26. května 2022 • 21:39

Češi jdou v semifinále MS na Kanadu! O jistou medaili v sobotu v podvečer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté už znají soupeře pro semifinále MS ve Finsku. V bitvě o postup do finále se Davidu Pastrňákovi a spol. postaví Kanada. Obhájci zlata z loňského šampionátu v Rize ve čtvrtek zvládli úžasný obrat proti Švédsku z 0:3 na 4:3 v prodloužení. O soupeři ale rozhodly až večerní zápasy, ve kterých slavili postup domácí Finové, kteří porazili Slováky 4:2, a Američané, kteří zdolali dosud neporažené Švýcary 3:0. Češi budou hrát semifinále v sobotu od 17:20, druhou dvojici tvoří Finsko a USA.



Češi postoupili do semifinále po výhře 4:1 nad Německem, mezi nejlepší čtveřicí jsou po třech letech. V Bratislavě tehdy skončili čtvrtí a na cenný kov čekají již deset let od bronzu z roku 2012.

Na Slovensku se oba týmy potkaly naposledy, Kanada v semifinále vyhrála 5:1. Finové se s USA utkali na letošním šampionátu a domácí reprezentace vyhrála 4:1.

Semifinálové dvojice

13:20 Finsko - USA
17:20 Kanada - ČESKO

Do roku 2018 fungoval na šampionátu předem známý pavouk turnaje, kdy na vítěze zápasu A1-B4 čekal v semifinále vítěz ze zápasu A3-B2. Vítěz zápasu A4-B1 se pak střetl s vítězem A2-B3.

Podle současného systému se před semifinále MS v hokeji udělá minitabulka postupujících týmů, do které se nasazuje podle následujících kritériích:

  • umístění v základní skupině
  • získané body v základní skupině
  • brankový rozdíl v základní skupině
  • počet vstřelených gólů v základní skupině
  • pořadí v žebříčku IIHF

V semifinále pak hraje první se čtvrtým a druhý se třetím z nově sestavené minitabulky. Všechny semifinálové zápasy hostí Nokia Arena v Tampere.

Tabulka pro nasazení do semifinále MS

1. Švýcarsko

2. Finsko

3. Švédsko

4. Německo

5. Kanada

6. ČESKO

7. USA

8. Slovensko

Tři využité přesilovky, jak si vynutit další? S tím poradí Jiří Hudler
Video se připravuje ...

Němci byli nepříjemní, viděl Hudler. Chválil Vejmelku i klíčové přesilovky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program MS v hokeji Tabulky Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud