7. listopadu 2020 • 18:55

Finsko - Česko 0:2. Triumf na dosah. Druhá výhra, nula pro Hrachovinu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vyhráli i druhý zápas Karjala Cupu. V Helsinkách porazili domácí výběr 2:0 po brankách Andreje Nestrašila a Jana Ordoše. Gólman Dominik Hrachovina při svém debutu v reprezentační brance udržel čisté konto. Vítězství v turnaji mohou Češi potvrdit v závěrečném zápase proti Rusku.



Češi navázali na čtvrteční vítězství 3:1 nad Švédskem díky brankám útočníků Andreje Nestrašila a Jana Ordoše. Brankář Dominik Hrachovina ozdobil svůj první start v národním týmu čistým kontem.

Debut si v českém dresu vedle účastníka mistrovství světa v Dánsku v roce 2018 Hrachoviny odbyl i útočník Jaromír Pytlík, který hned při svém prvním střídání ve třetí minutě prověřil Rajaniemiho. Hrachovina si poradil s dorážkou Koivistoinena u pravé tyče. Na druhé straně zasáhl finský gólman proti teči Červeného po Jeřábkově pokusu.

Ve 13. minutě měl šanci Smejkal a o chvíli později už otevřel skóre Nestrašil, který přes clonu prostřelil debutujícího Rajaniemiho. Za pět minut mohli Češi zvýšit v oslabení při Lencově pobytu na trestné lavici. Po Ordošově úniku zakončeném blafákem do bekhendu vytěsnil brankář Jukuritu Mikkeli puk na pravou tyč.

Dominik Hrachovina vychytal při svém debutu nulu
Dominik Hrachovina vychytal při svém debutu nulu

Po 31 sekundách druhé části už se Ordoš dočkal ve svém šestém reprezentačním startu prvního bodu. Po Moravčíkově přihrávce se dostal opět do úniku a prostřelil Rajaniemiho. Finové se pak ubránili v prvním oslabení při trestu Saarijärviho.

Snížit mohl ve 26. minutě v úniku Innala, ale minul. Při Moravčíkově vyloučení zlikvidoval Hrachovina šanci osamoceného Turkulainena. V polovině zápasu se dostal opět do sólového nájezdu Ordoš, ale Rajaniemiho nepřekonal. Potom zahrozil i Roman.

V úvodu závěrečného dějství minul v dobré pozici Sallinen. Češi se potom ubránili i při druhém Moravčíkově pobytu na trestné lavici. Pešánovu týmu se dařilo náskok bránit. Po faulech Nestrašila a Lence odolal i 18 sekund v oslabení tří proti pěti a stav se nezměnil ani v závěrečné power play. Finové, kteří v úvodním utkání podlehli Rusům 2:6, zůstávají bez bodu poslední.

Góly

Domácí:

Hosté: 12:28. A. Nestrašil, 20:31. Ordoš

Sestavy

Domácí: Rajaniemi (Setänen) – Saarijärvi, Parikka, Kemiläinen (A), Lappalainen, Rindell, Seppälä, Lintuniemi, Eronen – Saarela, Koivistoinen, Innala – Turkulainen, Sallinen (C), Suomi – Oksanen, Björninen, Björkqvist – Nurmi, Siikonen, J. Peltola (A).

Hosté: Hrachovina (Bartošák) – Jeřábek (A), J. Galvas, Mozík, Klok, Hronek (A), Moravčík, Kubíček – H. Zohorna, T. Zohorna (C), A. Nestrašil – Lenc, O. Roman, Ordoš – Koblížek, Špaček, Smejkal – Pytlík, Červený, Š. Stránský – P. Novák.

Rozhodčí

Vikman, Heikkinen – Sormunen, Niittylä (FIN)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinki

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud