17. ledna 2020 • 21:00

SESTŘIHY: Kladno srazilo Kometu s Plekancem 5:1. Liberec zničil Plzeň 7:1!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tentokrát při návratu domů pěkně narazil. Zkušený útočník Tomáš Plekanec s hokejisty Komety prohrál v 37. kole extraligy na ledě mateřského Kladna 1:5. Všechny trefy dali Rytíři ve třetí třetině. Jaromír Jágr nebodoval. Liberec na svém ledě zdemoloval Plzeň vysoko 7:1 a vrátil se na první místo tabulky. Třinec opět díky Wojteku Wolskému (2+1) vyhrál, přemohl Pardubice 3:2. Mladá Boleslav přehrála trápící se Karlovy Vary po výhře 4:2. Vítkovice v honbě za záchranou vybojovaly cenné body proti Litvínovu, který skolily 5:3. Olomouc zaskočila Hradec Králové, když doma zvítězila 2:0.



Zbořil zboural Energii

Hned v úvodu měl šanci domácí Flek, který z bezprostřední blízkosti minul. Na druhé straně ztroskotal na Novotném Šťastný. I po zbytek úvodního dějství byla Mladá Boleslav aktivnější a nebezpečnější. Zatímco domácí Peterse prakticky neohrozili, mohli jít Středočeši do vedení po opakovaných střelách Skalického a Zbořila i po příležitosti Radima Zohorny, který v 19. minutě bekhendovou kličkou nevyzrál na karlovarského gólmana.

Ve druhé části nejdříve zahrozili domácí Stříteský a Rachůnek, ale ve 32. minutě se radovali Mladoboleslavští. Po Najmana střele se prosadil z dorážky Flynn. Za 122 sekund hosté zvýšili. Po Graňákově chybě prostřelil Novotného mezi betony Zbořil.

Frustrovaný Graňák obdržel ve 39. minutě dvě minuty za držení a za následné protesty i osobní desetiminutový trest. Ale dočkal se radosti na trestné lavici. Šest sekund před druhou pauzu snížil ve vlastním oslabení po přihrávce Skuhravého Vondráček.

Energie vyrovnala ve 43. minutě, kdy se po závaru před Petersem prosadil Rachůnek. Hned po vhazování mohl vývoj zápasu otočit Gríger, ale svůj samostatný únik neproměnil. Trenéři hostů Rulík s Paterou si ve 45. minutě vyžádali o oddechový čas, aby otupili tlak Energie.

Převaha domácích sice pokračovala, ale v 51. minutě po protiútoku našel Klepiš Zbořila, který střelou z pozice mezi kruh vrátil Bruslařskému klubu vedení. Západočeši se při Vondrkově vyloučení ještě odpovědět i odvoláním Novotného tři a půl minuty před koncem, ale Skalický do prázdné branky pečetil vítězství hostů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Hráči podali velmi slušný výkon a zápas byl minimálně vyrovnaný. Vidím dvě klíčově věci, které nás stály vyrovnaný zápas. Be druhé třetině, kdy jsme měli velmi dobrou pasáž, jsme si vytvořili šance, které jsme ale nedokázali proměnit. Právě v té nejlepší pasáži jsme inkasovali dvě laciné branky. Nechali jsme Boleslav odskočit, potom jsme se vrátili do zápasu těsně před druhou sirénou. Znovu jsme si o přestávce řekli, že se o zápas porveme. Znovu jsme soupeře zatlačili a vyrovnali jsme. Potom jsme měli dvě velké příležitosti, které jsme zase nedokázali proměnit a hosté nás z jednoho protiútoku potrestali. Soupeř bohužel pro nás bere tři body."

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "V první třetině jsme nezačali špatně, nepouštěli jsme soupeře do vyložených šancí a první třetina zaslouženě skončila bez branek. Ve druhé třetině domácí přidali a my jsme na to nezareagovali, ale paradoxně jsem se dostali díky protiútokům do dvoubrankového vedení. Potom jsme si zápas zkomplikovali na konci druhé třetiny, kdy jsme si v přesilovce nechali šest vteřin před jejím koncem dát úplně zbytečně gól. Hned na začátku třetí třetiny po špatné domluvě obránců a gólmana jsme dostali druhou branku. Od té chvíle se mužstvo zdravě nabudilo a bylo z něj cítit, že tady nechce prohrát, protože Vary samozřejmě přitlačily a cítily svoji šanci. Potom jsme dokázali dát gól na 3:2 a do prázdné na 4:2. Byl to vyrovnaný zápas, který se mohl přiklonit jak k domácím, tak k nám. Byli jsme šťastnějším týmem."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:4. Energetici zvládli srovnat, k výhře to však nestačilo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39:55. Vondráček, 42:37. T. Rachůnek

Hosté: 31:19. Flynn, 33:21. Zbořil, 50:15. Zbořil, 58:11. Skalický

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kašpar) – Šenkeřík, Stříteský (A), Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska (A) – T. Rachůnek, Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Šik, Černoch, Kohout – Koblasa (C), Skuhravý, Vondráček.

Hosté: Peters (Haas) – Hrbas, Ševc (A), Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Vondrka (C) – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Hradil, Obadal – Pešek, Malý

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3771 diváků

Při honbě Ostravanů za záchranou řádil Mallet 

V úvodní třetině přitom byli aktivnější hosté, kteří výrazně přestříleli domácí celek v poměru 18:8. Jenže do vedení šly Vítkovice. Po necelých deseti minutách si Mallet ze vzduchu rukavicí sklepl puk a prudkou střelou prostřelil Januse. Krátce nato Severočeši srovnali, v přesilovce si vytvořili zámek a po přihrávce Kašpara doklepl puk do poloprázdné vítkovické klece Mikúš.

Následně domácí gólman Svoboda vychytal únik Hübla, pak si Ostravané vzali vedení zpátky. Tentokrát sice Veselý nezakončil rychlé přečíslení podle představ, odražený puk ovšem pohotově napálil Dej a Janus nestihl reagovat. Ve druhé třetině se obraz hry změnil, aktivnější byl vítkovický tým, paradoxně ale Severočeši podruhé vyrovnali.

V polovině druhé části tečoval Ščotkovu střelu za záda Svobody Kašpar. Rozhodčí pak na videu zkoumali, zda litvínovský útočník nezasáhl puk vysokou holí, platnost branky ale potvrdili. Vítkovičtí si poté pomohli přesilovkou, v níž díky povedené teči poprvé před domácími fanoušky skóroval Indrák. Uběhlo jen 94 sekund a ostravský celek šel do dvoubrankového trháku po druhé trefě Malleta.

Do závěrečné dvacetiminutovky poslal Litvínov do branky Honzíka a v 54. minutě se dočkal kontaktní branky, kterou zařídil po krátkém obléhání domácí klece Jánošík. Severočeši vrhli všechny síly do útoku, zkusili to i bez brankáře, jenže místo vyrovnání inkasovali pátý gól. Výhru Vítkovic pojistil v čase 57:26 Roman. Ostravané tak zažili vítězný návrat na domácí stadion, kde se představili po sedmi duelech venku.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Naše další tříbodové vítězství, které jsme tolik potřebovali, se nerodilo lehce. Od začátku to byl z naší strany velmi špatný výkon. Byli jsme pod tlakem, soupeř měl řadu příležitostí a na skóre to mohlo vypadat úplně jinak. Díky dvěma využitým šancím jsme byli o gól vepředu, i když hra tomu neodpovídala. Pak jsme se ale uvolnili a hráli dobrý hokej. Měli jsme šance, abychom svůj náskok zvýšili, ale to se nepovedlo. Přišel trest v podobě gólu na 4:3. Bylo z toho drama, které pro nás skončilo šťastně."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Rozhodla první třetina, kdy jsme sice dostali soupeř pod tlak a vytvořili jsme si šance, jenže jsme je neproměnili. Navíc jsme udělali dvě chyby, které domácí potrestali. Bylo to 2:1, a pak už jsme to v podstatě celý zápas doháněli. Měli jsme šance, zkusili jsme i hru bez brankáře, ale na body jsme nedosáhli. Rozhodovalo se v předbrankových prostorech, ve kterých byl soupeř důraznější - před naší i svou brankou."

SESTŘIH: Vítkovice - Litvínov 5:3. Zápas o důležité body lépe zvládl domácí celek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:40. Mallet, 14:59. Dej, 36:15. Indrák, 37:49. Mallet, 57:26. O. Roman

Hosté: 13:01. J. Mikúš, 30:02. Kašpar, 53:29. Jánošík

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Výtisk (C), Trška, Štencel, Gregorc, L. Kovář, R. Černý, Kvasnička – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský, Indrák – Dej (A), R. Veselý, Mallet – T. Kubalík, Werbik, Razgals.

Hosté: Janus (41. Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, T. Pavelka, Kudla, Ščotka, J. Říha, Kubát – F. Lukeš, V. Hübl (C), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl (A), Kašpar – Zygmunt, Gerhát, Válek – Trávníček, J. Mikúš, Jurčík.

Rozhodčí

Pešina, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 335 diváků

Rytíři vyřídili Kometu pěti góly ve třetí třetině

V hostující sestavě scházel vedle zraněných Vincoura s Holíkem i nemocný střelec Mueller. Nechyběl naopak další útočník Plekanec a došlo tak na očekávaný souboj s Jágrem.

První větší šanci měl ve čtvrté minutě Zaťovič, když prolétl domácí defenzivou, jenže ztroskotal na Godlovi. Domácí si na větší možnost museli počkat do sedmé minuty, kdy zakončoval Jágr, zblízka ale trefil pouze strážce brněnské branky Vejmelku.

Na konci 12. minuty při první přesilovce zápasu nechybělo mnoho Kucserovi, aby ukončil Lakosův trest, jenže Godla vytáhl fantastický zákrok. Právě Kucsera měl pak ještě do první přestávky další více než slibnou příležitost, jeho zakončení zblízka však znovu vykryl Godla.

V první polovině druhé třetiny zaskočil několikrát za Jágra dnešní třináctý útočník Rytířů Bílek, obavy o Jágrův zdravotní stav se ale později rozplynuly. Na konci 26. minuty se Godla vyznamenal parádním zákrokem lapačkou při šanci Erata v početní výhodě.

Na začátku 36. minuty musel Rákos na trestnou lavici k již pykajícímu Němcovi a před Kladnem se otevřela obrovská možnost na vedoucí trefu v podobě 67 sekund trvající hry pět na tři. Jágr připravil několik šancí svým spoluhráčům, Vampola zkusil překvapit hosty samostatným průnikem, ale stav se nezměnil.

Ještě před druhou pauzou zblokoval Plekanec Jágrův pokus s velmi dobré palebné pozice. Góly ale nakonec přišly ve třetím dějství.

O ten první se zasloužil smolně v den svých sedmnáctin hostující bek Svozil, když těsně před Bláhou umístil ve 48. minutě do vlastní branky Stachovu nahrávku. Už o 85 sekund později to bylo 2:0: Kaut sice minul při přesilovce v obrovské šanci branku, ale u puku byl okamžitě Stach, vrátil ho před brankoviště a Strnad už se nemýlil.

Už v 53. minutě přišla zápletka, když Jágrovo vyloučení potrestal dorážející Plekanec. Tři minuty před koncem vrátil O'Donnell Středočechům dvoubrankový náskok. Hostující střídačka sáhla k trenérské výzvě kvůli jeho možnému zpracování puku vysokou holí, po hodně dlouhém zkoumání videa byl ale gól uznán.

Brňané to pak zkusili bez brankáře, čehož využil k dalšímu gólu Melka. A 11 sekund před koncem ještě uzavřel skóre Strnad tečí Nashova pokusu při Bartejsově vyloučení.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "Výsledek neodpovídá hře. Sledovali jsme naprosto vyrovnané utkání, v němž jsme měli asi největší šance při té přesilovce pět na tři, kterou jsme ale bohužel neproměnili. Pak asi rozhodlo to, že my jsme vstřelili první gól. Uklidnil nás a rozhodlo to asi i celý zápas. Jarda Jágr se tam chvíli necítil, tak místo něj na pár střídání naskočil Víťa Bílek, ale pak už to bylo zase lepší."

Kamil Pokorný (Kometa): "Osmačtyřicet minut to byl vyrovnaný zápas. Šance na obou stranách nebyly moc velké, i když si myslím, že my jsme měli ke gólu malinko blíže. Pak bylo zřejmé, že kdo dá gól, bude v obrovské výhodě. Po našem zaváhání ve středním pásmu se to povedlo domácím, následně využili přesilovku, čímž určili ráz závěrečných minut. I když jsme snížili na 1:2, pak domácí gólem na 3:1, který dlouho zkoumali rozhodčí, překlopili zápas na svou stranu a získali tři body. Nás mrzí samozřejmě to, že jsme schopní 48 minut hrát trpělivě, ale pak přijde takový zkrat a dostaneme zbytečný gól."

SESTŘIH: Kladno - Kometa Brno 5:1. Rytíři rozpoutali v poslední třetině pětigólovou kanonádu
Video se připravuje ...

Čermák po Kometě: Do play off bychom rádi, ale nejdůležitější je záchrana
Video se připravuje ...

Pokorný: Máme problém dát gól, když přidáme chyby vzadu, výsledek nemůže být příznivý
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 47:18. Stach, 48:43. J. Strnad, 57:03. O'Donnell, 58:46. Melka, 59:49. J. Strnad

Hosté: 52:30. Plekanec

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Melka, T. Kaut (A), O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Kucsera, Plekanec (A), Zaťovič (C) – M. Erat, Hruška, Orsava – Dočekal, Rákos, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml..

Rozhodčí

Úlehla, Jeřábek – Brejcha, Jelínek

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5 028 diváků

Demolici Škodovky řídil Hudáček a Šmíd

Hned po osmi vteřinách hry fauloval domácí Knot, Plzeň ale s přesilovou hrou nenaložila vůbec dobře. Až po jejím skončení nebezpečně pálil Straka a dorážel Kodýtek, Hrachovina si však poradil.

Liberec se k vážnějšímu ohrožení Koláře v brance Plzně dostal až v polovině první třetiny, hned z toho však byl vedoucí gól. Šmíd se na modré čáře krásně uvolnil a našel u tyče osamoceného Bulíře, který pohodlně otevřel skóre utkání.

Za dalších 84 vteřin už vedli Bílí Tygři o dvě branky. Ordoš za brankou obral Vráblíka o kotouč a nabil mezi kruhy Vlachovi, jehož bomba skončila až v síti. Plzeň mohla vzápětí odpovědět v přesilovce, proti Kantnerovi se ale vytáhnul Hrachovina.

Škoda vyměnila do druhé části brankáře, Koláře vystřídala jednička Frodl. Ten hned musel řešit nebezpečnou akci Bulíře, který se prokličkoval celým hřištěm. Na druhé straně měl na holi snížení Pour, Hrachovina ho ale vychytal. Poté si zahráli Severočeši početní výhodu a bleskově ji využili. Již po třech vteřinách usměrnil za Frodla Bulířovu střelu Birner.

Domácí pokračovali v aktivitě a byl jich plný led. Krátce po polovině utkání přidal po kombinaci s Birnerem čtvrtou branku povedenou ranou Hanousek. A pro hosty bylo ještě hůře. Hned 14 sekund po Hanouskově trefě se až za plzeňskou obranou objevil Hudáček a svůj únik chladnokrevně proměnil. To ale stále ještě nebylo ze strany Liberce vše. Ve 39. minutě přidal po dobře sehraném přečíslení svůj druhý gól v utkání Hudáček a potvrdil tak libereckou dominanci ve druhém dějství.

V závěrečném dějství se do plzeňské branky vrátil Kolář, který měl okamžitě plné ruce práce s šancí Hudáčka. Z bezprostřední blízkosti na něho nevyzrál ani aktivní Ordoš. Západočeši se před Hrachovinu dostávali sporadicky, v jedné z dobrých šancí mířil Pour těsně vedle.

Plzeňským k čestnému zásahu nepomohla ani přesilová hra, naopak sami inkasovali. Ve vlastním oslabení se kolem Čerešňáka prohnal rychlík Zachar a forhendovým blafákem přidal sedmou branku domácích. Možnou čtvrtou nulu v sezoně ale sebral Hrachovinovi 33 sekund před koncem Rob.

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 7:1. Tygři drtivě porazili Plzeň. Vítězný gól vstřelil Vlach
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:29. Bulíř, 11:55. J. Vlach, 25:59. Birner, 31:43. T. Hanousek, 31:57. L. Hudáček, 38:28. L. Hudáček, 55:59. M. Zachar

Hosté: 59:28. Rob

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek, Kunst – Birner, Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Průžek.

Hosté: Kolář (21.–41. Frodl) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Straka, V. Němec, Rob – Kodýtek, Kolda.

Rozhodčí

Lacina, Heikinnen – Ganger, Klouček

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 308 diváků

Konrád vynuloval Mountfield

Teprve třetí výhru Hanáků z posledních osmi duelů podpořil prvním čistým kontem v sezoně slovenský brankář Branislav Konrád. Čerstvý finalista hokejové Ligy mistrů Mountfield vyšel naprázdno poprvé po pěti utkáních, z nichž čtyři vyhrál.

Utkání začalo velmi ofenzivně a Olomouci se podařilo otevřít skóre utkání hned během prvního střídání. Z bezprostřední blízkosti dostal puk za Mazancova záda Musil. Hradec se ale během první minuty dostal do dvou velkých šancí. Lev ale z mezikruží těsně minul a ujíždějícího Perreta vychytal Konrád.

Potom v první přesilové hře z ideální pozice pálil domácí Ondrušek, jeho střela ale mířila na střed branky a trefila Mazance pouze do hrudi. Stejným výsledkem skončila také střela Nahodila z osy hřiště.

V druhé třetině se tempo hry snížilo a diváci čekali na vážnější šanci až do 29. minuty, kdy Dujsíkovo nenápadné nahození od modré čáry proletělo těsně vedle Mazancovy branky. O dvě minuty později zasáhl hradecký brankář vyrážečkou proti střele Klimka.

Těsně vedle vzápětí střílel také Strapáč v situaci dvou proti jednomu bránícímu hráči. V největší olomoucké šanci se ale ocitl Skladaný, který sám před Mazancem přestřelil. Povedenou pasáž hry domácí dovršili střelami Nahodil a Strapáč, ale také náskok nezvýšili. Hradci se druhá třetina příliš nepovedla a domácí brankář Konrád v ní příliš práce neměl.

Na začátku závěrečného dějství dostal v přesilové hře puk za Konrádova záda Smoleňák. Sudí ale hned rozpažil a kopnutí puku kapitána Mountfieldu potvrdil také videorozhodčí. V pokračující přesilové hře si Hradec vypracoval několik nebezpečných střel. Část z nich pokryl Konrád a část zablokovali obětavými zákroky bránící hráči.

Poté se opět dlouho hrálo bez větších šancí na obou stranách. Až čtyři minuty před koncem musel být Mazanec na pozoru proti tvrdé střele Klimka a následné dorážce Nahodila. V 58. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dočkali Hanáci pojistky skóre. Nahodil přihrál před branku Klimkovi, který prostřelil Mazance mezi betony.

SESTŘIH: Olomouc - Mountfield HK 2:0. Finalista Ligy mistrů narazil. Vítěznou branku dal v 1. minutě Musil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:21. P. Musil, 57:33. Klimek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Eklund, Nedomlel (A), Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić – M. Chalupa, Cingel (C), Smoleňák – Žejdl, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Dragoun, Miškář.

Rozhodčí

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Dynamo zabralo, na další řádení Wolského ale nestačilo

Oba góly Dynama vstřelil Patrik Poulíček. Pardubicím k bodovému zisku nepomohl ani Tomáš Rolinek, který nastoupil poprvé po návratu z druholigového Vrchlabí.

Utkání nabídlo dva velké návraty. Dres Dynama poprvé od 15. září oblékl někdejší kapitán Tomáš Rolinek a vůbec premiérový start v této sezoně zaznamenal po zranění třinecký kanonýr Martin Růžička. Právě obávaný střelec měl první šanci zápasu, když v přesilovce zůstal osamocený před Kantorem, ale ten se stihl včas přesunout. Pardubice odpověděly ranou do horní tyče, kterou vyslal Poulíček.

Při další přesilovce Ocelářů svou šikovnost poprvé ukázal Wolski, když nerušeně projel středem až do zakončení a o radost ho připravil až skvělý zákrok Kantora. Sám před Kváčou byl i na druhé straně Mandát, který ještě neuspěl, ale v 19. minutě přesně s koncem přesilové hry napřáhl na modré čáře Holland a kotouč do sítě tečoval Poulíček.

Třinec ve druhé třetině přidal a soupeře několikrát zatlačil do defenzívy. Douderův tvrdý pokus ještě Kantor lapil, ale v polovině zápasu ho překonal Wolski, který se po drtivém tlaku v početní výhodě trefil od modré čáry. Vrátit Dynamu vedení mohl Kousal, jenže kotouč z ideální pozice napálil jen do Kváči. Ve 37. minutě pak Voráček před vlastní brankou sevřel puk do ruky a nařízené trestné střílení proměnil s ledovým klidem Wolski.

Do třetí třetiny Dynamo vlétlo s ofenzivní chutí a po Tyborově neproměněné šanci vyrovnal svou druhou brankou Poulíček, který se trefil hezky o břevno. Domácí hráči byli i nadále aktivnější, ale Třinci stačil jediný protiútok, aby se dostal do vedení. V 52. minutě střelou po ledě Kantora nachytal Ondřej Kovařčík. Velkou šanci na vyrovnání a hattrick nevyužil Poulíček, a protože Dynamu nevyšla ani hra bez brankáře, Třinec těsný náskok udržel.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (Pardubice): "První třetinu jsme odehráli velmi dobře, ale bohužel rozhodla ta druhá. Věděli jsme, jak je Třinec silný v přesilovkách, přesto jsme udělali hloupé fauly. Sice jsme oslabení sehráli dobře, nicméně chvíli před koncem jednoho z nich jsme inkasovali. Ve třetí třetině jsme se vrátili ke hře, která by mohla fungovat, a srovnali jsme, ale bohužel soupeř na rozdíl od nás další šanci využil. Kluci dřeli, ale bohužel to nedopadlo, Třinec byl šťastnější."

Marek Zadina (Třinec): "Pro nás to bylo náročné utkání. Víme, že Pardubice hrají o všechno. Nemohli jsme se dostat do zápasu, špatně jsme bruslili a napadali. Před druhou třetinou jsme si něco řekli v kabině a padlo to na úrodnou půdu, hráli jsme skvěle a dostávali soupeře pod tlak. Škoda jen, že jsme neproměňovali šance, ale naštěstí jsme to zlomili v přesilovce. Na začátku třetí třetiny jsme dostali rychlý gól a kluci byli zaskočení, ale makali a bojovali až na hraně a nakonec jsme to zvládli."

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 2:3. Rolinkův návrat úspěšný nebyl, rozhodl tříbodový Wolski
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:12. Poulíček, 41:22. Poulíček

Hosté: 29:59. Wolski, 36:05. Wolski, 51:14. O. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (C), T. Voráček, Ivan, Holland, Hrádek – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Machala, Harju, Svačina – Kusý, Poulíček, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

Hosté: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Galvinš, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Stránský, Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Dravecký – Hrehorčák.

Rozhodčí

Pražák, Veselý – Jindra, Zíka.

Stadion

enteria arena

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

SE SIMONOU: Bartošák trénoval děti. Já v mládí málem skončil, usmíval se
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud