16. února 2014 • 07:58

Evakuace a slzející hráči! Zápas ve Villarrealu přerušila kouřová bomba

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní noční zápas španělské fotbalové ligy mezi Villarrealem a Celtou Vigo přerušila na půl hodiny kouřová bomba, která přilétla z hlediště a přistála na trávníku u branky hostů v 87. minutě.



Krátce předtím se Vigo ujalo vedení. Jenže pak hřiště zahalil kouř se slzným plynem, hráči odešli do kabin a diváci byli evakuováni. Po rozplynutí kouře se týmy na plochu vrátily a Celta vítězství potvrdila druhým gólem.

VIDEO: Kouřová bomba přiletěla v 87. minutě

Předseda Villarrealu Fernando Roig řekl, že policie člověka, který bombu hodil, intenzivně hledá. "To, co se stalo, odsuzujeme. Takový čin v žádném případě nereprezentuje naši fanouškovskou základnu, která je klidná a pod kontrolou. Jsem přesvědčen, že to byl někdo, kdo zvenčí přišel Villarrealu uškodit," dodal.

Znechucený byl i trenér Celty a bývalý slavný hráč Luis Enrique. "Něco takového jsem nikdy nezažil. Všichni si mysleli, že je to světlice, ale když jsme viděli brankáře Yoela, který měl úplně rudé oči, bylo jasné, že jde o něco mnohem nebezpečnějšího," řekl.

Hráči a hrstka fanoušků se vrátili na poslední minuty. Nolito zvýšil na konečných 2:0 pro Celtu Vigo z přímého volného v 90. minutě.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Villarreal - Vigo 0:2
(83. Orellana, 90. Nolito).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud