Zdeněk Janda
Premium
19. prosince 2022 • 14:00

Asistent Erat o bronzové rošádě, Brnu i Jalonenovi: Kari je neskutečný učitel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to on, kdo při bronzovém šampionátu zašel za hlavním koučem s nápadem protočit útočná esa v čele s Davidem Pastrňákem. Což byl moment, který nastartoval ďábelský obrat s Amerikou. „To je součást hry, od toho tam jsme,“ říká Martin Erat, asistent Kariho Jalonena u reprezentace. Někdejší skvělý útočník má v realizačním týmu nezastupitelnou roli, i když veřejně o ní nemluví. Je svůj. Pozornost nevyhledává. „Vždyť mě znáte,“ pousměje se. Pro Sport ale udělal výjimku.



Nikdy se netajil velkými cíly. Právě díky jeho zápalu brala Kometa dva tituly, vítěznou náturu vrátil i národnímu týmu. Martin Erat, juniorský mistr světa a majitel tří medailí s reprezentací, hned při prvním mistrovství v roli asistenta bral bronz. „Pochopitelně bych si moc přál, abychom příště vybojovali zlato,“ netají 41letý kouč, jenž s rozhovory velmi šetří.

Co vám dosavadní práce u reprezentace nejvíc dala?
„Je to pro mě obrovská zkušenost. Navíc je to super díky lidem, s kterým spolupracuju. S Liborem (Zábranským) vždycky dělám hokej rád. A Kari (Jalonen) je neskutečný učitel. Má obrovskou trpělivost.“

V čem nejvíc vás obohacuje?
„Každý má na hokej malinko jiný pohled. Hodně jsem toho odehrál v zámoří i v Evropě. A když máte vedle sebe člověka, který prošel vším možným jako on, je radost s ním debatovat. Vždycky u toho načerpám spoustu poznatků. Je to pro mě velká inspirace.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud