1. května 2024 • 12:00

Přestupy v extralize ONLINE: Třesk v Kladně! Furch v Brně skončil, aby...

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Třinecké oslavy mistrovského titulu už pomalu doznívají, sezona je definitivně u konce a už se tvoří soupisky týmů na novou. Přestupové okno se oficiálně otevřelo 1. května. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 5. 2023
11:39
31. 5. 2023
Mountfield HK

Matěj Chalupa a Patrik Miškář budou pokračovat v týmu Mountfield HK i v příští sezoně. Oba hráči podepsali na východě Čech roční dvoucestný kontrakt s opcí.

Zprávy ze dne 16. 5. 2023
11:25
16. 5. 2023
Mountfield HK

Na pozici asistenta trenéra hokejistů Hradce Králové po dvou sezonách končí z rodinných důvodů Petr Svoboda. Úřadující vicemistr bude mít po boku hlavního kouče Tomáše Martince zatím pouze jednoho asistenta Tomáše Hamaru, který s Mountfieldem prodloužil smlouvu. Případného nástupce Svobody hledá, ale není to otázka nejbližší týdnů. „Novou sezonu začneme s dvěma trenéry a uvidíme, zda realizační tým doplníme o dalšího asistenta, či nikoliv. Zbytek realizačního týmu by měl zůstat pohromadě, což je naprostý základ k tomu, abychom mohli být v budoucnosti úspěšní,“ dodal Kmoníček.

Zprávy ze dne 12. 5. 2023
10:37
12. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí slovenský reprezentační útočník Alex Tamáši. Pětadvacetiletý hráč přichází na východ Čech z Banské Bystrice, v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. „Alexe jsme sledovali již minulou sezonu a zaujaly nás jeho výkony v rámci slovenské extraligy, ale především v rámci reprezentace. Je to kvalitní centr, který by nám měl na této pozici nahradit mezeru po odcházejících hráčích. Vidíme v něm perspektivního hráče a očekáváme, že nám pomůže i se zlepšením produktivity,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
10:00
5. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí obránce Tomáš Pavelka. Devětadvacetiletý bek se do nejvyšší soutěže vrací po roce stráveném ve Finsku, na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na oficiálním webu. „Tomáš je velkou posilou pro naši obranu. Je to zkušený obránce, který by měl patřit k našim defenzivním tahounům a měl by mít i významnou roli na přesilovkách,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. „Byl jedním z mála kvalitních obránců na přestupovém trhu, a přestože měl více nabídek, jsem rád, že minimálně další dva roky bude působit v našem klubu,“ dodal.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
20:21
3. 5. 2023
Mountfield HK

Hokejový vicemistr Hradec Králové angažoval útočníka Davida Šťastného, který strávil posledních pět sezon v Mladé Boleslavi. V novém působišti podepsal třicetiletý hráč smlouvu na dva roky. Východočeský klub to oznámil na svém webu.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:04
2. 5. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové mohou přijít o klíčového útočníka. Oliver Okuliar prožil v Mountfieldu skvělý ročník, ve kterém výrazně pomohl k postupu do finále play off (v 18 zápasech 3+9). Byť má slovenský útočník na východě Čech smlouvu ještě na dva roky, je možné, že v klubu nezůstane. Jak dvaadvacetiletý rodák z Trenčína přiznal, ozvalo se mu rovnou pět klubů z NHL. „Příjemně mě to překvapilo. Jsem za to šťastný,“ řekl reprezentant pro denník Šport. Okuliar se nikdy netajil velkým snem zahrát si v nablýskané zámořské soutěži, v případě nominace na mistrovství světa se jí může ještě více připomenout.

Zprávy ze dne 21. 3. 2023
16:53
21. 3. 2023
Mountfield HK

Obránci Patrik Marcel a Michael Gaspar budou hrát i v příští sezoně hokejovou extraligu v královéhradeckém dresu. Vedení Mountfieldu, který bojuje o postup do semifinále, s nimi podle klubového webu uzavřelo roční smlouvy s možností využít opční právo. Osmadvacetiletý Marcel přišel do Hradce loni v listopadu z prvoligových Litoměřic. Klub si cení především jeho defenzivní práce. „Patrik Marcel je typ hráče, kterého v týmu potřebuje každý klub, a musím říct, že naše dohoda na dalším působení byla velmi rychlá,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 23. 2. 2023
18:40
23. 2. 2023
Mountfield HK

Radek Smoleňák a Jan Eberle prodloužili své smlouvy s Hradcem Králové o dva roky, klub si jejich služby pojistil až do konce ročníku 2024/25. „Radek je již šest let nedílnou součástí našeho klubu a také kapitán, který je důležitý v kabině jako jedna z vůdčích osobností. Měl obrovský zájem pokračovat a musím říct, že po určité době jsme došli ke vzájemné dohodě, která vyústila v podpis nové smlouvy. Ta je postavena velmi motivačně a vyhovuje oběma stranám,“ řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 17. 2. 2023
14:12
17. 2. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové nemají potřebu na střídačce něco měnit. Trenér Tomáš Martinec podepsal s východočeským klubem novou smlouvu na nadcházející dvě sezony. Devětačtyřicetiletý kouč, který s Mountfieldem získal v minulé sezoně Prezidentský pohár a dovedl mužstvo do finále Ligy mistrů, u týmu z rodného města působí prakticky od jeho vzniku. „Obě strany měly velký zájem na pokračování spolupráce, takže naše jednání o smlouvě trvalo asi 10 minut. Pro mě je Tomáš symbol patriotismu, pracovitosti a skromnosti. Samozřejmě bude i nadále vykonávat funkci šéftrenéra naší mládeže,“ potvrdil generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 9. 2. 2023
10:22
9. 2. 2023
Mountfield HK

Co získává Hradec s podpisem Jordanna Perreta? Data z dílny našeho analytika Adama Papouška...

Zprávy ze dne 8. 2. 2023
11:20
8. 2. 2023
Mountfield HK

V dresu Hradce Králové bude v Česku nadále působit francouzský legionář. Vedení Mountfieldu se dohodlo na prodloužení spolupráce s Jordannem Perretem. Osmadvacetiletý rodák ze Saint-Martin-d´Hères uzavřel s Východočechy novou dvouletou smlouvu. „Jordann je náš velmi důležitý hráč, což dokazuje každou sezonu. Naše snaha byla udržet ho i na další období,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web. Nový kontrakt (dvoucestný) na dva roky uzavřel s Mountfieldem také nadějný forvard Kryštof Ouřada, jenž působí především v partnerském Kolíně. Klub rovněž uplatnil roční opci na pětici hráčů – Tomáš Sajdl (brankář), Jakub Naar (obránce), Kryštofa Langa, Matěje Moronga a Daniela Šedivého (všichni útočníci).

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
13:54
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové v úterý rovněž oznámil, že v nadcházející sezoně se už v jeho dresu nebudou objevovat dosavadní stálice Lukáš Cingel a Jakub Lev. Druhý jmenovaný má jít podle informací iSport.cz a deníku Sport do Plzně. Dvaatřicetiletý útočník dříve už za západočeský klub nastupoval, je dokonce jeho odchovancem a tamním rodákem.

Hradecký Jakub Lev (vlevo) by se měl vrátit pro příští sezonu do Plzně
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
10:06
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové i Petr Dědek potvrdily změny týkající se obou rivalů. Pod Bílou věž míří bývalý brankář Sparty Matěj Machovský, který naposledy působil v Kalpě Kuopio, kde nedávno rozvázal smlouvu. Do Pardubic naopak míří Jan Růžička, který doplní jedničku Romana Willa a stane se náhradou za zraněného Dominika Frodla.

Zprávy ze dne 28. 1. 2023
10:07
28. 1. 2023
Mountfield HK

Sobotní novinky v Mountfield HK pokračují! Hradecký klub oznámil příchod útočníka Ethana Wereka, který si před lety udělal v Tipsport extralize jméno v dresu Třince. Během ročníku 2018/19 pomohl Ocelářům k titulu. Po čtyřech sezonách v čínském Kunlunu se vrací do extraligy, ale adresu vymění. Jedenatřicetiletý útočník oblékne dres Hradce Králové. V KHL odehrál celkem 187 zápasů a jedna věc se u něj změnila. Reprezentoval na olympiádě Čínu. Takže vyfasoval ještě jméno Wei Ruike, aby nezněl moc kanadsky. Více čtěte ZDE >>>

 

Ethan Werek v roce 2019 slavil extraligový titul s Třincem
Zprávy ze dne 28. 1. 2023
7:00
28. 1. 2023
Mountfield HK

Od příští sezony si Tipsport extraliga užije zajímavý návrat. Mountfield HK oficiálně potvrdil, že uzavřel smlouvu s Patrikem Bartošákem. Brankář Česko opustil v sezoně 2019/2020 jako jedna z největších hvězd ligy. Spadl do průšvihu, Třinec ho vyhodil kvůli problémům s alkoholem. „O jeho sportovní kvalitě nepochybujeme. Dva roky předvádí ve Finsku skvělé výkony, ale věnovali jsme se i dost tomu, abychom zjistili, jak pracuje a jak se chová mimo led,“ stojí za novou akvizicí generální manažer Aleš Kmoníček. Prý už žádný magnet na problémy, už jen brankář. Hradec Králové oznámil i dva nové podpisy. Celý rozhovor s GM čtěte ZDE >>>

 

Patrik Bartošák se připojí k Hradci
Zprávy ze dne 24. 1. 2023
11:54
24. 1. 2023
Mountfield HK

Vedení Hradce Králové reaguje na početnou marodku mezi útočníky. Mountfieldu se podařilo upéct dohodu s Litvínovem, který na východ Čech posílá na hostování do konce sezony útočníka Matěje Chalupu. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy se tak vrací do klubu, ze kterého před více než dvěma lety vyrazil do zámoří. „Když se objevila možnost získat Matěje bez hráčské náhrady, dohodli jsme se s Litvínovem na jeho hostování. Matěj neprožívá dobrou sezonu, ale jde do známého prostředí, kde prožil své prozatím nejpovedenější hokejové období, a my doufáme, že se mu zde povede restart. Na dalším doplnění kádru zároveň intenzivně pracujeme," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 4. 1. 2023
13:52
4. 1. 2023
Mountfield HK

Na trase Hradec Králové – Mladá Boleslav dochází k zajímavé hráčské výměně. Z východních Čech se do města automobilů stěhuje do konce sezony útočník Kelly Klíma. Za dvojče Kevina Klímy získává Mountfield zkušeného forvarda Jana Eberleho. „Kelly a jeho agent opakovaně přišli s požadavkem na výměnu, jelikož Kelly nebyl dle jejich názoru spokojený se svým vytěžováním. Snažili jsme se této výměně vyhnout, ale v tuto chvíli chceme dát prostor Kellymu k určitému restartu. Ze dvou možností, které se v tomto týdnu objevily, jsme vybrali trejd za Jana Eberleho,“ prozradil generální manažer Hradce Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 12. 12. 2022
18:36
12. 12. 2022
Mountfield HK

Útočník Zdeněk Doležal bude působit další měsíc v Hradci Králové. Vedení Mountfieldu se dohodlo na prodloužení hostování devětadvacetiletého odchovance pražské Sparty s Motorem České Budějovice. Doležal odehrál v extralize za Hradec Králové po příchodu z jihu Čech osm zápasů a nebodoval. V Lize mistrů nastoupil za Mountfield ve třech duelech a zaznamenal dva body za gól a asistenci. V této sezoně v nejvyšší domácí soutěži sehrál také 14 utkání za Motor a vyšel naprázdno.

Zprávy ze dne 23. 11. 2022
15:45
23. 11. 2022
Mountfield HK

Hokejisté Hradce Králové získali novou posilu do obrany. V reakci na marodku v defenzivních řadách a nedávný odchod Richarda Nedomlela do Liberce se Východočeši dohodli na spolupráci s Patrikem Marcelem. Brzy osmadvacetiletý hráč prvoligových Litoměřic by měl hostovat v mužstvu Mountfieldu do konce sezony.

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
14:06
14. 11. 2022
Mountfield HK

Obránce River Rymsha předčasně končí své angažmá v Mountfieldu HK. Šestadvacetiletý Američan přišel před sezonou z Popradu, ale odehrál jen sedm utkání a další už nepřidá. „Věřili jsme, že se River probojuje do základní sestavy a bude stabilním členem našeho kádru, což se bohužel nestalo. V uplynulých týdnech naskakoval za Kolín. Proto jsme se domluvili na ukončení spolupráce,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 12. 11. 2022
15:03
12. 11. 2022
Mountfield HK

Finský obránce Joona Huttula na měsíční zkoušce v Hradci Králové smlouvu nezískal. Za Mountfield, který posílil pětadvacetiletý rodák z Tampere při rozsáhlé marodce v defenzivních řadách Východočechů, si připsal v osmi zápasech tři asistence. „Joona svými výkony rozhodně nezklamal a pomohl nám překonat období, kdy jsme měli hodně zraněných hráčů. Vzhledem k současné situaci a v návaznosti na příchod Mislava Rosandiče jsme se ale rozhodli neprodloužit působení Joony v našem klubu,“ řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 10. 11. 2022
10:21
10. 11. 2022
Mountfield HK

V průběhu první reprezentační přestávky dochází k prvním velkým pohybům mezi extraligovými týmy. Živo je obzvláště v Hradci Králové, kde se klub dohodl s Libercem na výměně obránce Richarda Nedomlela, za kterého se do Mountfieldu vrací po třech sezonách slovenský zadák Mislav Rosandič. Tím to však u Východočechů nekončí. Z Českých Budějovic totiž přichází prozatím na hostování do 11. prosince útočník Zdeněk Doležal, který měl v Motoru problémy s koučem Jaroslavem Modrým. Hradečtí se navíc předčasně dohodli na nové smlouvě s kanadským útočníkem Christophem Lalancettem.

Zprávy ze dne 15. 10. 2022
11:07
15. 10. 2022
Mountfield HK

Vedení Mountfieldu Hradec Králové reaguje na širokou marodku. Z Finska přichází na měsíční zkoušku finský obránce Joona Huttula, který naposledy hrál za Ketterä ve druhé finské lize Mestis. Hostoval zde z nejvyšší soutěže, kde se pro letošní sezonu neprobojoval do kádru SaiPy. 

Zprávy ze dne 29. 9. 2022
14:42
29. 9. 2022
Mountfield HK

Klub Mountfield HK oznámil odchod ruského útočníka Nikity Ščerbaka. Ten odcestoval do Kanady vinou současné celosvětové situace, bližší důvody Hradec na svých stránkách neoznámil. „Nebudu popisovat všechny svoje pocity, ale jsem ze současné situace velmi zklamán. Každopádně jsme s odchodem Nikity ztratili výborného hráče a především skvělého kluka do kabiny,“ uvedl generální manažer Hradce Aleš Kmoníček. 

Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 20. 7. 2022
10:29
20. 7. 2022
Mountfield HK

Zajímavou posilu vítá Mountfield HK! Do Hradce Králové míří mladý útočník Oliver Okuliar. Jeden z největších slovenských talentů strávil minulou sezonu ve finském týmu SaiPa, kde posbíral 18 bodů (8+10) v 56 zápasech. Na kontě už má i pár startů v reprezentaci. „Oliver byl v našem hledáčku již dva roky a jsme rádi, že sám projevil velký zájem hrát za Hradec, přestože má ještě rok smlouvu ve Finsku,“ prohlásil pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček. „Pevně věříme, že nám pomůže zvýšit údernost našeho útoku a celkovou produktivitu, jelikož na to má všechny předpoklady.“

Zprávy ze dne 5. 7. 2022
19:40
5. 7. 2022
Mountfield HK

Vedení Hradce Králové se ulevilo. Východočechům se podařilo zajistit veškerá povolení k tomu, aby ruský útočník Nikita Ščerbak hrál za extraligový tým i v nové sezoně. Vzhledem k současné situaci na Ukrajině šlo o hodně náročnou logistickou akci, Mountfield ale šestadvacetiletého rodáka z Moskvy dokázal udržet pro angažmá v Česku. „Jsem rád, že Nikita bude i nadále součástí našeho týmu. Měl by patřit k našim nejproduktivnějším hráčům, což naznačil již v minulé sezoně,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web. Někdejší hráč Montrealu či Los Angeles se již zapojil do přípravy s hradeckým áčkem.

Zprávy ze dne 23. 6. 2022
13:22
23. 6. 2022
Mountfield HK

Hokejový útočník Petr Moravec se po roce stráveném v zámořské juniorské soutěži WHL vrací do Hradce Králové a pokusí se prosadit do extraligového kádru. Devatenáctiletý hráč bude v červenci bojovat o účast na přeloženém juniorském světovém šampionátu. „Rádi bychom již nastálo zapracovali Petra do seniorského hokeje, jelikož patří k našim nejlepším prospektům. Bude záviset na jeho výkonnosti,“ uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček na klubovém webu. 

Zprávy ze dne 17. 5. 2022
12:13
17. 5. 2022
Mountfield HK

Hradec ulovil posilu do trenérského týmu, hlavního kouče Tomáše Martince s asistentem Petrem Svobodou doplní Tomáš Hamara, který přichází ze Sparty. „Je to kouč, který už má něco za sebou a jeho zkušenosti od mládeže i mužů se nám budou hodit,“ libuje si Martinec. Hamara zatím v Hradci podepsal roční smlouvu.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:13
1. 5. 2022
Mountfield HK

Hradec Králové odhaluje jména prvních tří posil před novou sezonou. Jak již dříve informoval iSport.cz, dres Mountfieldu bude nově oblékat bývalý mladoboleslavský brankář Jan Růžička, který se upsal na dva roky s možností opce. Z Liberce se k Východočechům stěhuje rychlonohý útočník Marek Zachar, který pod Bílou věží již krátce působil. Přichází také zahraniční posila - pětadvacetiletý americký zadák River Rymsha z Popradu. „River je hráč, kterého jsme delší dobu sledovali a pevně věříme, že zapadne do naší koncepce. Zdobí ho dobré bruslení a kreativita. Je to obránce s dobrou přihrávkou a navíc je fyzicky disponovaný,“ řekl GM Aleš Kmoníček k posile ze zámoří.

Zprávy ze dne 19. 4. 2022
07:00
19. 4. 2022
Mountfield HK

Do Hradce Králové se vrací útočník Radovan Pavlík, který v klubu dlouhodobě působil, než odešel během ročníku 2020/21 na hostování do Liberce. Minulou sezonu odehrál v dresu Komety Brno. Nový kontrakt si vysloužili i zkušený Petr Koukal a mladý útočník Matěj Morong. Smlouvy všech tří forvardů jsou dvoucestné a vedle extraligových Východočechů tak mohou hájit i barvy prvoligového Kolína.

Radovan Pavlík se vrací z Komety do Mountfieldu HK

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud