15. května 2015 • 14:33

Kam s Plekancem? Asi vedle Jágra, přesilovky Růžička měnit nechce

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední místo na české soupisce pro domácí mistrovství světa zaplnil Tomáš Plekanec, který nastoupí už v sobotním semifinále proti Kanadě. „Je to hráč, na kterého jsme čekali, hrozně mu věřím,“ přiznal trenér Vladimír Růžička. Kam s útočníkem Montrealu v české sestavě?



„Sestavu si musíme teprve dát dohromady,“ pravil neurčitě hlavní kouč. Nabízí se jeho spojení s Jaromírem Jágrem , které v minulosti dobře fungovalo. „Centr to bude určitě, do obrany s ním nepočítám,“ smál se Růžička , pak však dodal: „Asi s ním hrát bude, ale musíme to složit tak, aby útoky byly vyvážené.“

Plekanec tak na pozici středního útočníka podle všeho nahradí Novotného , který v Jágrově formaci měl především bránit a v defenzivní činnosti pomáhat obráncům.

Sestava ve čtvrtfinále

Pavelec ( Salák ) – Hejda , Jordán – Kolář , Nakládal – Krejčík, Čáslava – Němec – Voráček , Sobotka , Klepiš – Jágr, Novotný, Červenka Erat , Kovář, Vondrka – Simon, Koukal, Zaťovič .

Růžička s Plekancem však od první minuty nepočítá do přesilových her, které ve čtvrtfinále zafungovaly a český výběr v nich dal dva góly.

„Celkem jsem s nimi spokojený, Finové v nich dosud neinkasovali a my jim dali dva góly. Přesilovky rozhodují zápasy, protože kdybychom v nich ty dva góly nedali, tak bychom nevyhráli,“ uznal Růžička.

Proto složení formací kvůli Plekancovi moc měnit nechce. „Protože přesilovky nám zatím jdou. Ale jak budeme hrát, se ještě uvidí a uvidí se i v samotném zápase, sestava se může během osmi minut změnit,“ přiznal trenér.

Plekanec přistane v Praze během pátku tedy přibližně 24 hodin před zápasem s Kanadou. „Bude to pro něj těžké, to ví, ale řekl jsem mu, že ho chci,“ uzavřel Růžička.

Ondřej Němec a Jaromír Jágr
Ondřej Němec a Jaromír Jágr

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud