11. prosince 2018 • 09:48

Šimek po prvním gólu rozesmál novináře. Užiju si to s přítelkyní, řekl

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trpělivost růže přinesla. Dlouhých 27 zápasů plnil Radim Šimek v San Jose roli zdravého náhradníka, poprvé vyjel do utkání až počátkem prosince proti Montrealu. Premiérové trefy se český obránce dočkal v pátém zápase, v noci doma v SAP Center proti New Jersey (5:2). Znamenitý byl i Tomáš Hertl, autor gólu a přihrávky, a na pozápasových rozhovorech bylo veselo. Šimkova angličtina zatím není perfektní.



Puk před první brankou v NHL Radimu Šimkovi posunul Lukáš Radil, rána zápěstím od modré minula blok a zaplula za brankáře Keitha Kinkaida. Na ledové kostce blikl čas 27:19, 26letý rodák z Mladé Boleslavi se po brance na 3:1 okamžitě ocitl v obležení jásajících spoluhráčů včetně hvězdného parťáka z obrany Brenta Burnse.

"Možná jsem měl trochu štěstí, protože brankář asi nic neviděl. Je to skvělý pocit, z prvního gólu mám velkou radost. Užiju si ho s přítelkyní," řekl úsměvnou angličtinou Šimek, který si vylepšil statistiku plus/minus o tři kladné body.

Proti Devils odehrál Šimek v prvním obranném páru 16 minut a 56 vteřin, gól vstřelil z jediné rány na branku a jednou hitoval. Extraligový šampion s Libercem z roku 2016 svým gólem navázal na asistujícího krajana Radila, jehož první zásah v soutěži v předcházejícím zápase na ledě Arizony (5:3) byl také vítězný!

VIDEO: Podívejte se na první trefu Radima Šimka v NHL

"Byl excelentní, nedokážu si vybavit, že by se mu něco nepovedlo. Mám z něj dobrý pocit, při kontrole puku je klidný, ale zároveň si počíná zkušeně, ve 26 letech už toho má hodně odehráno, je to vítězný typ, jako člověk i hokejista," pochválil českého obránce kouč San Jose Peter DeBoer.

Šimek s klubem podepsal roční kontrakt už v květnu 2017, ale uplynulou sezonu strávil v týmu San Jose Barracuda v nižší AHL, kde v 67 duelech základní části zaznamenal 27 bodů za sedm gólů a 20 nahrávek. Přestože se mu nepovedlo prosadit do prvního týmu, smlouvu prodloužil o dva roky.

"Držím mu palce, snad se mu bude dařit i dál," doplnil svá slova DeBoer a promluvil také o vlivu Brenta Burnse na Šimkovu hru. "Burnsy je možná nejlepší obránce v lize, Šimek si od něj může hodně vzít a dělá to, díky němu má takové sebevědomí. Je zábava sledovat jejich zápal, v zápasech je samozřejmě větší než na tréninku, ale baví mě, pomáhají si navzájem," řekl bývalý kouč New Jersey, který s Devils hrál v roce 2012 i finále Stanley Cupu.

"Jsem strašně rád, že tu k sobě mám české kluky, byl jsem tu dlouho sám. V kádru máme požehnaně Švédů, teď s nimi budeme moci bojovat," těší se z přítomnosti Radila a Šimka Tomáš Hertl, pro kterého byl trefa na konečných 5:2 desátým zásahem v sezoně.

Pro ilustraci: Sharks mají na soupisce aktuálně čtyři švédské hokejisty. V útoku hrají Melker Karlsson a Marcus Sorensen, které jistí zadáci Tim Heed a posila z Ottawy Erik Karlsson.   

San Jose šlape, vyhrálo čtyři z posledních pěti zápasů a v Západní konferenci se vyšvihlo na páté místo. New Jersey je na Východě poslední a celkově čtvrté nejhorší v celé NHL.

"Je to složité, přijde mi, že každý zápas vymyslíme nový způsob, jak se sami porazit," nechal se pro NHL.com slyšet útočník Devils Travis Zajac. V dalším utkání Sharks přivítají v domácím utkání Dallas, New Jersey se střetne s Vegas.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu San Jose s New Jersey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud