16. května 2023 • 07:05

SESTŘIH: Faksa si zahraje finále konference, Dallas zvládl sedmý zápas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dallasu s českým útočníkem Radkem Faksou v sedmém zápase série druhého kola play off NHL porazili Seattle 2:1 a ve finále Západní konference vyzvou Vegas. Postupovou branku Stars vstřelil v 53. minutě dvacetiletý nováček Wyatt Johnston.



Rozhodující utkání série začalo opatrně. Po bezbrankové první třetině se dlouhou dobu zdálo, že gól nepadne ani ve druhém dějství. Skóre otevřel až v čase 35:59 domácí Roope Hintz. Nejproduktivnější hráč Dallasu dal devátý gól v play off a v bojích o Stanley Cup drží druhé místo v bodování i tabulce střelců.

Po 13 minutách třetí části Dallas odskočil do dvoubrankového vedení. Zapomenutý Johnson si v útočném pásmu našel nahození Jevgenije Dadonova a bekhendem poslal puk nad rameno gólmana Philippa Grubauera. Dvacetiletý útočník se ve svém prvním play off prosadil počtvrté.

Seattle v závěru dokázal pouze snížit. Osmnáct sekund před koncem základní hrací doby se pohotovým bekhendem prosadil dánský forvard Oliver Bjorkstrand. Více Kraken v základní hrací době nestihl a svou první účast v play off zakončil ve druhém kole.

Dallas, v jehož dresu odehrál 13 minut a 21 sekund český útočník Radek Faksa, postoupil do finále konference podruhé od roku 2009. Stars narazí na Vegas, které v šesti zápasech vyřadilo favorizovaný Edmonton.

Góly

Domácí: 35:59. Hintz, 52:48. W. Johnston

Hosté: 59:41. Bjorkstrand

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Suter, Hanley, Harley, C. Miller, Lindell (A) – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Domi, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Glendening, Faksa, Kiviranta.

Hosté: Grubauer (M. Jones) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle, Beniers, Kartye – McCann, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Geekie, Donato, Tanev.

Rozhodčí

Rooney, Hebert – Cherrey, Murray

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 756 diváků

Dallas Stars Vše o klubu ZDE

Seattle Kraken Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud