18. května 2015 • 13:21

České hvězdy a zklamání: Jágr pobláznil národ, Hertl šel na tribunu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr na MS zazářil, Tomáš Hertl se naopak trápil a vypadl ze sestavyJaromír Jágr na MS zazářil, Tomáš Hertl se naopak trápil a vypadl ze sestavyFOTO: Koláž iSport.cz

    Hokejová reprezentace skončila na domácím mistrovství světa bez medaile. Národní tým nezvládl semifinále s Kanadou (0:2), ani duel o bronz s USA (0:3). Portál iSport.cz vybral tři hvězdy a tři zklamání v sestavě českého mužstva. Kdo mezi ně patří?

  • HVĚZDA: Jaromír Jágr

    Góly: 6
    Asistence: 3
    +/-: 0
    Střely: 37

    Je tam! Jaromír Jágr za zády s Michalem Jordánem slaví svůj gól na 4:3 proti FinskuFoto Michal Beránek (Sport)

    Pobláznil celý národ. Kdyby v týmu nebyl, těžko by Češi uspěli ve čtvrtfinále proti Finsku. To on vzal zodpovědnost na sebe, zařadil vyšší rychlostní stupeň a zápas rozhodl dvěma góly. Během celého turnaje předváděl úchvatné výkony, kromě nebezpečných útočných akcí i nesmírně bojoval a rval se i za spoluhráče. Novináři ho zvolili za nejužitečnějšího hráče celého mistrovství světa.

  • HVĚZDA: Ondřej Pavelec

    Úspěšnost zásahů: 91,19%
    Inkasované góly na zápas: 1,97

    Český brankář Ondřej Pavelec se raduje z vítězství ve čtvrtfináleFoto ČTK

    Šampionát začal jako dvojka, ale do brány se dostal už ve druhém utkání s Lotyšskem a stal se neotřesitelnou jistotou českého týmu. Proti outsiderům dal mužstvu čas, aby se vzchopilo. Hlavně v zápasech proti Kanadě dlouho držel domácí tým ve hře.

  • HVĚZDA: Jakub Voráček

    Góly: 3
    Asistence: 7
    +/-: 0
    Střely: 33

    Jakub Voráček patřil mezi tahouny české ofenzivyFoto Michal Beránek (Sport)

    Jako kapitán tým k medaili nedovedl, ale s deseti kanadskými body ovládl týmovou produktivitu. Přesto se od něj po vydařené sezoně v Philadelphii čekaly víc než jen tři vstřelené góly. Jinak byl ale výraznou postavou české ofenzivy, sálala z něj velká touha uspět.

  • ZKLAMÁNÍ: Tomáš Hertl

    Góly: 1
    Asistence: 2
    +/-: 1
    Střely: 10

    Tomáš Hertl na tribuně při semifinále s KanadouFoto Blesk - Martin Sekanina

    Vycházející česká hvězdička neprožila v NHL povedenou sezonu a vystoupení na světovém šampionátu to potvrdilo. Hertl začal třetím útoku a vstřelil důležitý gól v utkání proti Švédsku, tím ale střelecký účet také uzavřel. Po třech zápasech mu trenéři chtěli dát větší prostor, a proto nastupoval v elitní formaci s Voráčkem a Sobotkou , avšak neprosadil se. Semifinále a duel o bronz už strávil na tribuně.

  • ZKLAMÁNÍ: Alexander Salák

    Úspěšnost zásahů: 74,19%
    Inkasované góly na zápas: 5,44

    Alexander Salák začal MS jako týmová jednička, většinu zápasů ale strávil jako náhradníkFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Trenéři na něj vsadili jako na brankářskou jedničku, ale ve druhém zápase byl střídán a ze střídačky pak sledoval zbytek turnaje. Je potřeba zdůraznit, že za osm inkasovaných gólů během 88 minut, co stál v brance, mohla z velké části obrana, některé však šly i na jeho vrub. Jeho nástupce Pavelec se ukázal ve větší pohodě a formě a byl pro český tým jistotou.

  • ZKLAMÁNÍ: Jan Kolář

    Góly: 0
    Asistence: 3
    +/-: 3
    Střely: 15

    Obránce Jan Kolář na mistrovství světaFoto Michal Beránek (Sport)

    Pro 28letého obránce to byl teprve druhý šampionát, i tak dostal na ledě hodně prostoru. Po většinu turnaje nastupoval ve druhé obraně, ale dopustil se  velkého počtu chyb. Při rozehrávce byl nejistý, prosazovali se přes něj soupeři. Největší minely se dopustil v semifinále s Kanadou, když vyrazil na Crosby ho, ten však přihrávkou poslal do brejku dvojici Eberle – Hall, která vstřelila první a rozhodující gól.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud