19. května 2011 • 10:54

Říha povede Slováky!? Byla by to výzva, říká

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení slovenské reprezentace nezahálí. Pár dní po propuštění kanadského trenéra Glena Hanlona usilovně hledá jeho nástupce. Mezi kandidáty se objevil i Čech Miloš Říha, který nedávno podepsal kontrakt s Petrohradem. Podle listu Plus Jeden Deň je nejžhavějším adeptem!



Poté, co Kanaďan Glen Hanlon skončil u národního týmu předčasně, se slovenský hokej dočká nového reprezentačního kouče už po roce. Ten by měl být oficiálně představen v polovině června.

Miloš Říha při tréninku Spartaku MoskvaFoto Michal Beránek (Sport)
Vladimír Růžička o možnosti vést slovenskou reprezentaci:
"Nabídku od slovenského národního týmu bych nepřijal. Pouze od české reprezentace. A navíc moje místo je v současné době v pražské Slavii."

O kom se mluví? Prý se může vrátit Ján Filc, ale mnohem větší šance slovenský tisk dává Miloši Říhovi, který v minulé sezoně dovedl Atlant Mytišči do finále KHL.

"Byla by to výzva a umím si to představit," nebránil se této myšlence Říha, když jej kontaktoval Plus jeden deň. "Ale zatím je předčasné o tom spekulovat, protože mě nikdo neoslovil."

To má udělat až nové vedení slovenského svazu. Funkci prezidenta totiž po Juraji Širokém převezme s největší pravděpodobností Igor Nemeček, bývalý generální sekretář svazu a šéf organizačního výboru MS 2011. A právě on by měl s Říhou jednat.

Podle všeho by neměl být problém, aby Říha vedl národní tým a Petrohrad zároveň. Ve smlouvě má totiž zakompovanou klauzuli, která tohle umožňuje. "S klubem bych se určitě dohodl," řekl.

Trenér Atlantu Miloš Říha
Trenér Atlantu Miloš Říha

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud