16. srpna 2019 • 14:50

Neymar (se) zlevňuje. Vzdá se kvůli návratu do Barcelony stovek milionů?

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě přes dva týdny má Neymar na to, aby si vymohl odchod z PSG. Nejdražší hráč světa má v Paříži smlouvu ještě na dva roky, jenže chce pryč a v Parku princů ho nechtějí ani fanoušci. Nejvážnějšími zájemci jsou španělští rivalové Barcelona a Real Madrid, jenže Francouzský klub chce z odchodu své hvězdy vytřískat co nejvíc. Celé vyjednávání tak připomíná velkou pokerovou partii velmi bohatých hráčů. A zasahuje do ní i ten, o koho se hraje.



Manažeři katalánského giganta letěli do Paříže, aby dali PSG na Neymara několik nabídek, ta nejštědřejší měla být na 100 milionů eur a Philippeho Coutinha nebo Ivana Rakitiče k tomu, jenže arabští majitelé PSG všechny odmítli. Za Brazilce dali rekordních 222 milionů euro a aktuálně nabízené částky jim jsou málo. Barcelonu zase tlačí podmínky finančního fair-play.

Vstříc měl Barceloně vyjít i sám Neymar, přestože si přestup do PSG před dvěma lety sám vymohl. „Hráč souhlasil se snížením svého platu ze 38 milionů eur ročně na 23 milionů,“ prohlásil v podcastu BBC španělský novinář Guillem Balague, který zná okolnosti vyjednávání.

Neymar je tak odhodlaný vzdát se 40 procent svého platu a v přepočtu 390 milionů korun ročně. 

Katalánci se snaží Neymara získat. Lionel Messi, Gerard Pique and Luis Suárez ho chtějí zpět a své důvody má i nejvyšší šéf. Josep Maria Bartomeu  má dva roky do konce mandátu a chce za sebou zanechat velký odkaz. Dokážete si představit, že ke všem trofejím a jménům by si přidal i návrat Neymara,“ prohlásil Balague.

Probíhající jednání potvrdil i sportovní šéf PSG Leonardo. Zato kouč Barcy Valverde je „spokojený se sestavou, kterou má.“ Jedná i Real Madrid, který má s vedením PSG lepší vztahy, ten by rád by jako hráčskou kompenzaci nabídl Garetha Balea, jenže toho v Paříži nechtějí. A on nechce z Realu. „Je to velká pokerová partie plná blafování,“ řekl novinář.

Jasné je jen to, že i pokud by k přestupu došlo, nemohl by se Neymar zapojit do hry rovnou, aby zaskočil za zraněného Lionela Messiho. Po zlomenině kosti v nártu stále trénuje individuálně, i když jeho šéf Leonardo se dušuje, že je úplně v pořádku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud