20. března 2009 • 06:00

Ústecký útočník skončil v krvi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemné zranění utrpěl po zákroku brněnského hokejisty Roberta Kántora v pátém finále první ligy útočník Ústí nad Labem Jan Heřman.



Z jeho tržné rány na čele nad pravým okem zůstala na ledě i helmě výrazná stopa krve a nejproduktivnější hráč Slovanu stráví noc s otřesem mozku na pozorování v ústecké Masarykově nemocnici.

Obě strany měly na zákrok odlišný názor. Z řad Severočechů zaznělo, že šlo o likvidační atak, zástupci Komety včetně Kántora jej považovali za čistý.Bývalý reprezentant srazil Heřmana na své obranné modré čáře při snaze zabránit kontru hostů. "Hokej je rychlá hra a já jsem šel dohrát hráče, který přihrával.

Podle mého názoru jsem ho trefil ramenem. Jestli to byl faul nebo ne? Rozhodčí neměl ani ruku nahoře, až v momentě, kdy viděl, že dotyčný leží na ledě a je kolem něj krev, tak mě vyloučil. Úmysl někoho zranit v tom nebyl určitě nebyl, to nedělám," hájil se Kántor, který dostal trest ve hře a automaticky má zastavenou činnost na jeden zápas.

Je přesvědčený, že neměl být vyloučen vůbec. "Podle mého názoru to bylo čisté. Dá se spekulovat o tom, jestli byl dlouho bez puku nebo ne. Podle mě ho odhodil chviličku předtím, než jsem ho dohrál.

Mě minulý zápas poslal Sklenička zezadu do mantinelu a dostal jen dvě minuty. Dnes to bohužel dopadlo tak, že hráč byl zraněný, což mě samozřejmě mrzí," dodal Kántor.Trenér Ústí Miloslav Hořava měl na situaci zcela odlišný názor.

Ústí doma uspělo a vede >>>


"Musím se ještě podívat na videu, viděl jsem to jen v reálu. Myslím si, že to byl zbytečný likvidační zákrok na jednoho z nejlepších našich hráčů. Doufám, že bude v pořádku a nebude to mít žádné následky," prohlásil Hořava.

Asistent trenéra Komety Viktor Lukeš mu oponoval. "Neviděl jsem to, ale co jsem slyšel nebo nám někteří lidé volali z televize, tak by to v Kanadě byl hit měsíce. Byla smůla, že Heřman sklonil hlavu a Robert ho trefil ramenem.

Bylo to dost přísné, asi by stačily třeba dvě plus dvě minuty. Robert říkal, že tam šel ramenem. Byla to spíš chyba toho hráče, když nechal hlavu dolů," uvedl Lukeš s tím, že pokud se jejich přesvědčení potvrdí, zkusí klub protestovat proti Kántorovu trestu.

Podobně jako Kántor nebude nejspíš v sobotu v Brně hrát ani Heřman. "Zůstává na pozorování v nemocnici, má otřes mozku. Myslím si, že je to málo pravděpodobné, že by v dalším zápase hrál," řekl lékař Ústí Jaroslav Bednář.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud