18. srpna 2011 • 00:58

Messi to zase zařídil. Barcelona má Superpohár!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Fotbalisté Barcelony získali potřetí za sebou a podesáté celkově španělský Superpohár. Vděčí za to držiteli Zlatého míče Lionelu Messimu, který dvěma góly a asistencí zařídil dnešní výhru 3:2 v domácím odvetném zápase proti úhlavnímu rivalovi Realu Madrid. První duel skočil nerozhodně 2:2.



Barcelona potvrdila, že se jí na Nou Campu ve slavném El Clásiku daří. Doma s Realem neprohrála popáté po sobě. Tentokrát se gólově prosadila už po čtvrthodině, kdy Messi vyslal skvostnou kolmici za obranu na nabíhajícího Iniestu a ten obloučkem obstřelil Casillase. Real vzápětí vyrovnal díky Ronaldově teči, ale ještě do poločasu vrátil katalánskému klubu vedení jemnou střelou přes hostujícího brankáře Messi.

Po přestávce se španělský mistr a vítěz Ligy mistrů až příliš zatáhl a osm minut před koncem o náskok nad držitelem domácího poháru přišel. Po závaru dotlačil míč za Valdése Benzema. Jenže v 88. minutě znovu našel odpověď nepolapitelný Messi a přesnou střelou rozhodl.

V té době už byla na hřišti čerstvá barcelonská posila z Arsenalu střídající Cesc Fábregas a právě po faulu na něj dostal v nastavení červenou kartu hostující Marcelo. Ostrý zákrok rozpoutal nesportovní strkanici u obou laviček, po které ještě vyloučil sudí domácího Villu a Özila z Realu.

Po faulu na Fábregase se strhla pořádná mela
Video se připravuje ...


Při závěrečné mele trenér Realu José Mourinho zezadu přišel k asistentovi Barcelony Titovi Vilanovovi a zatahal jej za ucho. Po zápase se k tomu nechtěl vracet, otázku na toto téma odmítl a jen hodnotil hru.

"Kdybychom tvrdili, že jsme spokojení, a přitom nevyhráli trofej, tak bychom byli pokrytci," prohlásil. "Vývoj zápasu ale byl dobrý a v obou duelech jsme předvedli solidní hru," dodal portugalský kouč.

Kouč Mourinho porážku svého týmu nestrávil jen tak lehce
Video se připravuje ...


Jeho protějšek Pep Guardiola vyzdvihl u svých svěřenců "nadlidské úsilí", které ve středu večer předvedli. "Protože nám pár hráčů chybělo a ti ostatní mají daleko k ideální formě, včetně Messiho. Přesto jsme vyhráli, takže hráčům patří pochvala za snahu a jejich charakter," řekl.

Do Mourinha se následně pustili někteří hráči, podle barcelonského obránce Gerarda Piquého charismatický Portugalec ničí španělský fotbal. "Hledají se viníci, ale ti jsou v Madridu. Není to poprvé a jsou to pořád ti samí lidé. Snad dostanou odpovídající trest. A doufám, že ve čtvrtek bude každý mluvit jen o krásném fotbale a ne o závěrečné strkanici," přál si Piqué.

Barceloně závěr oslavy nijak nepokazil a před 99 tisícovkami diváků se mohla radovat z první trofeje v nové sezoně. Za osm dní mohou svěřenci kouče Guardioly získat další, pokud ve finále evropského Superpoháru proti vítězi Evropské ligy porazí Porto.



FC Barcelona - Real Madrid 3:2 (2:1) 
Branky: 45. a 88. Messi, 15. Iniesta - 20. Ronaldo, 82. Benzema. ČK: 90.+3 Marcelo, Özil (oba Real), Villa (Barcelona). První zápas: 2:2.

Ronaldo byl opět ve středu zájmu fanoušků
Ronaldo byl opět ve středu zájmu fanoušků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud