13. června 2013 • 16:21

Českého obránce chtějí bohatí Turci. Kadlec jedná s Fenerbahce!

Autor: kah, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle by mohl být jeden z největších přestupů léta týkajících se českého hráče. O obránce Bayeru Leverkusen Michala Kadlece se zajímá turecký gigant Fenerbahce Istanbul! "Nikam neutíkám," říká Michal Kadlec. Osmadvacetiletý obránce nicméně nepopřel probíhající jednání s bohatým klubem z Turecka.



Podle zdrojů deníku Sport včera hráčův manažer Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest jednal v Istanbulu se zástupci Fenerbahce. Sedmačtyřicetinásobný reprezentant Kadlec sice na dotaz deníku Sport přímo nepotvrdil, že by šlo o turecký velkoklub, ale na otázku, jestli je ve hře letní přestup, s úsměvem odpověděl: „Možné je všechno.“

Bývalý obránce Sparty působí v Bayeru, v jehož barvách nastoupil k 128 ligovým zápasům, od srpna 2008 a současný kontrakt jej k přednímu bundesligovému klubu váže do června 2015. „Určitě neutíkám pryč, vždyť v příští sezoně hrajeme Ligu mistrů, ale nikdy nevíte, co se stane,“ uvedl s tím, že podobných „oťukávání“ ze strany potenciálního zájemce už zažil víc.

Nicméně je pravda, že v poslední sezoně odehrál za Leverkusen výrazně méně zápasů (14) než v předchozích ročnících. To bylo jednak způsobenou pauzou zaviněnou podzimním zraněním, ale i ztrátou místa v základní sestavě v průběhu jarní části, kdy nastoupil jen k šesti duelům.

Michal Kadlec dal možná nejdůležitější gól kariéry
Michal Kadlec dal možná nejdůležitější gól kariéry

Fenerbahce patří spolu s Galatasarayem k nejbohatším tureckým klubům a za posily vydává nemalé prostředky. V posledním ročníku Süper Lig obsadilo druhé místo, čímž si zajistilo účast v předkole Ligy mistrů.

Jenže se může stát, že bude z evropských pohárů podruhé za poslední tři roky vyloučeno. UEFA totiž obvinila pět klubových funkcionářů z ovlivňování výsledků. Disciplinární řízení s osmnáctinásobným šampionem proběhne 22. června.

Fenerbahce v tomto týdnu už jednu posilu do obrany přivedlo, za 5,5 milionu eur (přes 140 milionů korun) získalo ze Zenitu Petrohrad portugalského reprezentanta Bruna Alvese.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud