28. října 2010 • 14:27

Jágr sice v Rusku hraje, ale na Karjalu nepřijede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jaromír Jágr sice i s naraženou klíční kostí nastoupil ve středu v KHL na ledě Nižněkamsku, ale listopadový turnaj Karjala v dresu české reprezentace vynechá.



Kouč Alois Hadamczik chtěl osmatřicetiletého olympijského vítěze z Nagana a dvojnásobného mistra světa pozvat na domácí zápas se Švédskem, který se hraje jako součást jinak helsinské akce 11. listopadu v Českých Budějovicích.

"Nemyslím si, že se toho zúčastním a že by bylo rozumný se znova vracet v tak krátký době zpátky do Čech. Hlavně nejsem ještě stoprocentně zdravej. Věřím tomu, že by bylo lepší vyzkoušet mladší hráče než čtyřicetiletého hokejistu," řekl Jágr novinářům po příletu do Prahy, kde dnes podle informací médií převezme na Hradě od prezidenta Václava Klause medaili Za zásluhy.

Listopadovou pauzu tak bude zřejmě věnovat tomu, aby se dal dohromady. "Zranil jsem se nešťastně druhé střídání v (sobotním) zápase s Novokuzněckem, trefil mě protihráč. Pohmoždil jsem si klíční kost, není to vůbec dobrý. Bolí to, ale včera jsem nastoupil, máme hodně zraněných a nemocných, takže jsem musel," podotkl Jágr.

Kvůli střevní viróze byl mimo hru i aktuálně nejproduktivnější hráč týmu Roman Červenka, ale ani Jágrův start a asistence porážce 1:3 nezabránila.

Po účasti na slavnostním večeru v den státního svátku při 92. výročí vzniku Československa vynechá Jágr páteční zápas Avangardu v Kazani, pro nedělní utkání s Jekatěrinburgem už s ním trenér Raimo Summanen počítá, i když osmatřicetiletou oporu zranění limituje.

"Je to naraženina. Jak se říká, bolí to někdy víc než zlomenina. Není to příjemný, ale dalo se s tím hrát. Člověk se musí vyhýbat osobním soubojům," prohlásil Jágr.

Zatím netuší, jak dlouho byl jej mohla poraněná klíční kost limitovat. "Jde o to, jak se cítíš. Doktoři ti můžou poradit, co na to. Že to chce nějakou mast nebo led a čekat, až se to zahojí. Záleží na tom, jestli jsi schopen snášet bolest a pod tou bolestí hrát. Je potřeba změnit styl hry. Nemůžu jít do všeho, je to těžký," připojil dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem a nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Jágr od svého návratu z NHL do Evropy v roce 2008 za národní tým na velkých akcích pravidelně nastupuje. Hadamczik s ním počítá pro mistrovství světa na Slovensku v příštím roce. "S panem Hadamczikem jsem se bavil dvakrát. Byl se podívat, když jsme hráli v Moskvě proti Dynamu. Mluvili jsme spolu chvíli, asi půl hodiny po zápase. Pak jsme spolu mluvili po telefonu o té akci, co se koná v nejbližších dnech," doplnil Jágr.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud