podle pravidel FIFA musel Lutych zaplatit Manchesteru United čtvrt milionu liber, kdyby však přestupoval v rámci Anglie, musel by klub z White Hart Lane vysázet za hráče daleko větší sumu.

Dvacetiletý fotbalista odchází do Tottenhamu poté, co v belgickém klubu odehrál sedm zápasů. To přijde Fergusonovi jako podivné.

Klub ze severu Londýna ale trvá na tom, že neudělal nic špatného. „Zeki skončil v United loni v létě. Tehdy jsme ho chtěli, ale nedohodli jsme se na podmínkách, které Manchester požadoval. Tak se hráč rozhodl jít do Lutychu a United dostali odstupné,“ komentoval současné dění mluvčí Tottenhamu.

„Když pak v Lutychu skončil manažer během listopadu, tak jeho nástupce už se Zekim tolik nepočítal. Navíc se mu stýskalo po Anglii, jeho zástupci kontaktovaly kluby v Premier League a to nám dalo šanci o hráče projevit zájem a získat ho,“ dodal.

Zda se kauzou bude zabývat vedení FA se teprve uvidí. Až ale proti sobě nastoupí v Premier League Tottenham a Manchester United, bude mít duel o náboj postaráno. „Čekal jsem, že něco takového udělají. Jsem z Tottenhamu zklamaný,“ dodal Ferguson.

Sir Alex Ferguson sice může být spokojený s výsledky Manchesteru United., V sobotu se ale ostře opřel do konkurenčního Tottenhamu
Sir Alex Ferguson sice může být spokojený s výsledky Manchesteru United., V sobotu se ale ostře opřel do konkurenčního Tottenhamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud