19. dubna 2021 • 14:00

Poborský o vyhazovu ze Sparty. Co stálo v SMS od Křetínského?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi skupinu hráčů, co oblékla dres obou pražských "S". Karel Poborský, bývalý reprezentant a nyní kandidát na předsedu FAČR, se ale podle svých slov cítí více jako sparťan. Hořce vzpomíná jen na konec v letenském klubu, který přišel náhle prostřednictvím SMS od majitele Daniela Křetínského. „Nejdřív jsem si myslel, že je to žert,“ vzpomínal v pořadu Česká ulička na O2 TV Sport.



„Všichni o tom ví, pořád se o tom mluví... Asi mám štěstí na věci, které se dají snadno zapamatovat. Kdyby mi jen vypršela smlouva, tak si na to nikdo nevzpomene,“ usmíval se Poborský při vzpomínce na konec ve Spartě. Pražskému klubu se upsal v květnu 2002, v září 2005 byl vyřazen z A týmu.

Rozhodnutí o jeho konci ve Spartě mu tehdy přišlo SMSkou. „Asi nemůžu říct, že mě to mrzí. Doba byla taková. S panem trenérem Hřebíkem jsme měli nějaký vztah, zapletl se do toho můj manažer a moc tomu nepomohl, a vyústilo to v tohle,“ ohlížel se 49letý internacionál.

SMS od Daniela Křetínského má prý stále schovanou - nikoli v telefonu, ale staženou na CD.  Co vůbec ve zprávě stálo? Žádné „Zítra už nechoď“ jako v parodickém seriálu Vyšehrad. „Dobrý den, Karle, z titulu mojí funkce jste přeřazen do rezervního týmu s okamžitou platností. Hlašte se zítra,“ lovil Poborský znění v paměti. 

„Neodepisoval jsem na ni. Nejdřív jsem si myslel, že to je žert. Ale byl jsem v autě a začaly to hlásit zprávy. Tak jsem si říkal, že to asi pravda bude,“ vyprávěl. Informaci mu pak potvrdil i manažer Pavel Paska. „Nějak jsme to začali řešit a život šel dál.“

Celý díl České uličky s Karlem Poborským mohou diváci vidět v pondělí od 21:30 hodin na O2 TV Sport.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud