18. května 2009 • 01:35

Detroit odstartoval sérii vítězně

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Detroitu Red Wings naplnili v prvním utkání finále Západní konference NHL svou roli lehkých favoritů a po výhře 5:2 vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy nad Chicagem Blackhawks 1:0.



Do utkání přitom vstoupili lépe hosté. Už ve druhé minutě nastřelil nováček Versteeg tyč a v šesté minutě šli Blackhawks dokonce do vedení, když Burish využil Osgoodova zaváhání a následného zmatku při rozehrávce a jemným doklepnutím poslal puk za gólmanova záda.

Detroit se ale z obdržené branky rychle oklepal a už za tři minuty dokázal vyrovnat. Tlak Red Wings v dalších minutách sílil a Chicago dlouho držel ve hře především vynikající Chabibulin, který si připsal osmatřicet úspěšných zákroků. I on ale nakonec kapituloval.

Hlavním hrdinou zápasu byl bezesporu Dan Cleary. Třicetiletý útočník začínal svou kariéru před lety právě v Chicagu, tam se ale nikdy neprosadil a jeho talent naplno vynikl až po příchodu do Detroitu. V neděli večer nejdříve vyrovnal na 1:1 a v 49. minutě přidal i důležitou pojistku na 4:2.

"Vždycky je příjemné dát gól, dodá vám to sebevědomí," pochvaloval si po zápase Cleary. Hned vzápětí ale fanoušky ujistil, že si dobře uvědomuje svou hlavní roli útočníka zaměřeného na eliminaci soupeřových hvězd: "Chci být týmu prospěšný i při bránění, dobrá obrana totiž vyhrává zápasy," dodal.

V prvním střetnutí se bodově neprosadil ani z dvojice českých hráčů, Jiří Hudler za třináct minut pobytu na ledě dokonce nezaznamenal ani jedinou střelu na bránu. Finálová série pokračuje v noci z úterý na středu v Detroitu druhým utkáním.

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky: 9. a 49. Cleary, 37. Franzén, 48. Samuelsson, 60. Zetterberg - 6. Burish, 44. Versteeg.
Střely: 43:32.
Stav série: 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud