26. února 2022 • 20:40

Abramovič odevzdal řízení Chelsea. Prý v zájmu klubu, o Ukrajině mlčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič předal „dozor a péči“ nad klubem do rukou správní rady klubové charitativní organizace. „Vždy jsem se rozhodoval jen se zřetelem na nejlepší zájmy klubu,“ napsal v prohlášení ruský miliardář. Jeho pozice ve vedení teď utrpěla ještě víc kvůli ruské invazi na Ukrajinu. O té se ale v krátkém sdělení na klubovém webu nezmiňuje.



Ruského miliardáře, jenž londýnský tým koupil v roce 2003, vyzval v týdnu v souvislosti s ruským útokem na Ukrajinu ke vzdání se kontroly nad klubem jeden z členů britského parlamentu.

„Vždycky jsem vnímal svou roli jako strážce klubu, jehož úkolem je zajistit, abychom byli co nejúspěšnější v současnosti, pokládali základy pro budoucnost a hráli pozitivní roli v našich komunitách. Měl jsem vždy na srdci nejlepší zájmy klubu a těmto hodnotám zůstávám oddaný,“ uvedl Abramovič na klubovém webu.

„Proto předávám správní radě charitativní nadace Chelsea dozor a péči nad Chelsea FC. Jsem přesvědčen o tom, že jsou nyní v nejlepší pozici pro to, aby se starali o zájmy klubu, hráčů, realizačního týmu a fanoušků,“ dodal.

Pětapadesátiletý Abramovič je jedním z mnoha ruských oligarchů či společností, kterým hrozí sankce kvůli ruskému útoku na Ukrajinu.

Poté, co Abramovič koupil Chelsea, stal se z londýnského klubu jeden z nejsilnějších týmů v Anglii i Evropě. Tým vyhrál pětkrát Premier League a Anglický pohár a dvakrát Ligu a mistrů a Evropskou ligu. K nejslavnějším postavám Abramovičovy éry patří český brankář Petr Čech, jenž nyní působí ve vedení mužstva.

iSport podcast: Investice do West Hamu? Je za ní vášeň i prestiž. A co Sparta?
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 27. 3. 2022
12:37
27. 3. 2022
Fotbal

Ukrajinský fotbalový klub Polissja Žytomyr, který našel v době války azyl v Česku, se ve středu utká s Hradcem Králové. A bude mít velkou posilu. V jeho dresu nastoupí i boxerský olympijský vítěz z Londýna 2012 a přemožitel Anthonyho Joshuy Oleksandr Usyk! 

Usyk se původně chtěl zapojit do armády, ale dostal svolení chystat se na odvetu s Britem. A zpestřuje si ji i fotbalem. 

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud