7. listopadu 2010 • 19:04

Torres popravil Chelsea, Čechovi dal dva góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté mistrovské Chelsea s Petrem Čechem v brance prohráli v 11. kole anglické ligy v Liverpoolu 0:2 a po druhé porážce v sezoně vedou tabulku už jen o dva body před Manchesterem United. Oba góly vstřelil v prvním poločasu Fernando Torres.



Liverpool potvrdil návrat formy a nechává zapomenout na nejhorší vstup do sezony od roku 1953. V domácí soutěži zvítězili "Reds" potřetí za sebou a vyhoupli se na devátou příčku.

Poprvé se Torres trefil už v 11. minutě, když po Kuijtově povedeném centru za obranu přehodil vybíhajícího Čecha. Španělský útočník zdvojnásobil vedení v poslední minutě prvního poločasu umístěnou točenou střelou z úhlu. Kritizovaný šestadvacetiletý kanonýr se zlepšil na čtyři ligové góly.

Hosté, kteří vstřelili v lize nejvíce branek, se nedokázali v zápase prosadit i kvůli kvalitním zákrokům liverpoolského brankáře Pepeho Reiny.

Arsenal zaznamenal během týdne druhou porážku. Po středečním zaváhání s Šachtarem Doněck v Lize mistrů jeho hráči podlehli nováčkovi z Newcastlu 0:1. Svěřenci trenéra Arséna Wengera tak poprvé v sezoně na svém stadionu nevstřelili branku a po West Bromwichi zde prohráli s dalším nováčkem soutěže.

Utkání rozhodl v poslední minutě úvodního poločasu razantní hlavičkou útočník Andy Carroll. Arsenal nedokázal překonat pozorného brankáře Tima Krula, kterému i dvakrát pomohlo břevno. Zápas nedohrál domácí stoper Laurent Koscielny z Francie, který dostal v nastavení červenou kartu. Záložník londýnského celku Tomáš Rosický zůstal v druhém ligovém utkání za sebou pouze na střídačce.

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli potvrdil i v Anglii svou kontroverzní pověst. Dvacetiletá letní posila z Interu Milán nejprve na hřišti nováčka z West Bromwiche vstřelila během šesti minut prvního poločasu své dva premiérové ligové góly, po hodině hry však Balotelli dostal červenou kartu za nakopnutí Youssoufa Mulumby. Sám postižený byl v závěru také vyloučen.

Domácí, za které nenastoupil Roman Bednář, v Premier League prohráli na své půdě první utkání v sezoně. Manchester naplno bodoval po třech předchozích soutěžních prohrách a udržel se na čtvrté pozici.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:

Arsenal - Newcastle 0:1 (45. Carroll),
West Bromwich - Manchester City 0:2 (20. a 26. Balotelli), Liverpool - Chelsea 2:0 (11. a 45. Torres).

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud