Michal Koštuřík
1. dubna 2023 • 09:50

Rozbalí to Gazda? Kouč Říha přiznal pár pohovorů, beka už ulovila Kometa

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Neuvěřitelné! Náprstek trefil hlavou svému týmu vítězství, 3:2!
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve velkém finále se Vsetínem musí Daniel Gazda (25) ukázat, že do Chance ligy nepatří. Jak? Tím, že bude lepší než ostatní. Čekají ho poslední zápasy v dresu Beranů, od nové sezony má produktivní bek podepsáno v Kometě. „Měl výkyvy, ale přijde mi, že teď tomu dává maximum a chce, aby tým vyhrával. Věřím tomu,“ prohlásil zlínský trenér Miloš Říha mladší.



Málokdo věřil, že Gazda po sestupu skutečně odehraje tento ročník o patro níž. Stalo se. Zlín ho sice na devět utkání vypůjčil Českým Budějovicím (3+2), ale pro vrchol sezony si ho stáhl. Ve finálových bitvách se Vsetínem by to měl nedávný reprezentant rozbalit naplno a trošku napravit dojem.

V základní části Chance ligy nebyl vždy přesvědčivý, trenéři mu museli promlouvat do duše. Zlínský odchovanec s tvrdou ránou od modré se nedokázal v nižší soutěži vydat do maxima, hrát s maximální koncentrací. Věděl, že se ve slabší konkurenci nemá kam posunout. „Měl jsem s ním pár pohovorů, protože nehrál na svoje možnosti,“ přiznal Říha.

To platilo i po jeho návratu z Motoru. Podle kouče byl elitní zadák v prvních dvou zápasech mizerný. Až pak se zvedl. V play off nasbíral v devíti startech 5 bodů (1+4), v základní části za 41 duelů 27 (9+18). V bodování byl ze všech obránců třetí, jenže odehrál o deset utkání méně než druhý Karel Klikorka ze Slavie (51/33 bodů) a o šest než vítěz Antonín Bořuta  z Třebíče (47/36).

Ve finálové sérii se očekává, že Gazda ještě přitlačí. O nejbližší budoucnost nehraje, angažmá v Brně má na tuty. Může hrát uvolněně a ukázat, co v něm je. Ve Zlíně vyrostl, takže motivace mu nechybí. Přeje si vrátit mateřský klub mezi elitu a od podzimu nastupovat proti němu.

„Extrémně se zvednul v defenzivní činnosti,“ ocenil Říha. „S bráněním měl problémy i v extralize. Teď má spoustu bloků, dělá i černou práci. Momentálně jsem s ním spokojený,“ dodal k bekovi, který má vyřízené střídavé starty do Pardubic. Teoreticky se v sestavě Dynama ještě může po konci Chance ligy objevit. A třeba vyhrát titul…

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud