9. listopadu 2021 • 04:50

Forma v extralize: Mikúš bodoval, nedržel partu. Spartě zpíval Matuškin

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Trpký konec Tomáše Mikúše ve Zlíně a dobrý debut sparťanské posily Maksima MatuškinaTrpký konec Tomáše Mikúše ve Zlíně a dobrý debut sparťanské posily Maksima MatuškinaFOTO: Koláž iSport.cz

    Před reprezentační pauzou vyplněnou Karjala Cupem nezaškodí bilancovat, jak se v uplynulém týdnu vedlo týmům v hokejové extralize. Zlín je poslední v tabulce a logicky i v našem speciálním power rankingu. Navíc se zbavil neproduktivnějšího hráče Tomáše Mikúše. Nedržel partu, moc bodoval... Konečně také bodovala Sparta, přiletěl totiž produktivní slavík. Ne však z Madridu, ale z Vladivostoku. Waldemar Matuškin zahrál parádně. V článku si projděte extraligovou formu všech patnácti extraligových týmů podle deníku Sport s odlehčeným komentářem.

  • 1. Mountfield HK

    +2

    Onehdy měli problém, že vrcholili už v první minutě. Teď na sobě Hradečtí zamakali, výdrž protáhli až do nejzazšího bodu. Dva góly při hře bez gólmana a výhra v derby? Příště od začátku v šesti! Na co brankáře?

    SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 0:2. Hradec přetlačil lídra! Navíc s nulou
    Video se připravuje ...

  • 2. Litvínov

    +6

    Zygmunt se Zdráhal dát gól. Pak sebou ale Hübl a skóroval. Pomohl postavit tříbodovou Chalupu. Svoboda! Ten plzeňský odjel po třech kusech střídat, ten litvínovský mohl slavit. Dvě výhry! Zase se kouří z komínů.

    SESTŘIH: Plzeň - Litvínov 3:4. Stíhací jízda Indiánů ve třetí třetině na body nestačila
    Video se připravuje ...

  • 3. Třinec

    -2

    Jsou jako ideální modelka s mírami 90:60:90. Hokej Ocelářů je mimořádně dietní. Jejich mantra? 0:2:3. Nula v zadu, klidně jen dva vstřelené góly a tři body. V týdnu dva soupeře sežvýkali, sežral je jen Hradec.

    SESTŘIH: Třinec - Kladno 2:0. Oceláři se na tři body nadřeli, rozhodl Růžička
    Video se připravuje ...

  • 4. Pardubice

    +5

    57. minuta: Hurá, derby je naše! Chorály, mexické vlny. 58. minuta: V klidu, to dáme. Další gól nám nedají. 60. minuta: Vyrovnáno. 62. minuta: Dva body bere rival. Neříkej hop, dokud… však vy víte.

    SESTŘIH: Pardubice - Mountfield HK 3:4p. Senzační obrat Hradce řídil hattrickem Oksanen
    Video se připravuje ...

  • 5. Olomouc

    +7

    Nařízení znělo jasně: góly můžou střílet jen borci na „K“. Během týdne se Hanáci radovali z devíti branek. Osm z nich zařídili Krejčí, Knotek, Káňa a Kucsera. Vzbouřenec byl jediný. Dalibor Řezníček. Taková opovážlivost!

    SESTŘIH: Liberec - Olomouc 4:6. Katastrofální druhá třetina stála Tygry zápas
    Video se připravuje ...

  • 6. České Budějovice

    -2

    Z oprýskaného wartburgu je spolehlivě táhnoucí Superb. Po základní části minulé sezony extraligy svítilo na bodovém kontě Motoru číslo 33. Teď už jsou po jedenadvaceti kolech na 34. Nebrzdit!

    SESTŘIH: České Budějovice - Pardubice 2:3. Rychlý obrat nad Motorem dokonal Blümel
    Video se připravuje ...

  • 7.  Mladá Boleslav

    0

    V neděli přijel kuckající Motor bez Gulaše, Hrachoviny, Šenkeříka, Štencla, Novotného, Ondráčka. Bez bruslí, s naříznutými hokejkami a bez suspenzorů. Na bruslaře to ale stejně stačilo.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - České Budějovice 1:4. Motor bez opor skolil Bruslaře po osmi letech
    Video se připravuje ...

  • 8. Karlovy Vary

    +3

    Ještě v lednu nevěřil, že si českou extraligu někdy zachytá. Stalo se. Ve Varech dostal brankář Vladislav Habal šanci a čapnul ji. Energii pomohl dobít baterky, vyhrál oba poslední zápasy.

    SESTŘIH: Karlovy Vary - Zlín 4:1. Bída Beranů pokračuje, dva body posbíral Flek
    Video se připravuje ...

  • 9. Kladno

    +4

    Ono to půjde a né, že né! Potřetí v sezoně dalo v utkání Kladno pět gólů, poprvé s nimi však dokázalo vyhrát. Povedlo se to ve Zlíně. Rytíři byli lepší, Jágr dokonce ani nemusel kňourat u rozhodčích.

    SESTŘIH: Zlín - Kladno 1:5. Rytíři si vystříleli veledůležité body a velký náskok na Berany
    Video se připravuje ...

  • 10. Sparta

    +4

    Zápasy divoké jak Eldorádo. Slavíci nakonec přiletěli, ne však z Madridu. Jeden doputoval z Vladivostoku. A hned zazpíval vítěznou árii, ani nepotřeboval orchestrion. Seznamte se: Waldemar Matuškin.

    Kometa - Sparta: To je debut! Posila Pražanů Matuškin otevřel skóre přesilovkovým golfákem, 0:1
    Video se připravuje ...

  • 11. Kometa

    -1

    V neděli přijela hororová Sparta. Nejdřív Sedm, pak Osm hrozných. V Brně mohla přidat i Devátý kruh pekla. Nestalo se. Naopak. Pražané přišli do ráje, okusili božskou manu a z Moravy odvedli všechny body.

    SESTŘIH: Kometa Brno - Sparta Praha 2:5. Hosty dotáhl k výhře čtyřmi body Thorell
    Video se připravuje ...

  • 12. Liberec

    -7

    Během osmnácti zápasů měl jindy spolehlivý střelec Dávid Gríger na kontě jediný gól. Nekousal, nebyl ani spolehlivý hlídač. Chcete mě? Nechceme! vzkázali soupeři. A tak začal hryzat. Jen tak dál.

    Zlín - Liberec: Propadnutí domácí obrany potrestal z přečíslení 2 na 1 Gríger, 0:1
    Video se připravuje ...

  • 13. Plzeň

    -8

    Výhru v  týdnu neoslavili, třikrát padli. Jedno se ale musí nechat, jsou to hodní kluci. Hlavně tedy Gustaf Thorell a jeho sparťanský bratr Erik. Dohromady 40 zápasů a nula trestných minut! Rodiče odvedli dobrou práci.

    SESTŘIH: Kometa Brno - Plzeň 2:1sn. Defenzivní bitvu rozhodly přesné nájezdy domácích
    Video se připravuje ...

  • 14. Vítkovice

    -12

    Během tří zápasů pochytal brankář Aleš Stezka 77 ran. Inkasoval vždy jen dvakrát. Bodový zisk týmu? Nula! Vítkovice klesly na 13. místo, pokud se neseberou, u dna je čeká trýznivá stezka odvahy.

    SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 2:1. Oceláři uspěli i ve druhém derby, rozhodli beci
    Video se připravuje ...

  • 15. Zlín

    0

    Tomáš Mikúš zbytečně moc bodoval, nedržel partu. Tak letěl. Bídu měl rozfoukat Juraj Šimek, ale po cestě to otočil. Zda dojde aspoň Grossmann, zatím není jasné. Když tak máme číslo na Bubílkovou.

    SESTŘIH: Zlín - Liberec 1:2. Poslední Berani opět padli, jejich situace je vážná
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud