17. října 2018 • 18:17

Prodej Wembley se odkládá, miliardář Khan nabídku na poslední chvíli stáhl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný londýnský fotbalový stadion Wembley se prodávat nebude. Zájemce o jeho koupi, americký miliardář Shahid Khan, stáhl svoji nabídku, jež podle britských médií činila 600 milionů liber (zhruba 17,6 miliardy korun). Stadion zůstane majetkem Anglické fotbalové asociace (FA), jež přitom měla v příštím týdnu uzavření obchodu definitivně odhlasovat.



Vedení asociace oznámilo možnost prodeje proslulé arény na jaře. Khan, který vlastní londýnský fotbalový klub Fulham a tým amerického fotbalu Jacksonville Jaguars v NFL, měl podle dřívějších informací médií zaplatit 600 milionů liber ihned a dalších až 400 milionů by FA získala z příjmů ze zápasů. Většinu z těchto peněz plánovala asociace dát na zlepšení fotbalové infrastruktury v zemi, zejména pak na rekonstrukci stovek hřišť.

Khan nyní ale přes předběžné souhlasné stanovisko asociace nabídku stáhl. V prohlášení to vysvětlil tím, že projekt nemá ve vedení FA dostatečnou podporu. "Po jednání s vedením FA v minulém týdnu je zřejmé, že můj návrh by získal jen těsnou většinu, proto nabídku stahuji," konstatoval.

Šéf asociace Martin Glenn uvedl, že šlo o seriózní nabídku, kterou asociace vážně zvažovala. Khan se nicméně při posledním setkání vyjádřil v tom smyslu, že bez silnější podpory by uskutečnění transakce spíše názorové strany rozdělovalo. "Rozhodl se ji stáhnout a my to respektujeme," uvedl Glenn.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud