9. května 2012 • 07:02

Jágr po konci: „Chce se mi brečet.“ Reprezentaci neposílí

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drtilo ho zklamání. Byl konec. A Jaromír Jágr to věděl. Philadelphia padla v pátém duelu série s New Jersey 1:3, celkové sérii ztratila v poměru 1:4 na zápasy. A její hvězda těžce kousala vědomí, že dál už nebude nic.



Těžce se mu mluvilo. Jaromír Jágr měl za sebou výjimečnou sezonu, sezonu kdy se dokázal vrátit po třech letech v Rusku do NHL a pořád stačil těm nejlepším. Sezonu, ve které doufal v juchání s Pohárem. Sezonu, která pro něj právě v noci na středu skončila.

„Chtěl bych říct, že děkuji všem fanouškům za jejich obrovskou podporu,“ odříkával po trpké prohře. „Miluji každého z našeho týmu. Od prvního hráče po posledního zaměstnance a fanouška. Všichni se ke mně vždycky chovali moc hezky,“ tvrdil.

V základní části nasbíral 19 gólů, celkem 54 bodů. Jeho plat činil 3,3 milionu dolarů, takže to pro Flyers byla hodně dobrá investice. Další branku a sedm asistencí přidal v play off. Bohužel pro něj i pro Philadelphie, proti Devils jen jednu příhru.

„Užil jsem si tenhle rok tak jako žádný jiný v kariéře. V minulosti jsem vyhrál Stanley Cupy, vyhrál jsem nějaké trofeje. Ale tohle byl ročník, který miluji. Nesnáším konec. Konec celého příběhu. Je to pro mě opravdu smutný den a chce se mi brečet,“ smutnil čtyřicetiletý útočník.

O budoucnosti jasno nemá. Nestará se o ni. Pocity z vyřazení byly moc silné, aby se dokázal zabývat i jinými myšlenkami. „Nevím, nevím, co se stane. A teď to ani není důležité,“ věděl vítěz olympijského zlata z Nagana.

Uměl sklonit poklonu svým pokořitelům z New Jersey. „Byly strašně silní na mantinelu, neprohráli snad jediný souboj. A když už někdo udělal chybu, druhý ji za něj napravil. Nesnáším ten pocit, ale překvapili mě,“ uznal.

Devils se radují, ve finále konference jsou poprvé od roku 2003.
Devils se radují, ve finále konference jsou poprvé od roku 2003.

Navíc věděl, že v rozhodující bitvě jeho mužstvu obrovsky chyběl Claude Giroux, který měl disciplinární trest. „Celou sezonu to byl náš nejlepší hráč. Nikdy nevíte, co by se stalo, když by mohl nastoupit. Ale naše šance by byly rozhodně vyšší,“ uzavřel Jágr své hodnocení.

Následně oznámil, že českou reprezentaci na šampionátu neposílí. "Tak za prvé na to nemám a za druhé si nemyslím, že bych někomu pomohl," řekl Jágr pro ČTK.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud