5. ledna 2019 • 16:20

Rus, který se vysmál simulantovi, neunesl prohru: slzy i urážka diváků!

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinálové střetnutí mezi Ruskem a výběrem USA na hokejovém šampionátu hráčů do 20 let vzbudilo velký rozruch. Kapitán sborné Klim Kostin neunesl závěrečný výsledek a po porážce 1:2 předvedl velké divadlo. Nejprve se rychle zbavil obdržené ceny za svůj individuální výkon, poté se slzami v očích urazil diváky v hledišti.



Ruští hokejisté neberou nic než vítězství. Přidat do sbírky další nejcennější kov chtěla i tamní dvacítka, na právě probíhajícím světovém šampionátu ale vypadla už v semifinále, když těsně nestačila na výběr Spojených států.

Porážka 1:2, která sbornou odsoudila k boji o třetí místo, zasáhla především jejího kapitána Klima Kostina. Devatenáctiletý útočník, jenž na turnaji zatím stihl posbírat pět bodů, byl po závěrečné siréně vyhlášen jedním ze tří nejlepších bruslařů ruského mužstva, namísto radosti však předvedl zbytečnou estrádu. Při cestě pro svoji cenu odhodil helmu a následně se zbavil i zmíněné odměny, kterou odvezl na střídačku.

Nesportovního chování si okamžitě všimli diváci a na hokejistu St. Louis začali pískat. A Kostinova reakce? Se slzami v očích poslal směrem k tribunám vulgární vzkaz „fuck you". Poté, co všichni jeho spoluhráči zamířili do kabin, zůstal na střídačce a několik minut oplakával vyřazení.

K celé situaci se následně vyjádřil na sociální síti Twitter. „Když jsem po naší porážce se Spojenými státy opustil led, viděl jsem video, jak jsem se choval. Chtěl bych se za to omluvit. Nejsem jiný, než kterýkoliv Američan nebo Kanaďan. Chci pouze vyhrávat pro mé spoluhráče, moji rodinu a zemi. Porážka bolela a byla těžká. Choval jsem se špatně," kál se.

„Omlouvám se všem americkým hráčům, fanouškům ve Vancouveru a všem hokejovým příznivcům, kteří zápas sledovali. Po zhlédnutí videa jsem uznal, že to není způsob, jakým bych se chtěl prezentovat. Prosím, přijměte moji omluvu,“ uzavřel.

Kostin na sebe upozornil už během duelu s Kanadou, když se dostal do křížku s Maximem Comtoisem, který již několikrát na turnaji simuloval. Lídra "javorových listů" tehdy přirovnal k fotbalové hvězdě Neymarovi.

Klim Kostin oplakával porážku s USA
Klim Kostin oplakával porážku s USA

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud