23. března 2021 • 09:05

Další kauza kolem Rangers! Mladíka zatkla policie za rasistický útok na síti

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna aféra ještě neutichla a kolem Rangers už se řeší další. Poté, co měl být dle jeho slov rasisticky uražen Glen Kamara v duelu se Slavií v Evropské lize Ondřejem Kúdelou, se stal údajně terčem útočník Alfredo Morelos. Skotská policie v této souvislosti rozjela vyšetřování a dokonce již zatkla a obvinila 17letého mladíka.



O víkendu začala UEFA řešit případ obránce Slavie Ondřeje Kúdely a jeho slova namířená proti fotbalistovi skotského mistra Glenu Kamarovi, podle nějž šlo o rasistický útok. To český reprezentant důrazně odmítá. Jasný a zřetelný důkaz toho, co Kúdela Kamarovi řekl, není, a na čí straně je pravda, vědí jen oni dva. Nicméně šetření UEFA stále probíhá. 

Odlišná situace ale nastala ve spojitosti s derby Celtiku s Rangers (1:1). Během něj se údajně stal terčem rasistického útoku útočník modrého celku z Glasgow Alfredo Morelos. Na sociální síti Snapchat se totiž objevilo krátké video právě s Kolumbijcem, pod nímž byla emotikon opice.

„Obdrželi jsme řadu stížností týkajících se urážlivého příspěvku na sociální síti. Vyšetřování probíhá,“ potvrdil v pondělí mluvčí skotské policie.

Ta později v souvislosti s údajným rasistickým příspěvkem zatkla a obvinila 17letého mladíka. Už dříve tentýž den společnost John Clark Motor Group oznámila, že kvůli témuž příspěvku vyhodila svého zaměstnance.

Právě rasismus na sociálních sítích je téma, na které se snažili Rangers poukázat i po souboji se Slavií, kdy neřešili pouze případ Kamary a Kúdely, ale i urážky směřující na Kemara Roofea.

„Jsem si jistý, když říkám, že všichni naši hráči tmavé pleti byli v této sezoně rasově uraženi. Pochází to zejména ze sociálních médií, pro která by to měla být zásadní zpráva. Je potřeba, aby přijala určitá opatření. Co je moc, to je moc. Je na čase, aby společnosti provozující sociální média začaly jednat a vymýtaly zbabělce bez tváře, kteří píší takto urážlivé komentáře,“ uvedl kapitán Rangers James Tavernier po derby s Celtikem.

Alfredo Morelos z Rangers oslavuje se spoluhráči svůj gól proti Celtiku
Alfredo Morelos z Rangers oslavuje se spoluhráči svůj gól proti Celtiku

Rangers FC Vše o klubu ZDE

PRVNÍ DOJEM: Slavia přežila řežbu. Co zbitý Kúdela a jeho výroky? Roofe zaslouží flastr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud