22. ledna 2019 • 10:29

Strach o nejdražší posilu! Letadlo do Cardiffu beze stopy zmizelo

Autor: adl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letecká tragédie? Bohužel to tak vypadá. Soukromé letadlo s útočníkem Emilianem Salou, který se v sobotu stal nejdražší posilou Cardiffu, se v pondělí večer ztratilo z radaru na cestě z Nantes právě do velšské metropole. Sala byl podle policie jedním ze dvou pasažérů na palubě letadla Piper Malibu, pátrání zatím žádný úspěch nepřineslo. Argentinský útočník v aktuální sezoně Ligue 1 nasázel za průměrné Nantes v 19 zápasech úctyhodných 12 gólů.



Malé soukromé letadlo Piper Malibu letící z Nantes do Cardiffu na palubě se Salou zmizelo z radaru v pondělí večer nad Lamanšským průlivem, kontakt s pevninou ztratilo poblíž Normanských ostrovů nedaleko francouzského pobřeží.

Po stroji začali pátrat záchranáři z obou stran kanálu. Záchranné akce začaly před desátou večer, v noci ale muselo být kvůli špatnému počasí i tmě přerušeny. Podle policie ostrova Guernsey je pátrání soustředěno kolem vod severně od jiného ostrova Alderney. Zatím však po letadle nebyly nalezany žádné stopy.

„Jsme velmi znepokojeni z nejnovějších zpráv, že malé letadlo ztratilo v pondělí večer kontakt nad Lamanšským průlivem,“ uvedl v tiskovém prohlášení předseda Cardiff City Mehmet Dalman.

Osmadvacetiletý útočník přestoupil v sobotu z Nantes do Cardiffu za 15 milionů liber (436 milionů korun), což je nejvyšší přestupová částka v historii tohoto velšského klubu hrajícího Premier League. Ještě v pondělí odpoledne Sala dal na svůj Instagram fotku s bývalými spoluhráči z Nantes, se kterými se byl rozloučit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

‪La ultima ❤️ ciao @FCNantes 👋🏻💛💚‬

Příspěvek sdílený Emiliano Sala (@emilianosala9),Led 21, 2019 v 4:09 PST

Do Francie přišel Sala v roce 2010, kdy jako 20letý posílil Bordeaux. V něm se ale příliš neprosadil a často putoval po hostováních v nižších soutěžích. Za Nantes hrál od roku 2015. Ve 117 zápasech nasázel 42 gólů.

Z obav o svého bývalého útočníka odložili Nantes svůj duel francouzského poháru na hřišti Sannois.

Emiliano Sala přestoupil do Cardiffu v sobotu, stal se nejdražší posilou v historii klubu
Emiliano Sala přestoupil do Cardiffu v sobotu, stal se nejdražší posilou v historii klubu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud