20. června 2021 • 17:27

Trenér Kotal má nové angažmá! Oproti Spartě klesl o několik pater

Autor: jav, šp
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to trochu bizarní zpráva, ale posuďte sami: Václav Kotal se po odchodu ze Sparty stal novým trenérem divizního FK Náchod. Šok? Ani ne, osmašedesátiletý trenér se vrací na místo, kde se narodil a kde s fotbalem začínal. Jde o jakýsi návrat ke kořenům. „Fantastická novina“, stálo v sobotu pozdě odpoledne na oficiální facebookových stránkách.



Kotal byl bez práce od začátku března, kdy mu na Letné ukázali dveře po rozpačitém vstupu do jarní části FORTUNA:LIGY. Jeho agendu následně převzal Pavel Vrba. Od té doby byl Václav Kotal, který dovedl Spartu k vítězství v domácím poháru, bez práce.

Spekulovalo se o tom, že by mohl převzít nováčka z Hradce Králové, ale nakonec oficiální nabídku nedostal. Klub dal přednost dalšímu doyenovi Miroslavu Koubkovi. V zákulisí se mluví o tom, že nezájem exsparťanského kouče hodně mrzel. Jelikož jiná nabídka na stole nebyla, vzal Kotal tu ze čtvrté nejvyšší soutěže.

Kontrakt vonící novotou má i Michal Šmarda, který na Letné v Kotalově éře působil v roli asistenta. Povede třetiligový Chlumec nad Cidlinou. V padesáti letech se bude poprvé hlavním trenérem.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud