Jonáš Bartoš
22. října 2018 • 04:30

Vaclík o síle Barcelony, Messim, faulu na Suáreze i Realu a Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani se nerozkoukáte, letí na vás dva míče, oba skončí v síti a po dvanácti minutách prohráváte 0:2. Tomáš Vaclík vstoupil se Sevillou do sobotní bitvy na Barceloně (2:4) nejhorším možným způsobem. Proti hvězdnému celku to měl český gólman extrémně složité, přesto ale nezklamal, naopak ještě nějaké tutovky chytil. „Byl to zvláštní zápas, ale výsledek bohužel mluví naprosto jasně,“ hodnotí v rozhovoru pro iSport.cz.



Vaclíka ihned po návratu z reprezentačního srazu čekala ďábelská zkouška. Na Camp Nou si prošel peklem, na širokém hřišti se domácím hvězdám vzdoruje těžko. Sevilla prohrála 2:4, jednu branku inkasoval 29letý gólman z penalty. Přesto si český gólman myslí, že momentálně čtvrtý tým tabulky má na to, aby v sezoně bojoval o titul i s největšími giganty.

Jak náročné bylo čelit síle Barcelony, když rychle vedla 2:0?
„Hodně to ovlivnil právě ten začátek. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, po dvanácti minutách to bylo 0:2. Hrát za takového stavu na Barceloně je pak strašně těžké. Pak jsme se zvedli, výsledek úplně neodpovídá průběhu celého zápasu. Vytvářeli jsme si dost šancí, ale velký rozdíl v zápase udělal Ter Stegen (gólman Barcelony). Vždycky, když chytil naše šance, jsme pak dostali gól. V tomhle on ten zápas vyhrál.“

Je začátek zápasi proti takovým silným soupeřům klíčový?
„Stoprocentně. Nejen proti Barceloně, ale proti komukoliv. Když prohráváte rychle 0:2, hraje se pak velice těžko. Začátek udal ráz zápasu, podle toho to pak vypadalo.“

Chytal jste už proti oběma španělským gigantům. Jaký je rozdíl mez Barcelonou a Realem?
„Barcelona se pořád drží svého stylu. Chce kontrolovat balon, snaží se kombinovat a postupně vás tlačí dolů. Real hraje víc přímočaře. Velký rozdíl u Barcelony byl mezi Superpohárem (Sevilla prohrála 12. srpna 1:2) a sobotním zápasem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud