Michal Kvasnica
21. července 2018 • 14:50

Kdo uvolní místo Ronaldovi? Juventus musí vyřešit přetlak v útoku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šílenství vypuklo! Cristiano Ronaldo svým přestupem do Juventusu odšpuntoval fotbalovou euforii nejen v Turíně, ale v celé Itálii. Fanoušci kupují dresy, klub svou posilu megalomansky představuje a média se trumfují v pestrosti titulních stran. Co však bude příchod fenomenálního Portugalce znamenat pro ostatní hráče „staré dámy“?



Cristianem Ronaldem získal Juve především hlavní tvář klubu. Muže, jehož jméno se celému světu v souvislosti s turínským velkoklubem nyní okamžitě vybaví. Po předloňském odchodu Paula Pogby do Manchesteru United „stará dáma“ tak signifikantní osobu neměla. Změnil to až CR7. A stejně tak se pohnou ledy v ofenzivě.

Nejdříve je však třeba zmínit fakta, aby nevznikla mýlka, že je snad Juventus celkem, který přešlapuje na místě a potřebuje nutně oživit. Serii A mají „bianconeri“ omotanou kolem prstu již sedm sezon, v té poslední v ní navíc nasázeli velmi slušných 86 gólů. V Lize mistrů během posledních tří let dvakrát došli až do finále. Vítěznou tečku však od roku 1996 napsat nedokázali.

Proto je tady Ronaldo. Chlapík, jenž ušatý pohár nad svou hlavu zvedl již pětkrát a ve všech případech byl ústřední postavou. Nejinak by tomu mělo být i v Juve. „Jsem si naprosto jistý, že s ním budeme silnější ve všech soutěžích. To znamená i v Lize mistrů, kde jsme za poslední tři roky byli dvakrát ve finále,“ potvrdil Blesku hlavní ideu celého transferu Pavel Nedvěd , viceprezident klubu.

Cristiano Ronaldo jako nová hvězda italského Juventusu
Cristiano Ronaldo jako nová hvězda italského Juventusu

Mimochodem, český vítěz Zlatého míče z roku 2003 v pondělí na představení téměř třímiliardové posily chyběl, neboť je s rodinou v Americe, kde kromě odpočinku zařizuje tradiční turné po USA.

S automatickým nástupem CR7 do role lídra tak vyvstává jeden velký otazník: kdo třiatřicetileté hvězdě uvolní své místo v sestavě? „Z křídla se změnil v ryzího útočníka, v Juventusu to pro něj bude jednodušší, protože ho budou spoluhráči zásobovat mnoha centry,“ myslí si Fabio Capello, bývalý trenér Turína či Realu Madrid.

Díky názoru legendárního kouče a faktu, že rodák z Madeiry v Realu už v poslední době opravdu nehrál na levé straně, ale uprostřed, se výběr potenciálního odpadlíka zužuje. Jak argentinský šikula Paulo Dybala, tak brazilský rychlík Douglas Costa nejsou klasičtí zakončovatelé, tudíž se předpokládá jejich fungující spolupráce s Ronaldem.

Zbývají dvě jména.

Chorvatský vicemistr světa Mario Mandžukič (32).

A Argentinec Gonzalo Higuaín (30), který byl do Ronaldova příchodu nejdražší posilou v historii italského fotbalu.

Jak by mohla vypadat sestava Juventusu po příchodu Cristiana Ronalda?Foto Sport

Vzhledem k tomu, že se Mandžukič na klubové úrovni v minulých sezonách transformoval z hroťáka na křídelníka obětujícího se pro potřeby mančaftu, zbude „černý Petr“ zřejmě na Higuaína. Ten sice v minulosti s Ronaldem v „bílém baletu“ strávil čtyři roky, ale nedisponuje tak širokým herním repertoárem, aby se případně mohl přesunout na jiný post.

Juventus však podle informací anglických médií vyřeší přetlak v útoku velmi efektivně, neboť se chystá přijmout nabídku Chelsea, která by Higuaína ráda získala za částku okolo jeden a půl miliardy korun.

Nový kouč londýnského klubu Maurizio Sarri s Higuaínem úspěšně pracoval v Neapoli, a tak není divu, že chce svůj tým okolo něj postavit i nyní. Pro argentinského kanonýra by šlo o podobnou výzvu jako u CR7. Také on totiž střílel branky jak na běžícím páse ve dvou prestižních evropských soutěžích a chystá se na třetí.

A Ronaldo bude mít cestičku na hrot pěkně umetenou.

TOP 10 nejlépe placených hráčů (roční příjmy)
1. Lionel Messi Barcelona 1,2 miliardy korun
2. Neymar PSG 0,9 miliardy korun
3. Cristiano Ronaldo Juventus 0,8 miliardy korun
4. Alexis Sánchez Manchester U. 0,7 miliardy korun
5. Oscar Šanghaj 0,61 miliardy korun
6. Ezequiel Lavezzi Hebei China 0,59 miliardy korun
7. Mesut Özil Arsenal 0,53 miliardy korun
8. Hulk Šanghaj 0,51 miliardy korun
9. Kylian Mbappé PSG 0,46 miliardy korun
10. Paul Pogba Manchester U. 0,45 miliardy korun

ANKETA: Ronaldův odchod do Juventusu je správný. Na nejvyšší úrovni ale dlouho nevydrží
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud