20. března 2018 • 13:15

Získají silného partnera? Pardubice navrhnou prodej podílu v Dynamu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice podruhé navrhnou prodej majoritního podílu extraligového hokejového klubu Dynamo Pardubice. Zastupitelé projednají podmínky výběrového řízení ve čtvrtek. Jednou z hlavních podmínek je, že město chce za 53 procent akcií od kupce minimálně 12,8 milionu korun. Radnici by pak mělo zůstat 20 procent akcií. Novinářům to dnes řekl primátor Martin Charvát (ANO).



"Dynamo se vrátilo na špičku, hraje play off, vrátili se nám diváci do arény. Já si myslím, že teď je nejlepší okamžik najít silného partnera, který by převzal hlavní roli rozvoje této společnosti," řekl primátor.

Nový majoritní vlastník se musí podílet na snižování kumulované ztráty, která je kolem 40 milionů korun. Návrh také uvádí garanci tří milionů korun za extraligu a především navyšování základního kapitálu v příští sezoně od osmi do 16 milionů korun.

"Město je připraveno být svým budoucím dvacetiprocentním podílem společníkem stabilizace. Očekáváme, že nový majitel se zaváže, že by v dalších sezonách přinesl příští sezonu pět milionů korun a pak další čtyři roky výnosy deset milionů korun, které budou impulzem pro rozvoj klubu," řekl Charvát.

Pokud zastupitelé podmínky schválí, od 26. března poběží třicetidenní lhůta pro podání nabídek a 7. května je projedná městská rada. Opoziční ODS podmínky výběrového řízení kritizuje. "Nechceme od kupce reálné hodnoty, vše stojí na čestných prohlášeních," řekl zastupitel Karel Haas (ODS).

Podle dostupných informací skončil pardubický klub loňský rok se ztrátou přes 14 milionů korun. Závazky po lhůtě splatnosti dosáhly 33 milionů korun. Lhůtu pro nabídky Haas považuje za krátkou, neumožňuje podle něho důkladnou prověrku klubu.

"Město se vytahuje, jak je klub stabilizován, je stabilizován sportovně, ale ekonomicky máme společnost v úpadku. Za této situace nedáváme zájemcům seriózní možnost prověrky společnosti, s ničím takovým se nepočítá," řekl Haas.

Město v klubu získalo loni v lednu majoritu, když odkoupilo od tehdejšího většinového vlastníka Romana Šmidberského za 9,36 milionu korun 38,8 procenta akcií. Celkem nyní drží 73,6 procenta.

Pardubice - Třinec: Euforie Dynama! Oslavy Sachy při odchodu do kabiny i vítězný řev
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 3:0. Treille řádil a Dynamo vyrovnalo sérii!
Video se připravuje ...

Gólová radost Pardubic v utkání proti Třinci
Gólová radost Pardubic v utkání proti Třinci

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud