5. listopadu 2015 • 10:37

Říha jde po Pardubicích do první ligy. Povede Litoměřice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Jiří Kučera končí na střídačce prvoligových hokejistů Litoměřic. Nový koučem Stadionu se stal Miloš Říha mladší, který byl v polovině října odvolán od extraligových Pardubic.



Devětačtyřicetiletý Kučera vedl tým od začátku sezony, v létě se k mužstvu přesunul z extraligového Hradce Králové, jehož jsou Litoměřice farmou.

"S Jirkou jsme se na setkání, které se neslo v přátelské atmosféře, dohodli na ukončení naší spolupráce s tím, že jsme se domluvili na tom, že nebudeme důvody této vzájemné dohody nijak komentovat," uvedl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček na klubovém webu.

Kučerovým nástupcem se stal Říha mladší. "S vytipovaným kandidátem a tedy návrhem Litoměřic jsme rádi souhlasili. S Milošem jsem spolupracoval v Hradci Králové a mohu říct, že naše spolupráce se mi líbila, měla smysl," řekl Kmoníček.

Třiatřicetiletý Říha působil v Hradci Králové v sezoně 2012/13, kdy nejprve vedl juniorský tým a poté byl asistentem u seniorského áčka, které v té době působilo v první lize. Před dvěma lety odešel do extraligových Pardubic.

"Angažování Miloše Říhy se nám zdá logickou volbou, neboť zná hradeckou strukturu a lidi, se kterými bude spolupracovat, ať je to Tomáš Martinec, Michal Tvrdík a další. Nejdůležitější však je, že osobně zná většinu hráčů, kteří z Hradce v Litoměřicích hrají," dodal Kmoníček.

Litoměřice odehrály pod vedením Kučery, mistra světa z roku 1996, devatenáct zápasů, v nichž získaly 26 bodů. V tabulce první ligy jim patří desáté místo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud