7. dubna 2014 • 15:45

Zaslouží si to! Wenger vysvětluje, proč Barceloně zakázali přestupy

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arséne Wenger podpořil rozhodnutí FIFA, která potrestala Barcelonu. Ta porušila pravidla při transferech hráčů do 18 let a teď nemůže následující dva přestupní termíny nakupovat posily. Právě Wenger patří k trenérům, kteří rádi a úspěšně pracují s mladými fotbalisty v Arsenalu.



„Je jisté, že Barcelona nerespektovala pravidlo, které je přitom poměrně jednoduché. Nemůžete si pořídit hráče, kterému ještě nebylo 16 let, pokud se rodiče nestěhují z profesních důvodů,“ vysvětlil Wenger.

Jak ale dodal, to pochopitelně vytváří prostor pro spekulace: jak se pozná, že se rodiče skutečně stěhují za prací?

„Zrovna v tomto případě FIFA došla k závěru, že se rodiče přestěhovali kvůli fotbalu. To je důvod, proč Barcelonu potrestala,“ doplnil Wenger s tím, že pravidla je potřeba pozměnit. Už jen kvůli tomu, že získat talentovaného hráče je při současné konkurenci mnohem těžší.

„Pokaždé se bude diskutovat, kvůli čemu se rodiče stěhují. Ve fotbale je v současnosti víc peněz a rodiče vždycky budou v pokušení dát svým dětem šanci na velkou kariéru,“ nabídl svůj pohled Wenger.

Barcelona se chce proti zákazu přestupů, který platí pro léto 2014 a leden 2015, odvolat. Navíc se odmítá vzdát úspěšného modelu přivádět do mládežnické akademii mladíky s velkým potenciálem.

Nesahejte nám na La Masiu. Fanoušci Barcelony ukázali, že se jim zákaz přestupů vůbec nezamlouvá.
Nesahejte nám na La Masiu. Fanoušci Barcelony ukázali, že se jim zákaz přestupů vůbec nezamlouvá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud