5. října 2010 • 21:25

To bolelo! Američtí Medvědi rozdrásali Tygry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nelekejte se toho výsledku. Nebojte, nebyla to hra unavené kočky se snažící se, bezmocnou myší. Ne, Bílí Tygři neudělali české nejvyšší soutěži ostudu. Domácím hráčům se ze zvučných soupeřů nerozklepaly ruce. Snažili se jim poslední přípravu před sezonou NHL co nejvíc znepříjemnit.



Jenže Bruins, to je zkrátka jiná dimenze.

Dvě třetiny se Liberec celkem držel. Nedvěd s Podkonickým dokonce efektně potrestali zaváhání Boychuka, stav byl jednu chvíli 1:2. Ovšem ve třetí třetině se do toho zámořští plejeři opřeli. Už tak suverénnímu výkonu dodali punc neotřesitelnosti.




„Náš trenér totiž nemá rád, když vedeme a pak to podceníme. Bruslařsky i fyzicky na tom Liberečtí byli dobře, ale my přece jenom trávíme každý den patnáct až třicet minut u videa,“ konstatoval David Krejčí, české eso v sestavě Bruins. „Zkoumáme všechno, naše zápasy, tréninky, máme to propracovaný. A tentokrát jsme navíc hodně času strávili na puku, to se nám v NHL nestane.“

Slavnostní nástup hokejistů Bostonu.Foto Michal Beránek (Sport)


Podle toho to také vypadalo. Golmanům Pincovi s Vošvrdou nalétaly za záda tvrdé střely i důrazné dorážky. Oba liberecké brankáře taky postupně stejným fíglem, skvostným forhendovým blafákem, vykoupal Patrice Bergeron. „Jednou mi to gólman spolkl, zkusil jsem to i podruhé. Ale až když jsem dal ten gól, všimnul jsem si, že je tam někdo jiný,“ přiznal zlatý olympionik z Kanady.


„Podle výsledku to tak nevypadá, ale pro nás to byl kvalitní přípravný zápas,“ chválil protivníky Zdeno Chára, hvězdný kapitán Bruins. „Chtěli jsme ukázat, že jsme na sezonu připravení. A šance, které jsme měli, se nám dařilo proměňovat opravdu dobře.“

Jan Výtisk se věnuje Marku Rechimu.Foto Michal Beránek (Sport)


Přes sedmičku kousků ve své síti hodnotili zápas kladně i Bílí Tygři. „Je to výborná zkušenost, jsme za ní rádi. Jen škoda, že to skončilo takovým rozdílem,“ posteskl si Marek Pinc, liberecká jednička. I on se ukázal několika povedenými zákroky.

„Je to ale velkej rozdíl oproti extralize. Oni fakt všechno cpou do brány. Z každý pozice se snaží střílet, kolikrát mi to tam prolítlo nebo mě to trefilo ani jsem nevěděl jak. V nasazení a důrazu jsou výborní,“ poznal.

Pinc inkasuje první branku.Foto Michal Beránek (Sport)


Zámořské hvězdy zase byly unešené z diváků. Nadchlo je do bílé oděné, vyprodané hlediště, kam se vešla i fotbalová reprezentace do 21 let nebo skupina českobudějovických fandů, kteří přijeli podpořit Andrew Ference. Kanaďana, který jim před pěti lety pomáhal do extraligy.

„Atmosféra mi připomínala mistrovství světa. Publikum v Evropě fandí jiným způsobem, líbí se mi to,“ pokýval Tim Thomas, nejlepší gólman ligy z předminulé sezony.

Sečteno, podtrženo. Do historie se zapíše:NHL versus extraliga: 7:1. Poprávu.

Bílí Tygři Liberec - Boston Bruins 1:7 (0:1, 1:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 29. Podkonický (Nedvěd) - 19. Horton (Chára, Krejčí),
23. Bergeron, 31. Caron (Bergeron), 42. Bergeron (Hunwick), 47. Seguin (Boychuk, Bergeron), 48. G. Campbell (S. Thornton, Paille), 50. Wheeler (Bergeron, Chára). Rozhodčí: Hribik (ČR), Leggo - Sharrers (oba Kan.), Blümel (ČR). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Sestavy:

Liberec: Pinc (41. Vošvrda) - Hunkes, Výtisk, Trončinský, Derner, Moravec, Čakajík, Rýgl, Holub - Podkonický, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Kudrna - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Boston: Thomas - Boychuk, Chára, Seidenberg, Hunwick, McQuaid, Stuart, Ference - Horton, Krejčí, Lucic - Recchi, Bergeron, Wheeler - Ryder, Seguin, Paille - Marchand, S. Thornton, G. Campbell - Caron. Trenéři: Julien, Houda, Ward a Jarvis.



Slovák Chára a Čech Krejčí pózují u plakátu NHL v Praze
Slovák Chára a Čech Krejčí pózují u plakátu NHL v Praze

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud