3. prosince 2013 • 12:26

Ancelotti: Messiho bych do Realu nechtěl. Proč, když máme Ronalda?

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dost možná toho nejlepšího fotbalistu planety by ve svém týmu nechtěl. Vždyť už jiného kandidáta na tenhle titul má. Takovou úvahou odpověděl trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti na dotaz, jestli by do svého týmu bral barcelonskou hvězdu Lionela Messiho. "Raději bych posílil jiný post," vysvětloval svůj postoj.



Odmítnout Lionela Messiho je luxus, který se představuje jen těžko. A přece by právě takový krok udělal madridský šéf Ancelotti. "Kdybych mohl do Realu Madrid přivést jakéhokoliv hráče, Messi by to nebyl," prozradil kouč v rozhovoru pro italskou stanici Radio Capital.

"Máme Cristiana, tak kdo by chtěl Messiho? Ronaldo má talent od boha, je výjimečný," vysvětlil svůj postoj čtyřiapadesátiletý trenér. Portugalský forvard jeho slova v této sezoně potvrzuje, po čtyřech letech Messiho nadvlády si svými výkony v posledních měsících vystřílel nejsilnější kandidaturu na Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

"Raději bych posílil jiný post," přidal další vysvětlení zkušený kouč. Překvapil tak dvojnásobně, kromě odmítnutí barcelonské hvězdy právě tím, že by dal přednost podepsání nového hráče jinam než do předních řad.

V Garethu Baleovi a Cristianu Ronaldovi má sice Real Madrid prakticky gólovou záruku, vedle Karima Benzemy se však v týmu neprosazuje žádný klasický útočník. "Bílý balet" je nejlépe střílejícím celkem španělské ligy především díky neuvěřitelné formě Ronalda, jenže toho ještě minimálně na týden vyřadilo zranění ze zápasu v Almeríi a jakýkoliv další výpadek by mohl být pro Real kritický.

Benzema ve střeleckých statistikách nepropadá, ve čtrnácti zápasech La Ligy se trefil osmkrát, ale nezastavitelný Ronaldo za stejnou porci utkání nastřílel sedmnáct branek. Bale pak na Benzemu ztrácí jeden gól, ovšem odehráno má jen devět zápasů.

Po této trojici však už potence jednotlivců v lize pokulhává. Čtvrtým nejlepším střelcem Realu je záložník Isco ještě se solidními pěti zásahy, ale pouhé dva má Benzemův náhradník a madridský útočník číslo dvě Álvaro Morata.

Ani čísla z Ligy mistrů nepřesvědčují o tom, že by útok Realu Madrid nesnesl posilu, Benzema bilanci čtyř utkání a dvou tref sdílí s velšskou hvězdou, týmu však opět vévodí Ronaldo s osmi góly ve čtyřech zápasech, v posledním zápase skupiny B však kvůli léčbě zranění další nepřidá.

I proto jsou se třetím celkem španělské ligy už delší dobu spojována například jména liverpoolského kanonýra Luis Suáreze či hvězdy Manchesteru City Sergia Agüera. Po Ancelottiho prohlášení se však lednový příchod nového útočníka zdá méně pravděpodobný. "Ale kdyby Barcelona přece jen Messiho prodávala, tak ať nám zavolají," uzavřel v žertu Ancelotti.

Hurá, Messi nepřijde! Cristiano Ronaldo a Gareth Bale kouči Ancelottimu v Realu Madrid bohatě stačí...
Hurá, Messi nepřijde! Cristiano Ronaldo a Gareth Bale kouči Ancelottimu v Realu Madrid bohatě stačí...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud