Květoslav Šimek
5. listopadu 2012 • 10:00

Budou změny, hlásí šéfové Vítkovic po pádu na jedenácté místo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hektický týden čeká na hokejisty Vítkovic. Z posledních sedmi zápasů vydolovali pouze pět bodů, čtyřikrát za sebou prohráli a klesli na jedenácté místo. V reprezentační přestávce bude vedení klubu hledat cestu z krize.



V ohrožení jsou trenéři Mojmír Trličík se Zdeňkem Motákem, pohyb určitě nastane v kádru. „Budou změny,“ potvrdil generální manažer Petr Husička. „A myslím, že docela zásadní. Pár nových hráčů. A vůbec nevylučuji trenérské změny.“

V zákulisí už padlo jméno trenéra, který by mohl Trličíka s Motákem nahradit. Je jím slovenský trenér Peter Oremus ze Skalice. Ve slovenské reprezentaci je Oremus asistentem Vladimíra Vůjtka staršího a přestože je mu teprve 42 let, má na Slovensku velmi dobré jméno. Samotný trenér však v krátkém rozhovoru pro iSport odmítnul, že už by byl Vítkovicemi oficiálně osloven.

„Tohle je i pro mě nová informace, nevím absolutně o ničem,“ reagoval Oremus. „Ne, je to pro mě nová informace, s Vítkovicemi jsem nejednal.“ Jestli by jej angažmá v české extralize lákalo? Ani to nechtěl komentovat.

„Nemám žádné informace, takže se k tomu nemůžu vyjadřovat, nějak to komentovat.“ Se Skalicí je Oremus ve slovenské lize pátý, v jeho týmu řádí legendární útočník Žigmund Pálffy. V nedělním duelu se Zvolenem (7:6) si nestárnoucí útočník připsal 5 bodů (2+3).   

Faktem je, že Trličík s Motákem udělali ve Vítkovicích velký kus práce. V sezoně 2010/11 převzali po Aloisi Hadamczikovi sice stříbrný, ale řadou odchodů výrazně oslabený, tým. 

Přesto se s ním senzačně probili až do finále. V minulé sezoně uspěli s Vítkovicemi na prestižním Spengler Cupu, přivezli z něj medaili i přihlášku na letošní ročník.

Ve čtvrtfinále play off pak měli Ostravané na lopatě nakonec mistrovské Pardubice. K postupu do semifinále jim chybělo jen pár centimetrů (Húževka trefil při power play tyčku) a jen pár vteřin (Bartek vyrovnával 31 sekund před koncem).

Teď se ovšem zdá, že jejich trenérské dny jsou v Ostravě sečteny. Manažer Petr Husička bude během reprezentační hledat způsob, jak Vítkovice znovu nastartovat. A trenérská výměna je jedním z možných řešení.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud