25. června 2013 • 12:08

Messi + Neymar + ROONEY! Barcelona chystá útok snů, loví u United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni chtějí Waynea Rooneyho! Bohaté a mocné kluby krouží kolem hvězdy United jako supi. K Chelsea, Arsenalu, Realu Madrid, PSG a dalším zájemcům přibyl velký konkurent. Podle deníku Sun by anglického reprezentanta rádi podepsali v Barceloně. Katalánci jsou připraveni nabídnout okolo 25 milionů liber (zhruba 770 milionů korun).



Xavi, Iniesta, Fabregas v záloze, před nimi trojice Neymar, Messi, Rooney. Dovedete si představit takovou ofenzivní smršť? V Barceloně posilování na nadcházející sezonu berou zostra, ze zmíněné šestice jim chybí jen anglický šutér.

Rooney na konci sezony požádal v United o přestup, zájemci se jen hrnou. Podle deníku Sun kolem sedmadvacetiletého kanonýra vážně sonduje situaci také Barcelona.

"Rooney je přesně tím typem útočníka, který by do hry Barcelony zapadl. Obrana začíná od útoku a v tomhle pracuje Rooney tvrději než kdokoliv jiný," tvrdí zdroj Sunu. "Jeho první dotek, kontrola míče a vidění jsou fenomenální. Pokud bude k dispozici na trhu, klub se ho určitě pokusí podepsat."

Wayne Rooney během mistrovských oslav Manchesteru United po zápase se Swansea, na který se díval jen z tribuny.Foto EPA
Barcelona je jedním ze zájemců, kteří si mohou dovolit Rooneyho plat (250 000 liber týdně) i případnou částku za přestup (25 - 30 milionů liber). Už utratila 50 milionů liber za Neymara, stále hledá kvalitního stopera a jednoho hráče do ofenzivy.

Loučící se trenér Alex Ferguson na konci sezony oznámil, že útočníka nikam nepustí. Před lákavými destinacemi ale hráče nemusí uchránit.   

V Anglii se o sedmadvacetiletého střelce zajímá Arsenal nebo Chelsea, miliony mají připraveny také v Monaku PSG nebo Realu Madrid.

Rooney je hráč v ideálním věku se spoustou zkušeností, zkrátka vysněná posila pro každý velkoklub.

Rooneyho čeká schůzka s novým trenérem United Davidem Moyesem, kde si vyjasní svou budoucnost na Old Trafford. Pokud se opravdu rozhodne pro změnu, logiku by dávala i nová liga a země. V dresu Barcelony by Rooney mohl najít motivaci pro další růst své fenomenální kariéry.

Otázkou samozřejmě zůstává, jak by klapala spolupráce tří hvězdných útočníků Messiho, Neymara a Rooneyho...

Wayne Rooney během mistrovských oslav Manchesteru United po zápase se Swansea, na který se díval jen z tribuny.
Wayne Rooney během mistrovských oslav Manchesteru United po zápase se Swansea, na který se díval jen z tribuny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud