11. června 2013 • 09:43

Rooneyho chce pět klubů. Je jako já, láká ho do Chelsea Mourinho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou tiskovou konferencí vstoupil José Mourinho podruhé do "modré" řeky v Chelsea. Mimo jiné stihl vyzvat Waynea Rooneyho, aby neváhal a připojil se do rodiny na Stamford Bridge. Anglický kanonýr uvažuje o odchodu z Manchesteru United a má z čeho vybírat. Zájem přiznává hned pět špičkových a velmi zámožných klubů.



Co bude s WR10? Sedmadvacetiletý klenot Manchesteru United došel na rozcestí. V klubu se stal útočnou dvojkou za Robinem van Persiem, nové hlavní hvězdě musel obětovat střelecké ambice a hrát víc zezadu, což mu pochopitelně příliš nevonělo.

Nespokojenost anglické hvězdy vyvrcholila na konci sezony. Rooney podal žádost o přestup, naštvaný Alex Ferguson ho v posledních dvou ligových zápasech vůbec nepostavil. Fanoušci svou modlu dokonce vypískali.

Co teď? Rooneymu zbývají z luxusního kontraktu (plat 295 000 liber týdně) ještě dva roky. Manchester oficiálně tvrdí, že útočník není na prodej. Přesto stále silněji zaznívají hlasy, že Rooney vyrazí oživit kariéru jinam.

Wayne Rooney z ligového titulu měl radost, ale neskrývá, že z klubu chce odejítFoto EPA

"Herně vyzrál, má obrovské zkušenosti a je stále velmi mladý. Je na něm, jak se rozhodne a co ho učiní šťastným. Já ho mám rád, je ve skvělém věku," neskrývá zájem nový kouč Chelsea José Mourinho.

"Je trochu jako já. Nepotřebuje libru navíc ve svém kontraktu nebo vyhrát další pohár, to pro něj není podstatné. Hlavní je, aby byl šťastný," zdůrazňuje portugalský kouč.

Chelsea není jediná, která se o služby důrazného forvarda hlásí. Rooneyho chtějí bohaté kluby z Francie (PSG, Monako), Real Madrid nebo Arsenal. Londýnský celek je připraven vysázet 29 milionů liber (900 milionů korun), k tomu plat 230 000 liber.

"Samozřejmě, že takové nabídky jsme schopní. Můžeme nabídnout ještě mnohem víc," odpověděl výkonný ředitel Arsenalu Ivan Gazidis na otázku, zda je klub připravený utratit za jednoho hráče takovou sumu.

V Realu Madrid by Rooney mohl nahradit Gonzála Higuaína, kterého lanaří opět Arsenal. Pokud by klapla dohoda s Chelsea, pravděpodobně by nezbylo místo pro Fernanda Torrese.

Jedno je jisté. Pokud Rooney změní dres, roztočí tím další velké obchody mezi evropskými giganty. Horké přestupové léto může začít...

Sir Alex Ferguson poplácal Waynea Rooneyho pouze po rameni. Většinu hráčů přitom emotivně při posledním domácím zápase na lavičce United objal.
Sir Alex Ferguson poplácal Waynea Rooneyho pouze po rameni. Většinu hráčů přitom emotivně při posledním domácím zápase na lavičce United objal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud