21. února 2010 • 17:46

Drobný vychytal Freiburg a příblížil Hertu záchraně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Herthy Berlín udělali důležitý krok k záchraně v nejvyšší německé soutěži. V 23. kole zvítězili 3:0 na hřišti Freiburgu, který drží poslední nesestupovou pozici. Hertha na něj tak na posledním místě ztrácí již jen čtyři body.



Hertha se mohla opět spolehnout na brankářskou jedničku Jaroslava Drobného, který již před zápasem prohlašoval, že souboj s Freiburgem bude pro berlínský celek klíčovým duelem sezony. Jeho spoluhráči si tato slova vzali k srdci a předvedli povedený výkon.

Ještě do poločasu získali dvoubrankové vedení po zásazích Kolumbijce Ramose a Cicera, po změně stran navíc brazilský záložník svým druhým gólem v zápase definitivně rozhodl.

K udržení čistého konta pomohl Hertě i český stoper Roman Hubník, který nastoupil ke svému druhému zápasu po příchodu ze Sparty.

Fotbalisté Wolfsburgu se po 14 soutěžních zápasech konečně dočkali vítězství. A povedlo se jim to symbolicky v utkání se Schalke, které vede trenér Felix Magath, jenž v minulé sezoně získal s Wolfsburgem senzační titul. O výhru 2:1, která byla první od začátku listopadu, se dvěma góly postaral útočník Grafite.

Podruhé za sebou nastoupil v základní sestavě Wolfsburg český stoper Jan Šimůnek. Za Schalke hrál od 53. minuty Jan Morávek.

Sobotního zaváhání Bayernu Mnichov nevyužil Leverkusen, když na hřišti Brém jen remizoval 2:2 poté, co vyrovnávací gól inkasoval v poslední minutě. Do čela tabulky se tak vrátil znovu jen zásluhou lepšího skóre. Michal Kadlec hrál za Leverkusen od 66. minuty.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Freiburg - Hertha Berlín 0:3 (35. a 57. Cicero, 28. Ramos), Brémy - Leverkusen 2:2 (34. Pizarro, 90. Mertesacker - 29. Derdiyok, 57. Kroos), Wolfsburg - Schalke 2:1 (71. a 77. Grafite - 30. Kuranyi).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud