1. května 2015 • 09:07

ONLINE: MS v hokeji se blíží. Jaké hvězdy do Česka přijedou?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start domácího MS v hokeji se nezadržitelně blíží. Jak trenéři složí své týmy, jaké hvězdy fanoušci v Česku uvidí? Všechny novinky a zajímavosti před začátkem 79. světového šampionátu, který proběhne od 1. - 17. května v pražské O2 Areně a ČEZ Aréně v Ostravě, sledujeme ONLINE.    



PÁTEK 1. KVĚTNA
09:24

Z kádru hokejistů Lotyšska pro mistrovství světa v Praze a Ostravě vypadl obránce Renars Demiters z kazašského klubu HK Astana a jeho místo zaujal Janis Andersons z Trenčína. Osmadvacetiletý Demiters se zranil během středečního prvního tréninku v Praze. Vyšetření ukázalo, že má zlomený prst na levé ruce.

09:08

Hokejisté Dánska budou postrádat na mistrovství světa v Praze a Ostravě útočníka Franse Nielsena z New Yorku Islanders. Jednatřicetiletý centr chtěl po vyřazení týmu v prvním kole Stanleyova poháru s Washingtonem posílit národní tým, ale neprošel v klubu výstupní zdravotní prohlídkou po zranění kotníku.

09:05

Útočník Brock Nelson z New Yorku Islanders a brankář Jack Campbell z Texasu z nižší AHL doplnili nominaci hokejistů Spojených států amerických na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Z výběru trenéra Todda Richardse naopak vypadl forvard Stefan Matteau z New Jersey, který se zranil v úterním přípravném utkání ve Vídni proti Rakousku.

09:03

Hokejisté Běloruska se nakonec musí obejít na mistrovství světa v Praze a Ostravě bez útočníka Michaila Grabovského z New Yorku Islanders. Jednatřicetiletý bývalý hráč Montrealu, Toronta a Washingtonu, který jako jediný Bělorus v této sezoně nastupoval stabilně v NHL, musí doléčit zranění.

ČTVRTEK 30. DUBNA
09:10

Tým USA posílí mladý střelec Anders Lee, který před pár dny vypadl s New York Islanders z bitev o Stanley Cup. Vysoký čtyřiadvacetiletý útočník se letos stal plnohodnotným členem kádru a v 76 zápasech vstřelil 25 gólů.

09:04

Brankář Jaroslav Halák z New York Islanders hokejisty Slovenska na mistrovství světa v Praze a Ostravě neposílí. Devětadvacetiletá jednička Ostrovanů podle svých slov není zdravotně v pořádku. Více informací ZDE.

09:03

Útočník Valerij Ničuškin z Dallasu a Jegor Averin z Jaroslavle jako poslední vypadli z kádru hokejistů Ruska pro mistrovství světa. Kouč Oleg Znarok tak má v týmu sedm posil z NHL.

STŘEDA 29. DUBNA
07:07

Obranu už tak silného kanadského týmu doplní čtyřiadvacetiletý obránce Patrick Wiercioch z Ottawy. Pro autora 13 bodů ze základní části a dalších 4 z play off se bude jednat o úplný debut v národním týmu.

06:57

Hokejisté Švédska mohou pro mistrovství světa v Praze a Ostravě počítat z NHL i s obráncem Mattiasem Ekholmem a útočníkem Filipem Forsbergem z Nashvillu, který vypadl v prvním kole Stanleyova poháru s Chicagem. Kouč Pär Marts tak už má z prestižní zámořské soutěže k dispozici dvanáct hráčů.

06:40

Obránce Seth Jones z Nashvillu doplní po vyřazení v prvním kole Stanleyova poháru nominaci hokejistů Spojených států amerických. Dvacetiletý Jones se představil na světovém šampionátu premiérově loni v Minsku a s 11 body za dvě branky a devět asistencí z osmi zápasů se stal nejproduktivnějším obráncem. Byl zvolen i nejlepším hráčem na svém postu a dostal se do All Star týmu.

ÚTERÝ 28. DUBNA
17:30

Hokejisty Ruska posílí na MS v Česku útočníci Jevgenij Malkin z Pittsburghu, Vladimir Tarasenko ze St. Louis a Nikolaj Kuljomin z New York Islanders. VÍCE ZDE>>>

13:00

Obránce Roman Josi s útočníkem Kevinem Fialou z Nashvillu se představí v dresu Švýcarska na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Tým trenéra Glena Hanlona posílí po vyřazení Predators v prvním kole Stanleyova poháru s Chicagem. Švýcaři, kteří budou soupeřem českých hokejistů v základní skupině A v pražské O2 areně, mají už v týmu z NHL obránce Marka Streita z Philadelphie a brankáře Reta Berru z Colorada.

10:01

Štefan Ružička z Třince byl zařazen do nominace hokejistů Slovenska v závěru přípravy na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Český trenér Slováků Vladimír Vůjtek starší povolal třicetiletého Ružičku dodatečně, protože má zdravotní problémy jiný útočník Ladislav Nagy ze Slovanu Bratislava a jeho účast na šampionátu je nejistá.

08:45

Americkou soupisku posílí centr Nick Bonino, který před pár dny vypadl s Vancouverem z play off. Všestranný sedmadvacetiletý útočník letos v základní části posbíral 39 bodů a v play off přidal další 3. Svou zemi bude reprezentovat vůbec poprvé.

PONDĚLÍ 27. DUBNA
22:32

Finskou bránu bude na MS hlídat superstar Nashvillu Pekka Rinne. Kandidát na Vezina Trophy má z posledního turnaje stříbrnou medaili. Kanadskou obranu zase posílí bek Vancouveru a vítěz ZOH ze Soči Dan Hamhuis.

NEDĚLE 26. DUBNA
18:18

Hvězda Pittsburghu Sidney Crosby se představí na mistrovství světa v dresu Kanady, jednoho ze soupeřů českých hokejistů v základní skupině v pražské O2 areně. Sedmadvacetiletý centr to potvrdil dva dny po vyřazení Penguins v prvním kole play off NHL s New Yorkem Rangers. Dvojnásobný olympijský vítěz a vítěz Stanleyova poháru z roku 2009 bude v české metropoli útočit i na na členství v Triple Gold Clubu, k němuž mu chybí právě zlato ze světového šampionátu. VÍCE INFORMACÍ ZDE

STŘEDA 22. DUBNA
23:09

Útočník Loui Eriksson z Bostonu se představí v dresu Švédska na mistrovství světa v Praze a Ostravě a je desátou posilou z NHL pro kádr trenéra Pära Martse. Devětadvacetiletý Eriksson je mistrem světa z roku 2013 ze Stockholmu, má i stříbrnou medaili z loňských olympijských her v Soči a ze světových šampionátů má se stříbrem z roku 2011 a s bronzem z roku 2009 kompletní sbírku cenných kovů.

ÚTERÝ 21. DUBNA

V Ostravě (a případně v Praze) se naopak nepředstaví slovenská hvězda Zdeno Chára. Dlouhán z Bostonu má zlomený kotník. VÍCE ZDE »

PONDĚLÍ 20. DUBNA
19:06

Americký tým posílí jedenadvacetiletý útočník Stefan Matteau z New Jersey. Devětadvacátý hráč draftu 2012 letos v dresu Devils odehrál 7 utkání a vstřelil 1 gól. Zbytek sezony strávil na farmě v AHL.

10:08

Slovensko nakonec na turnaji přece jen posílí dvacetiletá hvězdička Marko Daňo z Columbusu. Autor 21 bodů z 35 zápasů NHL byl po skončení základní části odeslán na farmu do Springfieldu, ale s týmem se nedostal do play off, takže je volný pro šampionát.

SOBOTA 18. DUBNA

Hokejisty Švédska posílí na mistrovství světa produktivní obránce John Klingberg z Dallasu. Je už devátou akvizicí Tří korunek z NHL pro přípravu na šampionát. Dvaadvacetiletý Klingberg v této sezoně v prestižní zámořské soutěži debutoval a v 65 zápasech zaznamenal 40 bodů za 11 branek a 29 asistencí. Připravuje se na první velkou mezinárodní akci v kariéře.

PÁTEK 17. DUBNA

Na letišti v Praze se objevil ještě v zámořském střihu, v kraťasech a žabkách. Když totiž odjížděl útočník Tomáš Hertl ze San Jose, tak bylo 29 stupňů. Očekávaná posila pro blížící se mistrovství světa v Česku ale moc dobře ví, že brzy začne být i doma pořádné horko. Díky ostře sledovanému turnaji. "Moc se těším. Pamatuju si atmosféru z roku 2004 a teď si tu navíc sám zahraju," vykládal nadšeně jedenadvacetiletý hokejista.

Video se připravuje ...

Přiletěla asi největší hvězda české reprezentace pro domácí mistrovství světa. V pátek dopoledne se na pražském letišti objevil útočník Philadelphie Jakub Voráček. „Věřím, že na šampionátu uděláme úspěch, udělám pro to všechno,“ řekl pátý muž kanadského bodování NHL. VÍCE ZDE>>>

ČTVRTEK 16. DUBNA
14:36

Hokejový obránce Miroslav Blaťák přijde o domácí mistrovství světa. Hráč ruského Omsku a světový šampion z roku 2010 má stále problémy s krevní sraženinou v noze, což mu nedovoluje pokračovat v přípravě. Neodcestoval už s týmem na dvojzápas do Švédska.

11:49

Účast na šampionátu potvrdil útočník Antoine Roussel z Dallasu, který byl jedním ze strůjců fantastického úspěchu Francie na loňském mistrovství a nakonec byl zařazen i do All-Star Teamu. Naopak svůj záměr dorazit musel změnit Pierre-Edouard Bellemare, který neprošel ve Philadelphii zdravotní prohlídkou.

11:45

Změny v sestavě hlásí Švédsko. Předpokládaný start mladého power forwarda Gabriela Landeskoga z Colorada nakonec nevyjde a nedorazí ani Melker Karlsson ze San Jose, Carl Söderberg z Bostonu či Alexander Wennberg z Columbusu. Novými jmény jsou naopak Joakim Lindström z Toronta a Jacob Josefson z New Jersey.

08:19

V dresu USA určitě nebude k vidění střelec posledního gólu loňského ročníku NHL obránce Alec Martinez z Los Angeles, který odmítl kvůli zdravotním potížím. Nejlepší střelec Sharks a patý nejlepší střelec soutěže Joe Pavelski se zase po náročném ročníku rozhodl pro odpočinek.

08:08

Osmadvacetiletý brankář Reto Berra potvrdil svou účast a bude reprezentovat barvy Švýcarska. Gólman Colorada, který má doma stříbro z roku 2013, se tak objeví na třetím mistrovství v řadě.

07:57

Jedna z nahlášených hvězdiček turnaje bude v Česku chybět. Dvaadvacetiletý útočník Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu nemůže reprezentovat Kanadu z důvodu zraněné pravé nohy. Jeho náhradník zatím nebyl jmenován. V kempu Ruska se měl objevit další mladík Nail Jakupov, jenže ani on neprošel u Oilers zdravotní prohlídkou.

STŘEDA 15. DUBNA
20:50

Hokejová reprezentace zpevňuje obranu před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. Tým posílí obránce Colorada Jan Hejda. „Je to tak, k mužstvu se připojí příští týden,“ řekl deníku Sport Vladimír Růžička. Účast beka Avalanche byla kvůli zranění ramene nejistá.

11:43

Útočník Martin Erat z Arizony je dalším hráčem z NHL, který posílí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Třiatřicetiletý účastník olympijských her ve Vancouveru a v Soči se k týmu se připojí v úterý na srazu ve Znojmě. VÍCE INFORMACÍ ZDE

08:50

Hokejisty Slovenska posílí na mistrovství světa v Praze a Ostravě útočník Marián Gáborík. Třiatřicetiletý vítěz Stanley Cupu z loňského roku prošel lékařskou prohlídkou ve svém týmu Los Angeles Kings a bude reprezentovat po čtyřech letech.

07:35

Ohledně pozice v brankovišti je zatím mírně nejisto ve Finsku. Bývalý brankář Plzně Tuukka Rask z Bostonu zatím nevypadá, že by se mu na šampionát chtělo a podle deníku Dallas Morning News nebude na turnaji účinkovat ani Kari Lehtonen. Ten se rovnou v zámoří chystá do příprav na nový ročník.

06:59

Posilou amerického týmu se stal šestadvacetiletý útočník Ben Smith ze San Jose. Vítěz Stanley Cupu z roku 2013 letos odehrál 80 utkání a připsal si 14 bodů (7+7). Připojí se i finalista z téhož roku obránce Torey Krug z Bostonu, který za poslední dvě sezony nasbíral 79 bodů. A nakonec ještě dvojnásobný vítěz Poháru s Los Angeles, poctivý a pracovitý centr Trevor Lewis.

ÚTERÝ 14. DUBNA
23:45

Další jména doplnilo na soupisku vedení mužstva Kanady a celý tým už se tak rýsuje. Účast na turnaji přislíbili například produktivní obránce Brent Burns ze San Jose, trio Tyler Toffoli-Jake Muzzin-Martin Jones z Los Angeles či bek David Savard z Columbusu. Na soupisku se podívejte ZDE.

19:05

Špatná zpráva pro národní tým. Jeden z nejlepších českých hokejistů v NHL David Krejčí se nezúčastní mistrovství světa v Praze a Ostravě. „Neprošel zdravotní prohlídkou,“ řekl iSport.cz hráčův agent František Tausch. VÍCE ZDE>>>

18:50

Kanadské hokejisty na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě povede trenér San Jose Sharks Todd McLellan. Klubový kouč českého útočníka Tomáše Hertla se v této roli představí poprvé. McLellana do funkce jmenoval generální manažer kanadské reprezentace Jim Nill, jenž se se sedmačtyřicetiletým koučem zná z někdejšího společného působení v Detroitu. Asistenty budou Peter DeBoer (bývalý kouč New Jersey Devils), Bill Peters (kouč Caroliny Hurricanes) a Jay Woodcroft (McLellanův asistent v San Jose).

11:45

Hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie potvrdil účast na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Nejproduktivnější Čech v základní části NHL by se k týmu měl připojit příští týden v úterý na srazu ve Znojmě. Nejistý je naopak start obránce Jana Hejdy z Colorada, který má zdravotní problémy. VÍCE INFORMACÍ ZDE

10:58

Hokejisté Slovinska se mohou těšit na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě na pomoc hvězdy Los Angeles Anžeho Kopitara. Sedmadvacetiletý útočník přijal pozvánku do národního týmu, který vede jako trenér jeho otec Matjaž. Kopitar, který s Kings získal v roce 2012 i 2014 Stanleyův pohár, bude reprezentovat i přesto, že se mu před měsícem narodila dcera Neža. Kopitar nechyběl loni v Soči při premiéře Slovinska na olympijských hrách, ale na světovém šampionátu se představí po sedmi letech. K týmu se připojí po příletu ze zámoří v druhé polovině příštího týdne. "Vždycky jsem říkal, že když bude možnost, velice rád přijedu reprezentovat. Díky faktu, že můj otec je trenérem, je to jednodušší. Jsem v kontaktu a o všem se bavíme," řekl Kopitar oficiálním stránkám slovinského hokeje.

08:54

Dvě potvrzená jména z Caroliny dorazí reprezentovat tým Švédska. Jedním je pětka draftu z roku 2013 Elias Lindholm, jenž stihl v posledním ročníku posbírat 39 bodů (17+22). Druhým je nováček v zámořské soutěži Victor Rask. Ten ve svých prvních 80 zápasech v NHL nabral 33 bodů (11+22). Oba si odbydou premiéru v seniorském reprezentačním dresu.

08:40

Dva olympionici ze Soči odmítli nabídky do americké reprezentace. V Česku se nepředstaví největší útočná star Toronta Phil Kessel, ani kapitán Los Angeles Dustin Brown. Další kvalitní střelec James Van Riemsdyk nabídku ještě zvažuje. Jistými účastníky už jsou forvard Columbusu Jeremy Morin, který letos ve 43 zápasech sesbíral 6 bodů (2+4) a trio z Arizony John Moore, Connor Murphy a Marc Arcobello.

08:23

Hokejisty Slovenska zatím nemůže posílit nadaný útočník Marko Daňo. Dvacetiletý hokejista, který si letos odbyl svou premiéru v NHL v dresu Columbusu, se musí po skončení základní části hlásit na farmě ve Springfieldu. Pro tým by byl velkou posilou, v NHL ve 35 zápasech posbíral parádních 21 bodů.

7:45

Hokejisty Finska posílí v přípravě na mistrovství světa v Praze a Ostravě z NHL útočníci Jussi Jokinen s Aleksanderem Barkovem z Floridy, Leo Komarov z Toronta a obránci Rasmus Ristolainen z Buffala a Jyrki Jokipakka z Dallasu. Oba beci by se měli k týmu kouče Kariho Jalonena připojit v úterý, spoluhráči Jaromíra Jágra z Floridy v pátek a Komarov na konci týdne.  Všichni by se tedy mohli představit v generálce na šampionát příští týden ve středu ve Znojmě a v pátek v Brně, kde Finové sehrají dva zápasy s českými hokejisty.

PONDĚLÍ 13. DUBNA
18:26

Kanada měla v úmyslu svěřit své místo v kleci Jonathanu Bernierovi z Toronta, ale juniorský mistr světa z MS konaného v Česku v roce 2008 nepojede.

18:23

Finský tým by měl posílit dvaatřicetiletý útočník Tuomo Ruutu, který s New Jersey zažil slabou sezonu. Vstřelil jen sedm branek. S vedením mužstva Švédska byl zase v kontaktu zadák Adam Larsson, ale rozhodl se nejet, protože v létě ho čeká diskuze o novém kontraktu.

16:49

Brankář Alexandr Salák se do přípravy hokejové reprezentace na MS zapojí až v úterý. S mužstvem netrénuje ani obránce Ondřej Němec, který není zdravotně v pořádku.

16:40

Hokejová reprezentace nejspíš přišla o mladou kometu letošní sezony NHL. David Pastrňák se zatím k národnímu týmu nepřipojí, protože Boston ho pošle na farmu do Providence, které si zajistilo účast v play off. Řekl to trenér Vladimír Růžička na reprezentačním srazu ve Velkých Popovicích. Tým neposílí kvůli zdravotním potížím ani Aleš Hemský.

09:29

Nejasné stále je, jestli se v Praze objeví osmnáctiletý David Pastrňák. Zájem ze strany Vladimíra Růžičky rozhodně je, ale generální manažer Bostonu Peter Chiarelli se ještě nerozhodl, zda-li neodešle svůj talent bojovat na farmu do Providence.

09:12

Deník Denver Post informuje o tom, že kanadský tým by mohli doplnit nejlepší nováček roku 2014 Nathan MacKinnon a osmý nejproduktivnější bek NHL Tyson Barrie. Naopak je prý zamítnut start veterána Jaromeho Iginly. Tyto zprávy ale prý zatím nejsou oficiální.

08:47

Mužstvo Philadelphie dodá minimálně dva hráče. Rakouský dres oblékne autor 21 branek Michael Raffl a ten francouzský zase jeden z objevů loňského MS Pierre-Edouard Bellemare. Tomu vydařený šampionát 2014 vynesl právě smlouvu v NHL.

08:20

Švédsko přiveze nejlépe střílejícího obránce NHL (23 gólů) Olivera Ekmana-Larssona z Arizony i kapitána Colorada Gabriela Landeskoga. Nejlepší brankář MS 2013 Jhonas Enroth z Dallasu ještě čeká na vyřízení pojistky. Na zkoušku se v týmu objeví mladí zadáci Oscar Klefbom z Edmontonu a John Klingberg z týmu Stars.

08:08

Tým Ruska bude stát minimálně na skvělých gólmanech. Barvy sborné bude reprezentovat majitel Vezina Trophy z roku 2013 Sergej Bobrovskij z Columbusu i majitel zlata z posledního MS Anton Chudobin z Caroliny. Blue Jackets dále dodají útočníka Arťoma Anisimova, jenž zhruba půl sezony vynechal kvůli zranění, přijede také mladý bek Dmitrij Kulikov z Floridy. Pozvánku do kempu dostal Nail Jakupov.

07:58

Američané pravidelně vozí na světový šampionát mladý tým a podobně tomu bude nejspíš i letos. Fanoušci se mohou těšit na budoucí hvězdu a pravděpodobnou dvojku draftu 2015 Jacka Eichela, který zatím nastupoval za Boston University. Potvrzený by měl být i druhý nejproduktivnější hráč Caroliny a účastník ZOH v Soči obránce Justin Faulk a nejtrestanější hráč Edmontonu Matt Hendricks. Odmítnutí prý dorazilo od tria Nick Foligno-Brandon Dubinsky-Jack Johnson z Columbusu.

07:47

Tři hvězdní útočníci narození v Kanadě odmítli pozvánky do Česka. Jsou jimi vítěz kanadského bodování NHL Jamie Benn z Dallasu, druhý nejproduktivnější útočník Columbusu Ryan Johansen a Logan Couture ze San Jose. Účast naopak potvrdil všestranný centr Cody Eakin, který letos v dresu Stars nasbíral 40 bodů.

NEDĚLE 12. DUBNA
17:56

Další jméno hlásí Kanada, útočné řady posílí Tyler Ennis, nejproduktivnější útočník Buffala v této sezoně. Drobný pětadvacetiletý centr si v 78 zápasech připsal 46 bodů (20+26). Pro 26. hráče draftu 2008 půjde o první účast na seniorském MS.

11:00

Kanada mocně zbrojí na MS. Podle serveru Sportsnet by si na květnovém šampionátu v Praze a Ostravě měli v dresu s javorovým listem zahrát Taylor Hall, Jordan Eberle a Ryan Nugent Hopkins z Edmontonu, Tyler Seguin a Jason Spezza z Dallasu, Jágrův spoluhráč z Floridy Aaron Ekblad, brankář Arizony Mike Smith, Claude Giroux z Philadelphie i hvězda Colorada Matt Duchene.

PÁTEK 10. DUBNA
10:46

Play off si dnes zajistili hokejisté Winnipegu i Calgary. Minimálně první kolo si tedy zahrají brankář Ondřej Pavelec a útočníci Jiří Tlustý, Michael Frolík a Jiří Hudler. Druhou porážkou ve dvou dnech si naopak postup hodně zkomplikovali hráči Bostonu i s Davidy Krejčím a Pastrňákem. Jejich prohra 2:4 s Floridou a výhra Ottawy 3:0 nad NY Rangers znamená, že nemají postup ve svých rukou. V dalším duelu musí porazit Tampu a doufat, že Ottawa prohraje s Philadelphií. Jinak je konec.

10:36

Švýcarský trenér Glen Hanlon by s radostí na startu šampionátu uvítal veškeré možné zámořské posily. Tedy brankáře Reto Berru z Colorada a obránce Marka Streita z Philadelphie a Mirco Müllera ze San Jose.

ČTVRTEK 9. DUBNA
21:15

Hokejový útočník Steve Moses z Jokeritu Helsinky, nejlepší střelec základní části této sezony Kontinentální ligy, bude reprezentovat Spojené státy americké na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě. Uvedl to deník USA Today. Vedení americké asociace zatím nezveřejnilo, kdo bude tým na šampionátu trénovat ani podobu realizačního týmu. Více o Mosesovi si přečtěte ZDE.

15:25

Jednička draftu z roku 2010 Taylor Hall z Edmontonu se nechal slyšet, že by se s radostí představil na MS v dresu Kanady. Útočník Edmontonu letos kvůli zranění odehrál jen 51 zápasů a připsal si 36 bodů. "Pokud dostanu pozvánku, určitě pojedu a doufám, že se vrátíme se zlatem," dodal pro Edmonton Journal. K mladému playmakerovi by se pravděpodobně připojili i útočníci parťáci Ryan Nugent-Hopkins a Jordan Eberle.

13:55

Hokejový obránce Petr Čáslava je nejzkušenějším defenzivním hráčem v současném reprezentačním výběru, přesto si nemyslí, že by měl účast na mistrovství světa v Praze a Ostravě jistou. Světový šampion z roku 2010 chce v nadcházejících přípravných zápasech přesvědčit trenéra Vladimíra Růžičku, aby jej do konečné nominace zařadil. "Na mistrovství zatím nemyslím. Sestava se teprve dělá a uvidíme, koho trenér vezme. Kdo se mu bude hodit do sestavy a samozřejmě, kdo jakou bude mít formu. Pro každého je to ale obrovské lákadlo," uvedl Čáslava.

13:50

Podle serveru tsn.ca by se na šampionátu také mohly představit hvězdy Stars Jamie Benn, který je druhým nejproduktivnějším hráčem NHL a útočí na Art Ross Trophy, či Tyler Seguin. Kanada bude v Praze soupeřem českých hokejistů v základní skupině A. Základ týmu by měli tvořit hráči do 26 let. Kandidáty jsou údajně z Dallasu Benn se Seguinem i obránce Jason Demers či další zadák, devatenáctiletý Aaron Ekblad z Floridy. Jedná se prý i o účasti osmnáctiletého útočníka Connora McDavida, který ale hraje s Erie play off juniorské OHL. Pokud by hlavní favorit letošního draftu s Otters při útoku na Memorial Cup vypadl, Nill by jej chtěl do týmu v Praze.

13:38

Hokejový útočník Steve Moses z Jokeritu Helsinky, nejlepší střelec základní části této sezony Kontinentální ligy, bude reprezentovat Spojené státy americké na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě. Uvedl to deník USA Today. Vedení americké asociace zatím nezveřejnilo, kdo bude tým na šampionátu trénovat ani podobu realizačního týmu.

13:00

Generálním manažerem hokejistů Kanady na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě bude Jim Nill, který na stejné pozici působí v Dallasu. Spolupracovat na skladbě týmu bude s bývalý generálním manažerem Washingtonu Georgem McPheem, někdejším asistentem generálního manažera Toronta Claudem Loisellem, trenérem brankářů Arizony Seanem Burkem, asistentem generálního manažera Tampy Bay Patem Verbeekem a zástupcem kanadské asociace Scottem Salmondem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud