27. dubna 2024 • 12:45

Přestupy v extralize ONLINE: Vary vítají odchovance. Medailista v Hradci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 4. 2024
10:15
Včera
Bílí Tygři Liberec

Jedno loučení v Liberci, od Tygrů se odpojuje Jan Šír.

Zprávy ze dne 25. 4. 2024
14:43
25. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

 

Zprávy ze dne 24. 4. 2024
17:10
24. 4. 2024
HC Škoda Plzeň

Výběrové řízení dospělo ke konci, Plzeň brzy zveřejní, kdo povede tým v příští sezoně. „Nové trenéry oznámíme asi v prvním květnovém týdnu,“ sdělil deníku Sport a webu iSport.cz spolumajitel klubu Martin Straka. Kdo to bude? Zprvu se zdálo, že se rozhodne mezi Davidem Čermákem a Milošem Holaněm. Ten však na západ zřejmě nepůjde. Do popředí vystoupil bývalý kouč reprezentace Josef Jandač, jehož by měl doplnit Jiří Veber. Více čtěte ZDE >>>

Novým trenérem Plzně se pravděpodobně stane Josef Jandač
Zprávy ze dne 18. 4. 2024
16:09
18. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Útočník Marek Zachar bude nadále pokračovat v Liberci, kde dohrával už v aktuální sezoně po výměně z Mountfieldu HK. Po konci smlouvy s Hradcem Králové se dohodl na novém kontraktu právě pod Ještědem. „Jsem moc rád, že se vracím domů a těším se, až zase budu nastupovat před libereckými fanoušky. Doufám, že budu předvádět minimálně stejné výkony jako z doby, než jsem odsud odešel. Bílí Tygři jsou jednou z nejlepších organizací u nás a já věřím, že se posunu dál,“ prozradil pro klubový web.

Zprávy ze dne 16. 4. 2024
13:00
16. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec
Zprávy ze dne 16. 4. 2024
12:36
16. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Útočník Adam Najman opouští po šesti letech Liberec. 23letý hráč podepsal roční smlouvu ve finském klubu Ilves Tampere. „Odchod Adama je velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou. Já doufám a pevně věřím, že naše vztahy jsou natolik přátelské, že při jakémkoli uvažování o návratu do Česka, zamíří Adam zpátky k Bílým Tygrům,“ řekl pro klubový web Filip Pešán, trenér Liberce.

Zprávy ze dne 15. 4. 2024
15:29
15. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Vedení Liberce si pojistilo nadaného mladíka. Česko-španělský útočník Jaromír Peréz, který prožil premiérovou sezonu mezi seniory, podepsal s Bílými Tygry novou dvouletou smlouvu s možností opce. Osmnáctiletý rodák z Barcelony odehrál za Severočechy 42 zápasů v extralize, ve kterých si připsal tři góly a pět asistencí. Jednu trefu přidal ještě v play off. „Jára je jedním z talentovaných hráčů vycházejících z naší akademie. Během své premiérové sezony mezi dospělými obstál. Věříme v jeho další potenciál,“ uvedl trenér Filip Pešán pro klubový web.

Zprávy ze dne 12. 4. 2024
12:29
12. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberci si pojistili defenzivní oporu. Americký obránce Ian McCoshen bude i v nadcházející sezoně oblékat dres Bílých Tygrů. Se severočeským klubem se dohodl na roční smlouvě. „Ian neměl jednoduchou sezonu i s ohledem na jeho pozdní příchod k týmu až ve druhé polovině srpna. Přesvědčil nás ovšem, že je velmi platný na obou koncích hřiště a jsem si jistý, že po adaptačním roce bude příští sezona v jeho podání ještě mnohem lepší,“ uvedl hlavní trenér Filip Pešán pro klubový web na adresu někdejšího zadáka Floridy.

Zprávy ze dne 10. 4. 2024
14:11
10. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberec si pojistil reprezentanta. Slovák Martin Faško-Rudáš skončil pod Ještědem sezonu s bilancí 57 zápasů a 27 bodů (15+12). Smlouvu prodloužil do roku 2026. 

Zprávy ze dne 5. 4. 2024
19:56
5. 4. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň přijde o slovenského brankáře Samuela Hlavaje, který podepsal v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Minnesotou. Dvaadvacetiletý slovenský hokejový reprezentant neprošel draftem, ale v zámoří již působil v juniorských soutěžích USHL a QMJHL. „Odchod nás samozřejmě netěší, pro nás je to velmi čerstvá informace,“ uvedl spolumajitel plzeňského celku Martin Straka na klubovém webu. „Včera odpoledne nás informoval jeho agent, že o něj má klub NHL velký zájem a dnes je podepsáno. Bohužel pokud podepíše smlouvu v NHL, tak my jako klub nemáme žádnou šanci hráče udržet. Samozřejmě pracujeme na získání nového brankáře, jednání již probíhají,“ dodal Straka. Na odchodu z Plzně je i další gólman Milan Klouček.

Zprávy ze dne 21. 3. 2024
11:56
21. 3. 2024
Bílí Tygři Liberec

Sezonu dotáhli do extraligového čtvrtfinále, kde padli 0:4 na zápasy s pražskou Spartou. Ale do světa se ze stávajícího kádru vydá tolik hráčů, jako kdyby vyhráli titul a konkurenci spláchli na padrť. Klub Bílých Tygrů nyní poznává tu méně příjemnou stránku dobrého zacházení s hráči, u nichž vystopujete zajímavý potenciál. Skauti zámořských i evropských klubů byli pod Ještědem častými hosty a výsledkem jsou poměrně masivní ztráty zajímavého kádru. Co je pro Liberec horší, náhrady zatím nejsou k mání. Více čtěte ZDE>>>

Smutníci liberečtí hokejisté děkují fanouškům za podporu v sezoně
Zprávy ze dne 18. 3. 2024
16:22
18. 3. 2024
Bílí Tygři Liberec

Hokejový útočník Jaroslav Vlach bude i po skončení této sezony a jeho stávající smlouvy dál hájit barvy Liberce, kde se dohodl na podmínkách nového dvouletého kontraktu, který bude platit do konce dubna 2026. Pod Ještědem působí Vlach od deváté třídy s výjimkou odchodu do kanadské juniorky, z níž se vrátil v roce 2011. „Je základním stavebním kamenem a duší celého tygřího týmu. Už od titulové sezony se stal jedním z hlavních lídrů v těžkých bojích, speciálně v play off. Jsme rádi, že bude další dva roky součástí naší organizace a že bude vychovávat svoje nástupce,“ uvedl hlavní kouč Filip Pešán.

Zprávy ze dne 15. 3. 2024
12:44
15. 3. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň vedle konce trenérů oznámila také odchody hráčů. Na západě Čech už dál nebudou pokračovat brankář Milan Klouček, obránce Martin Bučko a útočníci Jakub Pour a Aleksi Rekonen. Všem skončila smlouva a zamíří jinam.

Zprávy ze dne 15. 3. 2024
12:41
15. 3. 2024
HC Škoda Plzeň

Změny v Plzni pokračují. Po oznámeném konci sportovního manažera Tomáše Vlasáka se s týmem rozloučil také realizační tým v čele s hlavním trenérem Petrem Kořínkem. Končí také asistent František Bombic a na střídačce nebude pokračovat ani spolumajitel klubu Martin Straka.

Zprávy ze dne 11. 3. 2024
19:51
11. 3. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň potvrdila odchod sportoního manažera Tomáše Vlasáka. Bývalý reprezentační útočník by se měl přesunout do Mladé Boleslavi, jak už v pondělí ráno informoval web iSport.cz. „Tomášovo rozhodnutí plně respektuji a nebude se mi s ním loučit jednoduše. Společně jsme toho hodně prožili jak na ledě tak i mimo něj. Naše pracovní cesty se rozcházejí v dobrém, a i když jsme vždy neměli na věc stejný názor dokázali jsme najít řešení. Ať už bude Tomášova další kapitola jakákoliv, přeji mu hodně úspěchů a děkuji mu za odvedenou práci,“ uvedl spolumajitel Martin Straka k Vlasákově odchodu na klubovém webu.

Zprávy ze dne 27. 2. 2024
18:26
27. 2. 2024
HC Škoda Plzeň

Švédský útočník Tim Söderlund bude i v příští sezoně hrát za Plzeň. V západočeském celku prodloužil šestadvacetiletý hráč smlouvu. Söderlund do Plzně přišel v říjnu z Mladé Boleslavi a zařadil se mezi opory. V dosavadních 36 zápasech zaznamenal osm gólů a 18 asistencí. „Tim má potenciál rozdílového hráče a svoji kvalitu prokazuje od svého příchodu k nám. Proto jsme moc rádi, že bude pokračovat v našem dresu i další sezonu,“ uvedl sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 12. 2. 2024
13:41
12. 2. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzni už si pozvolna chystají tým na příští sezonu. Na nových smlouvách se Západočeši dohodli rovnou se třemi hráči. Indiány bude nadále reprezentovat útočníci Ondřej MatýsMiroslavem Indrákem i nadaný obránce Daniel Malák. Vedení klubu u všech zmíněných hokejistů uplatnilo opci.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
14:25
31. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Spolu s Markem Zacharem se do Liberce vrací ze Slovenska Miroslav Mucha.

Zprávy ze dne 24. 1. 2024
18:11
24. 1. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň na klubovém webu oficiálně potvrdila, že Pardubice projevily zájem o brankáře Dominika Pavláta. Součástí nabídky byla hráčská i finanční kompenzace, západočeský klub ji ale odmítl. Zároveň však Plzeň nevylučuje, že k dohodě ještě do konce přestupového obdobbí může dojít.

 

„Naším cílem bylo od začátku sezóny prodloužení smlouvy s Dominikem, protože si uvědomujeme, že je důležitou součástí našeho klubu. Dominik má však smlouvu pouze do konce letošní sezóny a na prodloužení jsme se nedomluvili, jelikož Dominik má touhu se kariérně posunout do zahraničí. Rozhodnutí by padlo pouze ve chvíli velmi výhodné nabídky pro Dominika a náš klub,“ uvedl spolumajitel a předseda plzeňského představenstva Jan Šmucler.

Zprávy ze dne 23. 1. 2024
17:14
23. 1. 2024
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojišťuje svého odchovance. Útočník Jakub Šiler se Západočechy prodloužil smlouvu až do konce sezony 2025/26. Klub to uvedl na svém webu. Devatenáctiletý forvard v nynějším ročníku debutoval v extralize a ve 14 zápasech vstřelil dvě branky. Navíc si připsal i jeden vítězný samostatný nájezd. „Jakub se po zdravotních problémech a odskočení si do Karlových Varů vrátil ve velmi dobré formě, kterou prokázal i letos v juniorce a bezpochyby také v A týmu. Proto si u nás zasloužil kontrakt na dva roky. Věříme, že svůj potenciál naplno využije a bude pro nás do budoucna platným členem kádru,“ řekl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 23. 1. 2024
15:54
23. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberci dost možná přijdou o jednu z největších defenzivních opor. Ronald Knot má po konci probíhající sezony opustit Bílé Tygry a vydat se do Finska, kde se měl s předstihem dohodnout na minimálně roční smlouvě s elitním klubem IFK Helsinky. S informací přišel finský deník Iltalehti. Devětadvacetiletý zadák, který se zúčastnil olympiády v Pekingu či posledního mistrovství světa, má přitom v severočeském klubu platný kontrakt do roku 2026. Pražský rodák minulý ročník strávil v Tucsonu na farmě Arizony. 

Slavící střelec Ronald Knot v utkání Liberce s Třincem
Zprávy ze dne 16. 1. 2024
17:24
16. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Brankář Daniel Král bude i nadále působit v extraligovém Liberci, který na něj uplatnil roční opci. Klub o tom informoval na svém webu. Dvacetiletý člen stříbrného českého týmu z loňského juniorského mistrovství světa v Halifaxu se dostal v kádru Bílých Tygrů do role jedničky a odchytal v této sezoně už 26 utkání. „Jsme velmi spokojeni s tím, jak se Dan v letošní sezoně popasoval s těžkou rolí. Velmi dobře a poctivě pracuje a my doufáme, že je budoucností klubu a že si řekne o zajímavé zahraniční angažmá,“ řekl hlavní trenér Liberce Filip Pešán. 

Zprávy ze dne 21. 12. 2023
14:58
21. 12. 2023
Bílí Tygři Liberec

Útočník Jakub Rychlovský podepsal s extraligovým Libercem novou dvouletou smlouvu s opcí. Dvaadvacetiletý hráč, který minulý týden na Švýcarských hrách debutoval v reprezentaci, je na severu Čech smluvně vázaný minimálně do dubna 2026. Bílí Tygři o tom informovali na svém webu.

 

„Jsem rád, že se nám podařilo uzavřít smlouvu s odchovancem tygří akademie, který prošel i náročným programem rozvojového projektu v Benátkách. Natrvalo prokazuje svoje kvality v A týmu a nově také v reprezentaci,“ uvedl trenér Filip Pešán.

Zprávy ze dne 14. 12. 2023
10:28
14. 12. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberci si pořádně mnou ruce. Tomáš Filippi (31) spojí i další budoucnost s Bílými Tygry. Zkušený útočník, který v polovině základní části Tipsport extraligy vede s 32 body (12+20) bodování celé soutěže, se s vedením Severočechů dohodl na nové tříleté smlouvě. „Tímto podpisem jsme získali lídra na další tři sezony. Doufám, že přispěje produktivitou k týmovému úspěchu a že vedle něj vyrostou další mladí hráči,“ uvedl trenér Filip Pešán pro klubový web. Pro samotného českého reprezentanta bylo prioritou zůstat doma.

Zprávy ze dne 24. 11. 2023
12:53
24. 11. 2023
Bílí Tygři Liberec

Dosavadní brankář Litoměřic Lukáš Pařík se posouvá do Liberce. „Pár dní zpátky mi volal Martin Láska, pak přišla nabídka od klubu. Vracím se do známého prostředí, spoustu kluků tady znám, je tu mladý tým, který hraje dobrý hokej. Těším se,“ přiznává čerstvá akvizice klubovému webu Bílých Tygrů. To zároveň značí, že zdravotní problém jedničky klubu Dávida Hrenáka je dlouhodobější a klub tak musel k Danieli Královi přivést dalšího konkurenta. Dvaadvacetiletý Pařík, jehož draftovalo Los Angeles z 87. místa, v polovině září poskytl rozhovor pro iSport.cz. Čtěte ZDE >>>

Lukáš Pařík se z první ligy posouvá do Liberce
Zprávy ze dne 17. 10. 2023
13:27
17. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Rozhodl se udělat krok vpřed. Talentovaný útočník Adam Dvořák končí v mateřské Plzni a vyráží na své první profesionální zahraniční angažmá. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant, který poslední tři ročníky naskakoval i v extralize, podepsal smlouvu do konce sezony s týmem Joensuun Kiekko-Pojat hrající druhou nejvyšší finskou soutěž (Mestis). „Dopředu je šikovný a rychlý. V Mestis to určitě využije. Navíc už má zkušenosti z extraligy,“ uvedl manažer Jaakko Lipponen pro klubový web.

Zprávy ze dne 12. 10. 2023
15:16
12. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Švéd Tim Söderlund mění dres a míří z Mladé Boleslavi do Plzně. „Když Tim přišel, představoval pro nás velkou pomoc. Zdobila ho rychlost, dravost a v neposlední řadě produktivita. Letos to ani zdaleka takové nebylo,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc. „Přes opakované pohovory nebo třeba i postavení mimo sestavu jsme z něj nedokázali dostat to, co jsme potřebovali,“ dodal. V Plzni naopak věří, že i díky zkušenostem s českou extraligou jim pomůže.

Zprávy ze dne 12. 10. 2023
13:39
12. 10. 2023
Bílí Tygři Liberec

Slovenský útočník Miroslav Mucha bude z extraligového Liberce hostovat ve Zvolenu. Šestadvacetiletý hráč přišel na sever Čech před touto sezonou po působení v americké univerzitní lize a nižší soutěži ECHL. Za Liberec nastoupil jen čtyřikrát a nebodoval. „Z důvodu naplněné kvóty cizinců jsme dočasně uvolnili Mira Muchu do Zvolena. Budeme sledovat jeho výkony a není vyloučené, že se do týmu ještě letos vrátí,“ řekl trenér Filip Pešán. 

Zprávy ze dne 11. 10. 2023
20:00
11. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Kanadský útočník Luke Adam předčasně končí své angažmá v extraligové Plzni, za kterou odehrál jen sedm zápasů. Třiatřicetiletý hráč bude působit v Banské Bystrici, slovenský klub ho již na svém webu představil jako novou posilu. V sedmi utkáních v extralize si připsal jen dvě asistence, Plzeň v tiskové zprávě uvedla, že Adam končí z výkonnostních důvodů.

Zprávy ze dne 27. 9. 2023
11:43
27. 9. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberec získal z Olomouce talentovaného sedmnáctiletého obránce Tomáše Galvase. S klubem podepsal smlouvu na dva roky. Galvas, jehož čtyřiadvacetiletý bratr Jakub obléká dres švédského Malmö a během sezony 2021/22 okusil v šesti zápasech NHL, by měl patřit mezi hlavní české adepty na draft nejlepší ligy světa v příštím roce. V létě byl členem stříbrné reprezentační osmnáctky na Hlinka Gretzky Cupu, v dresu Hanáků debutoval v minulém ročníku v extralize. V této sezoně nastoupil za Olomouc do sedmi zápasů juniorské nejvyšší soutěže, dal dva góly a přidal pět nahrávek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud