Zdeněk Janda
19. června 2013 • 19:24

Zvedne Jágr nad hlavu Stanley Cup? Historie mluví pro Boston

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BOSTONU | Bruins jsou dvě výhry od toho, po čem se pachtí celý zámořský hokejový svět. Po tom, na co zarostlý bard Jaromír Jágr čeká 21 let. Mečbol si ve finále se Chicagem může Boston přivát už dnes, zatím v sérii vede 2:1. A historie mu nahrává: kdo zvládl za stavu 1:1 třetí zápas, v 84 procentech získal Stanley Cup!



Historie mluví pro tým Jaromíra Jágra. Od roku 1939, kdy se hraje na čtyři vítězné zápasy, ve 21 případech z 25 vyhrál tým, který za stavu 1:1 urval na svoji stranu třetí zápas.

Ano, přesně jako Boston... V noci na zítřek (od 2 hodin po půlnoci) si může vybojovat mečbol. A vedení 3:1, to už by bylo pro Bruins slibné. Velmi slibné...

Je jasné, že Jágr je teď blizoučko. Bruins se v sérii proměnili v lepší tým, Chicago naposledy nestíhalo, sebevědomý soupeř je předčil. A sebedůvěru z žil Blackhawks jim naopak domácí dokonale vysáli.

Zato soupeř zapíná alarm. Je zle. „Víme, že nás čeká jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. Nebylo by moc dobré, kdybychom prohrávali už 1:3. To se pak hodně těžko vrací. Musíme podat náš nejlepší výkon. A vyhrát!“ burcuje útočník Michael Frolík.

A co na to Jágr? Zůstává nad věcí. Na dotaz, jak koriguje emoce, když ví, že ke splnění snu schází málo, se nejprve obrátil na žurnalistu, a zeptal se ho: „A tobě je kolik?“

Boston se může dostat do trháku. Zápas jako tradičně můžete sledovat ONLINE na iSport.cz.

Toewsovi není přáno, v první třetině nedokázal trefit odkrytou klec Bostonu.
Toewsovi není přáno, v první třetině nedokázal trefit odkrytou klec Bostonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud