19. dubna 2021 • 04:50

Krejčí jako dávná opora Plzně, tvrz i zdupaný Nemrava. Co ukázala Sparta?

Vstoupit do diskuse
11
  • Co ukázal zápas Sparty se Slováckem (1:0)?Co ukázal zápas Sparty se Slováckem (1:0)?FOTO: Koláž iSport.cz

    Někomu dává křídla energický nápoj, Spartě je v neděli k večeru dodal sám Pavel Vrba. Mdlé duo Krejčí starší, Karlsson vyměnil za mladé fofrníky Plavšiče s Wiesnerem a rozhodl tím bitvu o druhé místo se Slováckem. Právě dva střídající žolíci byli u jediné branky utkání. „Výrazně nám jejich souhra pomohla,“ chválil sparťanský kouč po vítězství 1:0. Co dalšího bitva s moravským soupeřem ukázala?

  • Vitík zpátky v komfortní zóně

    Pamatujete pohárový mač s Jabloncem? Martin Vitík v něm udělal hrozivou chybu, když namazal na vedoucí gól soupeře Ivanu Schranzovi. Čekalo se, jak tenhle zkrat s osmnáctiletým talentem zamává. On ovšem nezamával. Vitík hned o pár dní později v derby patřil k nejlepším hráčům Sparty, proti Slovácku byl na hřišti vůbec nejlepší. Dominoval v osobních soubojích, sbíral balony ze vzduchu, konstruktivně zakládal útoky. Jeho představení sneslo ty nejvyšší parametry. „V lize bychom asi nenašli moc stejně starých hráčů, kteří by na jeho postu pravidelně hráli. Sbírá cenné zkušenosti, Sparta z toho může v budoucnu profitovat,“ zdůraznil Vrba. Ze schopností mladého stopera letenský klub do velké míry profituje už nyní.

    SESTŘIH: Sparta - Slovácko 1:0. Klíčová výhra v boji o LM, vystřelil ji Wiesner
    Video se připravuje ...

  • Wiesner, Plavšič > Karlsson, Krejčí st.

    Ten rozdíl mlátil do očí. Zatímco David Moberg Karlsson a Ladislav Krejčí starší se proti Slovácku od první minuty trápili, Tomáš Wiesner se Srdjanem Plavšičem do utkání vtrhli jako velká voda. V rozmezí pár sekund vysekli dvě parádní akce. Jednou z toho byla tyč, podruhé Wiesnerův vítězný gól. Značně vypovídající je i skutečnost, že dosud nejpůsobivější představení na jaře Sparta nabídla v moment, kdy byli tihle dva v základní sestavě (výhra 7:2 nad Teplicemi). „Určitě si řekli o to, aby se do ní vrátili. Strašně nám pomohli,“ chválil trenér Pavel Vrba. To Krejčí I s Karlssonem musejí jít do sebe, v neděli večer to od nich bylo hrubě nedostatečné.

    Sparta - Slovácko: Další Plavšičův centr na hlavu Wiesnera už je v síti! 1:0
    Video se připravuje ...

    Sparta - Slovácko: Plavšič přesprintoval soupeře, Wiesner hlavou trefil tyč!
    Video se připravuje ...

    Wiesner: Hlavičky nejsou silná stránka, ale Srki mě krásně našel
    Video se připravuje ...

  • Krejčí mladší: chlapík mnoha řemesel

    Pozici stopera v lásce příliš nemá, to se o něm ví. V neděli večer ale Ladislav Krejčí mladší neměl na výběr, po vypadnutí Ondřeje Čelůstky se do zadní linie zasunout musel. Jeho výkon tím vůbec neutrpěl, naopak. Sparta byla rázem mnohem silnější ve výstavbě hry, Krejčí osvědčil dobré vidění hřiště i konstruktivní rozehrávku. Znovu se tak otevírá otázka, na kterém postu může nejlépe rozvinout svůj potenciál. „Osobně mám tyhle typy rád. Vzpomínám na Davida Bystroně, který hrával v Baníku defenzivního záložníka, po přestupu do Plzně naskočil na stopera a hrál ho skvěle. Tu herní kvalitu, kterou nasbíral v mladém věku, pak na téhle pozici využil. Byl tvořivý, zakládal útočné akce. Často se stane, že se hráči vyhrají na šestce a pak mohou být na stoperovi výjimeční. Další příklad je třeba Tomáš Sivok. Pro Krejdu tohle může být do budoucna obrovská výhoda,“ zmínil Vrba.

    Sparta - Slovácko: Nemrava fantasticky zneškodnil hlavičku Krejčího II!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Nemrava obětním beránkem

    Parádně vytáhl prudkou střelu Davida Pavelky na roh. Ve druhém poločase zlikvidoval šance Bořka Dočkala, Ladislava Krejčího staršího i mladšího a následně i Filipa Součka. Před gólovou akcí mu pomohla tyč, na druhý Wiesnerův pokus už byl skvěle chytající Vít Nemrava krátký. Přesto se brankář Slovácka nedočkal uznání. Přísný trenér Martin Svědík viděl především podněty ke kritice. „Jasně, byl to zápas, kdy si zachytal. Ale já viděl především ty špatné věci. Především v prvním poločase mu pár věcí vyčtu. Hlavně co se týká rozehry. Víťa na sobě musí neustále pracovat a dokazovat, že je jedničkový brankář,“ chladil Nemravu na dálku.

    Svědík po Spartě: Dostali jsme zbytečný gól, nohy už nám pak nešly
    Video se připravuje ...

    Sparta - Slovácko: Krejčí v tutovce! Ale skvěle ho vychytal Nemrava
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Sparta - Slovácko: Součkovu placírku Nemrava vytáhl do zámezí
    Video se připravuje ...

  • Tvrz Letná odolává

    Šest soutěžních zápasů a žádná ztráta. Na Letné Pavel Vrba vítězí. A nezměnil to ani souboj s ambiciózním Slováckem, které tajně pomýšlí na výpad do Evropy. Zatímco venku sparťané pod Vrbou rozdali body v Českých Budějovicích, v Edenu i v Jablonci, bitvu o Letnou úspěšný kouč zatím s nikým neprohrál. Mužstvo z Uherského Hradiště však bylo k bodové loupeži zatím nejblíže. „Ulevilo se nám,“ uznal Vrba po hubeném vítězství 1:0. „V prvním poločase jsme se k ničemu nedostali a spousta situací byla z naší strany špatně vyřešena,“ stěžoval si. Ve druhém poločase už mu rudí zvedli náladu.

    Vrba: Střídající hráči hru oživili. To byl základ toho, že jsme byli úspěšní
    Video se připravuje ...

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud